Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona1234

NIE DENERWUJE WAS TO , ZE MUNDUROWKA IDZIE NA EMERYTURE DUZO WCZESNIEJ NIZ INNI

Polecane posty

Co za bzdury wypisujesz autorko.Nie chcialabys pracowac tak jak oni.Mój mąż był w straży granicznej.Po 2 latach zrezygnował jak większość ludzi.To nie jest lekka praca.Wyobraz sobie,ze ty grzejesz sobie tyłek w domu a on teraz stoi w budce,gdzie jest -30 stopni! Nie wiesz co piszesz dziewucho:-o A nie wiem czy 1600zl emerytury to jest duzo. Uwazam,ze dobrze,ze ida wczesniej.Strazacy nieraz wchodza w płomienie by uratowac ludzkie zyzie,tak samo policjanci. Szkoda,ze tylko w PL sie nie docenia takich ludzi.

już nie żalujmy tej pani księgowej emerytury 40% to straszne pieniądze ile takich pań jest? no troszeczkę jest, ale to nie do nich pretensje, ze są w mundurówce, inaczej sie nie da tam zatrudnić ale w wojsku są już pracownicy cywilni i pracują jak każdy

Gość Nie,nie denerwuje mnie to
ze w wieku 40 lat ida na emeryture.Narażają życie,troszczą się o nasze bezpieczeństwo.Mundurowiec powinien byc wysportowany,mlody.

to jeszcze wam powiem, ze za czasów ministra sikorskigo wojsko otrzymało nagrody za osiągniecia sportowe tj. za najwyższe oceny z wf-u, chyba raz czy 2 juz nie pamiętam

Gość mój tata pracował w mswia
Wyobraź sobie,że nic sobie teraz nie grzeje. nie przeszedł na wcześniejszą emeryturę-wogóle nie przeszedł na emeryturę-miał 22lata służby,jak jakiś idiota nie zatrzymał się do standardowej kontroli i go potrącił. po kilku dniach w szpitalu tata zmarł. tak napewno autorko chciałabyś się tak lenić!!!!! poza tym droga wolna-złóż podanie i startuj-pójdziesz sobie na emeryturę po 20latach,bo już teraz wg nowych zasad nie będzie 15 lat.

Gość stuknij sie w leb
policja, wojsko, czy straz to tez sluzba wiezienna, w tym panie z ksiegowosci np i one tez moga isc na wczesniejsza emeryture :/ natępna bzdura. księgowe, kadrowe itp są CYWILNYMI PRACOWNIKAMI WOJSKA/POLICJI/INNYCH SŁUŻB i nie mają prawa do wcześniejszej emerytury. Nasłuchacie się tych bzdur w tv, nie sprawdzicie, a potem pieprzycie takie bzdury, że aż głowa boli :O asiamt hej, jesteś z Dęblina? Ja też "środowisko lotnicze", ale już nie w DBN. Uwielbiam czytać takich matołków jak autorka. Zero świadomości co to za praca (np. latanie właśnie), ile to kosztuje nauki, wyrzeczeń, ZDROWIA, za to do pyskówek pierwsza. Pzdr

Gość stuknij sie w leb
z tego uniesienia aż 3 razy w jednym zdanie słowa "bzdura" użyłam" :D ale mnie nosi momentami aż od tego populizmu :D

Gość przed pierwsza ciaza w2008
autorka ma racje. Jesli tak zle jest w mundorowce to dlaczego na jedno miejsce policji jest 50 osob??? Tak samo z straza graniczna , wojskiem gdzie trzeba miec niezle plecy zeby sie dostac.

Gość MNIE TEŻ TO WKURZA
wiem jak to wygląda.... wyszkolą się za państwowe pieniądze, dostaną piękną odprawę a potem....fiu.... i nie piszcie, że tylko mundurówka ma ryzykowny zawód! Np kierowcy tirów... goście też ryzykują i spędzają mnóstwo czasu poza domem a często na papierku mają najniższą pensję. Argument 'to idź do mundurówki' do bani! Wszyscy nie mogą być nauczycielami, górnikami, żołnierzami itd....

Gość obiektywny piroman
ol wiekszosc wypowiadajacych sie w temcie bardzo obiektywna , bo zdaje sie ich to bezposrednio dotyczy , jebane psy wszystkie bym wystrzelal

nie, nie jestem z Dęblinka, ale mam tam dużo znajomych, bo trochę tam pracowałam

no i nikt nie mówi, ze w wojsku jest tak źle dobrze też nie, zwykły podoficer zarobi tle co i kierowca tira, ale juz pułkownik to inna sprawa ale taki pułkownik zazwyczaj musi dużo się uczyć i gimnastykować, żeby pułkownikiem zostać, a kierowca tira nic nie musi, nawet myśleć na drodze i taka jest prawda niestety

Gość do przed pierwsza ciaza w 2008
Nienawidze takich pustych idiotek. Dzis w wiadomosciach uslyszalam,ze w warszawie maja 500 ETATOW WOLNYCH DO SG!! I co ty mi tu chrzanisz,ze nie ma tam miejsc:-o w necie tez o tym pisza.

Gość taaaa jasne hahaha
kierowca tira ma ryzykowną prace? prosze cie! nie gania przestępców,nie biega po poligonie,nie jezdzi na wojny,nie strzelają do niego na jego służbie psychopaci,nie wchodzi do płonących budynków,nie naraza dla innyh swojego życia. Ludzie,idzcie,poczujcie na wlasnej dupie a przestaniecie chrzanic.

Gość taaaa jasne hahaha
A do straży granicznej nie trzeba miec plecow,zeby sie dostac,tylko olej w głowie! Moj maz jak startowal do SG to na 200 dostalo sie tylko 40

wiadomo z czym się wiąże praca w straży granicznej, to nie cieplutka posadka przy biurku tylko gonitwa po lasach i polach w wiekszości przypadków i nikt tam sie tak nie pcha, ale świadomosć naszego społeczeństwa polega tylko na powtarzaniu tego co usłyszeli w mediach, a nie logiczne myślenie

Gość taaaa jasne hahaha
No wlasnie.Moja tesciowa tez gada,ze ona bedzie musiala zapieprzac do 65 roku zycia a mundurowi tylko kilkanascie lat.Denerwuje mnie to.Ona stoi za ladą w malym osiedlowym sklepiku na wsi gdzie nic sie nie dzieje a jej syn lata za przemytnikami,mafiami..I ona uważa,że to jest nie fair! No ludzie:-o

a poza tym tak sie ludziska czepili tej mundurowki czy tam jest az tak kolorowo? wszędzie sa jakieś przywileje, premie, nagrody, o, u mnie w pracy zasponsorowano mi naukę języka i studia podyplomowe i wcale nie pracuję w mundurówce moja kolezanka pracuje jako asystentka dyrektora w konkurencji media markt i dostaje co 3, 2miesiace premie ponad 10 tysiecy moze rozejrzyjcie się dookoła a nie głupawo pluć jadem na mundurówkę, nie mając pojęcia o co w tym wszystkim chodzi

Gość No wlasnie,moj maz nie pracuje
w mundurówce a ma wiecej przywilei od nich:D

Gość jaja22
strazacy to w wiekszosci same obiboki i lenie praca 24h na 48 z czego wiekszosc przeleżą itp LENIE i tylko narzeka na kase taki system pracy to rewelacja!!!! Nie lubie strażaków fakt są niezastąpieni przy wypadkach ale spójrzmy prawdzie w oczy mają dobrze i nie ma naprawdę przy takiej pracy na co narzekać!!!

no cóż, jesli tak jest im fajnie, to należałoby wystartowac do mundurówki i nie narzekać

Gość ruuda wiewióra
Dość dobrze wiem na czym polega praca w mundurówce jakie tam mają luksusy,bo jestem cywilnym pracownikiem. i powiem Wam tak-za tą pensję,którą mają chłopcy po 15latach służby to bym nawet palcem nie kiwnęła! Wiem ile zarabiają bo jestem księgową i im pensje naliczam... podstawę każdy może sobie sprawdzić w ustawie-jest niewiele wyższa od najniższej krajowej! Owszem mają jakieś tam dodatki,ale pensja brutto funkcjonariusza z kilkunastoletnim stażem, wykształceniem wyższym, które obecnie mają w większości to ok. 3-4 tysięcy. Więc co to jest? Ja mam więcej... a nie muszę nigdzie tyłka wystawiać. I ja im współczuję,a nie zazdroszczę,bo moim zdaniem 60letni funkcjonariusz to się nadaje do muzeum,a nie do służby. Ale co tam,niech oni służą do 100,a bandyci niech mają po dwadzieścia kilka lat i będziemy mieli dżunglę na ulicach i strach będzie wyjść z domu.

Gość ooo moj stary temat
prawda jest taka, ze, pl ustawa o mundorowce wybrala najkorzystniejsze paragrafy z mundorowek z innych krajow - kiedys w tv slyszalam jak pewien posel mowil. I dobreze ze im podwyzszyli wiek emerytalny dlaczego tylko my mamy byc pokrzywdzeni.

Gość nastolatkamama
A kto Wam bronił iść do szkoły oficerskiej .Trzeba było się uczyć i nie było by pretensji .Pamietam jak mój brat (oficer) przyjeżdżał do domu to trzeba było mu mundur cerować ..taki miód miał

Gość ooo moj stary temat
wszyscy mowicie "to odz do mundorowki" kiedy tam sie idzie dostac tylko majac tzw plecy, a tacy ktorzy dostali sie uczcviwie mozna na palcach jednej reki policzyc. Wiem bo mam bardzo duyzo znajomych w mundorocwce.

Gość nastolatkamama
Straż graniczna czy celnicy stoją dworze i nie ważne czy jest upał,czy -30 ,same przyjemności :(

Gość ruuda wiewióra
Jak ja uwielbiam jak ktoś swoją wiedzę opiera na tym co "usłyszał w telewizji". Nie rozśmieszajcie mnie! Jakie przywileje? Leżenie w rowie w 30 stopniowym mrozie? Czy ganianie za bandytami po lasach? Czy słuchanie od wdzięcznych obywateli że wszystkich ich by wystrzelali? Przywilej emerytura w wysokości 40% pensji po 15 latach, wg nowych przepisów 50%po 25 latach wow! Proszę bardzo-wystarczy mieć studia i można się załapać. Czego im tak zazdrościcie? Droga wolna-policja, straż, służba więzienna, wojsko-wszędzie są wolne etaty. Ciekawe dlaczego skoro takie luksusy mają?

Szczerze? Jakie plecy??? Próbowałaś czy "tak słyszałaś"? Nie mam ochoty, żeby do wypadku jechał 60-letni strażak, albo 60-letni policjant. Najlepsze w tym wszytskim jest to, że najwięcej ujadają ludzie, którym się dupska do roboty ruszyć nie chce.

nie żeby sie tam dostać to trzeba mieć zdrowie ok, zdać egzamin z wf, języka - mówię o wojsku akurat, reszty służb nie znam, a mówię o szkole niestety nie każdy zdrwiie ma jak należy, ale to co widziałam na egzaminach z wf-u to czysta parodia młodzi ludzie nie potrafia pływac, sa otyli i dziwią się, ze ktoś wysportowany sie dostał (bo przebiegł 3 tysiące metrów na piątke)- pewnie ma plecy