Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosperina

Czy nosić futro?

Polecane posty

Gość Balbinka33aaa
mychol dokucza ludziom od dawna

pedofil tez ci powie, ze jestes przypadkiem szczegolnym bo nie lubisz dzieci jak on. Jest taki jeden, Sagawa sie nazywa, co lubil kobiety zjadac po ich zamordowaniu i dla niego to rowniez bylo normalne a dla ciebie na pewno jest psycholem. W tym momencie chcialabym, zeby ktos uzasadnil gdzie bylaby roznica, gdyby ten Sagawa zamordowal kobiete i zrobil sobie z jej skory ubranie? Tez byscie kupily, bo cieple? A w koncu musimy odstawic gatunek na bok bo zarowno kobieta (czlowiek) jak i zwierze czy to szynszyla czy jenot czuja bol fizyczny, zwierzeta niektore sa nawet bardziej unerwione niz ludzie. Wiec dlaczego ktos uwaza, ze im mozna wyrzadzac krzywde?

Gość o żesz w mordę................
ja można byc takim tępakiem i stwierdzać ze kupię to futro bo przecież zwierzę juz i tak nie żyje.......... to wy napędzacie sprzedaż czyli produkcję, a produkcja polega na zabijaniu zwierząt WYŁACZNIE DLA FUTRA. nikt nie je mięsa norek, fok, nutrii itp skóra to produkt wtórny - zabijanie dla mięsa wołowego , zostaje skóra skórę zdziera się z żywego zwierzęcia, jest wtedy "delikatniejsze futro" noszenie futer to obciach,.ignorancja dla żywych zwierząt, oddech zeszłej epoki ciemnoty i braku świadomości, bezduszność,

Gość Annkakaka
Jeśli chodzi o sklep Goodlookin to polecam ich konkursy na fb, można wygrać ulubiony model kurtki, mają te konkursy bardzo często.

Gość gość
Futra nie zdziera się z żywego zwierzęcia. Co za bzdury tu ludzie wypisują. Kto lubi chiński, śmierdzący plastik, niech nosi, firmy farmaceutyczne mają miliardowe obroty z tytułu sprzedaży środków przeciwgrzybicznych. Mam jedno futro naturalne, i noszę je w czasie najcięższych mrozów. Wolę futro niż zapalenie płuc.

Gość aannnkaak
Ja jednak wole kurtki. Sa moim zdaniem lepszym wyborem, ciepłe, w róznych kolorach, szczególnie te odważne, kolorowe futerka do mnie przemawiają

Gość gość
jakoś nie jestem za futrami. Szkoda mi zwierzątek. Owszem ni mam parkę kupiłam na goodlokin ale ma ona puszek syntetyczny czy nie wiem jak nazwać. W każdym bądź razie nie jest to puszek z zwierzątek no i cena znacznie dla mnie bardziej przystępna w okolicach 160-170zł

Gość Parys Furs
Co to za problem nosić naturalne futra? Lepiej naturalne niż sztuczne, chemiczne podroby. Zwierzęta z legalnych ferm (nie tych pokazywanych w telewizji) żyją w znakomitych warunkach, ponieważ im lepsze warunki tym lepsze futro, a jak wiadomo im lepsze futro tym lepsze pieniądze. Noszenie futra naturalnego to żaden obciach, wręcz przeciwnie. Są one bardzo modne, wygodne, oraz ciepłe.

Gość gość
Futro to obciach, kicha i siara. Stare baby na wsi w naturalnych futrach przychodzą w niedzielę do kościoła. Myśli, że jest elegancka, bo zainwestowała sporo pieniędzy w drogie futro zamiast w dentystę. Szpanuje drogim futrem i paszczą z brakami w uzębieniu. Tak wygląda przeciętna klientka kuśnierzy, którzy jeszcze utrzymali swój biznes. Jestem ze wsi, piszę co widzę ☺

Gość gość
Widzę to samo we wsi. Pełno starszych kobiet w futrach na cmentarzu parafialnym 1 listopada, a przez całą zimę w kościele. Często też naturalne kożuchy z barana. Młode tak się nie ubierają

Gość gość
Futro tylko ze zwierzat, ktore i tak hoduje sie na mieso: kroliki, barany, itp. Noszenie futra ze zwierzecia zabitego bardzo brutalnie (bo futro musi byc idealne) jest OBCIACHEM, wiejskim OBCIACHEM. Zwlaszcza, ze teraz sztuczne futerka sa bardzo fajne i nie powstaly na CIERPIENIU zywego stworzenia, zeby baba mogla na sobie nosic CMENTARZ. Baba ubrana w CMENTARZ ZWIERZAT.

Gość gość
Cmentarz malych, wesolych, radosnych zwierzatek, takich jak norki... Masakra. Ile grobow masz na sobie? 200?

Gość gość
Bear Gryls w swoim emitowanym w publicznej telewizji programie o przetrwaiu własnoręcznie zabił i oskórował masę zwierząt i nikt nie zwraca na to uwagi. Ja założę swoje futro baranie i nagle wszystkim wkoło odpierdziela! WTF z wami ludzie?!

Gość gość
Moim zdaniem każdy powinien nosić to co uważa za stosowne i nikomu nic do tego ;) Ja mam 2 futra po babci, które mam zamiar nosić kiedy będzie chłodniej. I zachęcam wszystkie osoby, które posiadają futra, aby wyciągnęły je tej zimy z szafy. Nie dajcie się zastraszyć ekologom! :)

Gość gość
Ja ostatnio zdecydowałam się na futro i wiem że będę je nosić gdy zrobi się trochę chłodniej. Futro zakupiłam od firmy www.futraszmytzabrze.pl z Zabrza. Zajmują się szyciem futer na miarę, więc jak chcecie mieć idealnie dopasowane futro to się do nich zgłoście.

Gość Czy nosić futro
NIE futro należy golić nawet w zimę bo to wiocha obciach smród i brak higieny !

Gość See U
Jak zobaczę na ulicy laskę/faceta w naturalnym futrze to ma gwarantowane że dostanie osobnik po mordzie. Kobiet nie biję, wywłoce noszącej futro napluję w twarz.

Gość gość
dziś Dlaczego? Wieśniaku kazdy nosi to co chce, pewnie jesteś lewackim tolerancyjnym s****wem, które tolerancja ma granice heh :) futra są piękne

Gość dabv

Mam sprawdzoną markę na efutro.pl, kupuję ich futra od lat i jeszcze nie musiałam niczego odsyłać czy reklamować. Oczywiście to są imitacje a nie naturalne ściągane ze zwierząt, bo czegoś takiego nie akceptuję. Jeśli chodzi o konkretne warianty futer jakie mają w ofercie to bardzo dobrze sprzedają się rzeczy z alpaki i lisa.