Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apolinka

dolarek

Polecane posty

Gość wucash
ciekawy bedzie poniedzialek...

Gość walgru
witam, widze , ze sie udalo przeniesc forum z wal...., do tej pory mialem tylko 2 wpisy.......ale nie chcielem sie wypowiadac wiecej poniewaz do forum w wal...cie mial kazdy z zewnatrz ,nawet jesli nie byl zarejestrowany.

Gość wucash
siema walgru

Gość walgru
gieldy w stanach na zielono...czyli dolarek zaliczy jeszcze glebsze spadki....mysle ze dzis jeszcze pociagnie do 3,15???????

Gość walgru
apolinka,wucash :) pozdrawiam

generalnie ja wciąż nie mam zdania choć dziś na tym ząbku z dół troszkę udało mi się ugrać :)

To się chyba udało. Może za jakiś czas coś mądrzejszego wymyślimy dla wymiany myśli. Warto się dzielić nowymi spostrzeżeniami. Ja na razie się wstrzymuję i tak sobie myślę, że chyba taniej będzie w pomarańczarni bo w walut. nie chcą sprzedawać.

czy macie jakieś przesłanki do wybicia USD w najbliższym czasie? wolałabym nie kupować jak ma jeszcze spaść 10-15 gr.

Też jestem zaskoczony a światem rządzą i kobiety i mężczyźni więc zacznijmy się przyzwyczajać. A więc podejrzewam aronka, aramisa hansa,kino a teraz stuwa23, że to te same osoby albo po prostu nieźli naganiacze. Jak co nie którym się niepowiedzie odchodzą zmieniając nicki by zdobyć zaufanie i dalej robią swoje. Odnalazłem dzisiaj kilka wpisów z lipca 2011 na innych forach i już wtedy kilka osób podejrzewało wa......t, że ma swoich ludzi oraz że obraca swoją gotówką więc nie jestem odosobniony z podejrzeniami które opisywałem. Nie lubię być robiony w balona myślałem że to będzie konkurencja każdy będzie miał równe szanse a my użytkownicy po prostu jesteśmy dojeni i cieszymy się jak w niektórym przypadku uda nam się coś skubnąć. Musimy wymyśleć coś co poprawi nasze samopoczucie a w przyszłości może finanse. Pracujcie myślowo ja będę też - Pozdrawiam. A tych o których co pisałem miejcie na oku niech się cieszą.

zbyszek jeszcze założyciel portalu dolar na wal. /konto usunięte? ten sam język pisania. zastanawia mnie jedno dlaczego oferty wal nie reagują wraz ze zmianą kursu. oczywiście rozumiem, że każdy sprzedaje po ile chce ale zaczyna mnie wkurzać, że jest grosz różnicy na wal. i kantorze

Gość kriski
Witam, Cieszę się że znaleźliśmy inne miejsce na nasze rozważania, może z czasem będzie nas więcej.Tylko zastanawiam się jak nas uchronić od sabotażystów, bo pytanie jest nie czy będą tylko kiedy?

A ja Wam powiem że wogule nie rozumiem obracania gotówką na W. Sam tam się tylko na forum udzielałem, bo mi się wydało w pewnym momencie interesujące. JAkbym miał obstawiać to stawiam że aronek czy tam marios to teraz komandos. Zmiana taktaktyki i udawanie innej osoby. Jak chcecie zarabiać na walutach to jednak cfd, a jak wymieniać ( jak np ja na kredyk w CHF ) to ja korzystam z currency fair. Wybaczcie podanie nazwy ale jest tak egzotyczna że chyba bez tego nikt by się nie domyślił. A Wal... używać najlepiej do sprawdzania kursów na szybko bez logowania się do swojej platformy. Z innej beczki zastanawia mnie to odbicie na koniec dnia. Cholercia głupi jestem teraz.

a jeszcze. Jak znajdę chwilę czasu to postawię dla nas jakieś mini forum i będę kontrolować po IP czy ktoś niepożądany się nie pojawi - choć uważam że naganiacze z walutomaty nie wyjdą forum, bo to o to chodzi żeby tam temat grzać.

Gość kriski
Dobry pomysł z tym kontrolowanie IP . Też się zastanawiałem nad tym wałomatem;))i doszedłem do jednego wniosku, że niema w necie drugiego kantoru ktre by posiadało forum, nie mówię tu o kupfranki i inkantor bo tam forum było przed kantorem, a druga sprawa to nie wydaje się wam że kursy na innych kantorach są bardzo zależne od tych na wałomacie.tak jakby to była bardzo silna grupa która manipuluje całym rynkiem handlu walutami.inkantor wystartowała z niższymi cenami a w tej chwili tylko minimalne wachnięcia, ,tak mi się przynajmniej wydaje.

Gość wucash
SIema. Milo widziec, ze tyle konkretnych osob wpadlo... Co do moich przemyslen apropos dolara to wskazuje naq wzrosty wskaznikow w USA, ktore mile zaskoczyly Swiat. Analitycy pytani popoludniu o to, ze rynek mimo wszystko zachowal sie spokojnie (po ostrej igle w dol na parze USD/PLN) nastapilo wyhamowanie i spokojne umacnianie sie dolara po czym dalej na poludnie (spokojnie). Wydaje mi sie, ze jest to zachowanie bardzo dziwne ze strony inwestorow a tlumacze sobie to tak: skoro juz mam zysk (spory) a rynek zaniast leciec w dol idzie sobie spokojnie po comam sprzedawac, zaczne jak zacznie leciec. Rynek jest nasycony dlatego kroczycoraz lagodniej. W poniedzialek/wtorek okaze sie czy czekamy na przebicie EUR/USD 1.32 i kierunek do 1.3250 czy bomba w dol. Zauwazcie, ze 1.32 jak byl to byl chwilowo czyli nie ma tendencji wzrostowej na parze EUR/USD czyli dolar bardziej juz nurkowac nie powinien wzgledem PLN... Nie chce zabrzmiec jak kumple z WalutOma2 ale gdybym mog teraz zakupic to bym kupowal. Ja juz mam wiec czekam... Juz nie moge sie doczekac poniedzialku. Odnosnie gdzie handlowac itd. Dajcie spokoj bo kazdy z nas ma swoje sciezki i sposoby handlowania i jak woli W to leci na W, jak woli P to wali do P itd. pozdrowki dla wszystkich zyczliwych! Yo

Witam w mrożną sobotę. -20, -18 To odbicie to prawdopodobnie na dobre wieści z USA- tak myślę, zgadzam się, że jak zarabiać to na F bo jak się dobrze kupi to przez sobotę ,niedzielę zawsze kursy ustalają sprzedający nie mając odniesienia do trendu po prostu go brak, jest jednak ryzyko że w poniedziałek może wszystko spadać więc sprzedać trzeba przez te dwa dni /mówię ogólnie nie akórat o tym lub następnym poniedziałku. Co do Ko.....sa też jest na liście bo nie potrafi się nieraz powstrzymać i potem łagodzi przypomina niektórych z listy. Do /tiko/ jesteś bardzo konkretna/ny i jak wielu z nas nieufny więc popieram zrobienie czegoś gdzie moglibyśmy być tymi kim jesteśmy ale musisz nas, no przynajmniej mnie poprowadzić za rączkę bo w tych sprawach jestem zielony. Co to IP to wiem i jestem za.

A cha/apoli/mnie też to wkurzało bo to są zagrywki właśnie tych co nie chcą kupić swoich pieniążków w jedną i drugą stronę, zastawiają sidła i czekają komu puszczą nerwy tak samo jak Ci którzy pchają się przed twoją ofertę o 0.0001. Jak się cofniesz o miesiąc ja takich wkórzałem sprzedając lub kupując10 ofertami po 1E lub 1zł i znikali z tabeli. Jeżeli był to ktoś z nas tu obecnych to przepraszam

Jak będę miał chwilę ( tutaj już od razu ustalam ewentualne wątpliwości nt mojej płci ;) to po prostu odpalę jakieś miniforum tylko dla nas i wyślę zaproszenie. Ale przez jakiś czas proponuję tutaj zostać, bo nie mam po prostu czasu nic pisać dla siebie - nawał obowiązków w pracy. Co do konkretów założyłem sobie określony cel i do niego dążę. Dostałem 75zł od plus500 bonusu i zamierzam doprowadzić do kwoty 1000zł zanim zacznę grać - taki test. Narazie mam 180 od grudnia czyli źle nei jest. Samą analizę "na sucho" prowadziłem ( analiza to duże słowo raczej dywagacje ) od jakiegoś roku, teraz czas na test :) Będę informował o wynikach na bieżąco.

Gość walgru
apolinka-widze ,ze szukasz porady co kupna dolarka ale najlepiej zdaj sie na wlasna intuicje,ze swojej strony moge powiedziec , ze czesciowo juz jestem zapakowany ale jeszcze czekam z pozostalymi zakupami do widocznej zmiany trendu.na mojego nosa bedzie to tuż tuż... zbyszek -troche sie wku..m na te oferty-przeprosiny przyjalem , ale po czesci cie rozumiem,, ten pomysl z IP-popieram !!!!!

Gość wucash
Zbyszek - tak to juz jest, ze kazdy ma taktyke, jezeli jet nerwowo to kazdy robi co moze by wyrwac oferte, nieprawdaz? Nie ma co przepraszac... hahahaha, pewnie bylem tam nie raz... milej soboty! Yo

pomysł z kontrolowaniem IP popieram ale jestem zielona technicznie. także poproszę potem o przewodnik obsługi. każdy z nas musi sam podejmować decyzje - to jest racja. ja zaczynam się chyba kierować intuicją. bo ona jak do tej pory mnie nie zawiodła. a działania na rynku obecnie przypominają ruletkę. obawiam się, że USD spadnie ale niczym konkretnym tego nie popieram. kupię jak coś się zacznie dziać. w w.cie kupiłam kilka razy ale mnie sztuczne trzymanie po wyższych cenach wkurzają.

Gość zyszek21
Pozwoliłem sobie skopiować wypowiedż tego inwestorka nie wiem czy o nią chodziło ale facet wyjaśnia sztuczne umacnianie złotówki tak jak przewidywałem lecz mówi to dość obrażliwie zwracając się do odbiorców nie będę zwracał na to uwagi chodzi o sedno. Pozostaje nam uwzględniać terminy spłaty zadłużenia ponieważ w tym czasie będzie wzrastać złoty jeżeli jest to trafne spostrzeżenie. ekonomista-inwestor: Do ewidentnych polaczkowych tumankow: to nie us-dolar sie oslabil wzgledem zlotowki, tylko zlotowka umocnila sie wzgledem us-dolara, ignoranci, co jest zasadnicza roznica (ktorej podobni wam ignoranccy pismaki z onet.pl nie dostrzegaja i wypisuja z tego tytulu glupoty ktore wy, bedac ignorantami, " lykacie jak cieple bulki). Zapamietajcie, polaczkowe "ajnsztajny", ze wartosc danej waluty danego kraju bywa, w zaleznosci od potrzeb, przez wladze tego danego kraju podwyzszana lub zmniejszana i czynione jest to celowo. W tym konkretnym przypadku Polski, wartosc polskiej zlotowki jest podwyzszana po to, aby latwiejszym uczynic mozliwosc splaty zaciagnietych przez Polske u innych dlugow (ktore, przypomne, zaciagane byly - i nadal sa - za sprzedawane tym innym *za polska walute* polskie obligacje rzadowe). Poniewaz byly te obligacje sprzedawane innym za zlotowki (inni kupowali od Polski zlotowki aby moc od nas kupic nasze polskie obligacje), to znaczenie ma jaka w momencie transakcji zwiazanej z obslugiwaniem przez Polske dlugu wartosc polskiej zlotowki ma. W przypadku gdy wartosc zlotowki jest wyzsza, wiecej dlugu moze, w jednorazowej z szeregu wielu transakcji finansowych czynionych w ramach obslugiwania polskiego zadluzenia, byc oddanego i/lub wielkosc okreslonej sumy splaty w takiej jednorazowej z szeregu transakcji finansowej uznanej jako wymagane minimum moze byc splacone. To wiec, ze w artykule zasugerowane jest ze 'us-dolar jest slabszy wzgledem zlotowki' (a nalezy to pojmowac w ten sposob ze us-dolar jest slabszy niz byl jakis czas temu) jest nie dlatego ze sie w jakis sposob w USA pogarsza, ale dlatego ze wartosc zlotowki jest wzgledem poprzedniej wartosci us-dolara wyzsza bo wartosc ta zostala podwyzszona przez Polske zeby byla Polska w stanie miec szanse wyrobic sie z obsluga swojego zadluzenia w sposob nakazany przez umowy Polski z tymi od ktorych pozycza pieniadze, "ajnsztajny". Zrozumcie to wreszcie tumanki i przestancie sugerowac bzdury ze jak sie zlotowka wzgledem US-dolara umacnia to nic tylko musi sie w USA pogarszac bo piszac te bzdury wykazujecie swoje totalne ignoranctwo w calej tej sprawie.

Coś zmieniło moje nick - słabe te zabezpieczenia bo wiadomość poszła