Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apolinka

dolarek

Polecane posty

Jak myślicie jutro odbije bo dzisiaj na czerwono kończymy? Były wzloty ale krótkie i w jakim kierunku to podąży? Nie mam czasu siedzieć na kompie i dokładnie śledzić wszystkiego. Moim zdaniem w każda stronę możemy pójść. Niestety nie dokopałam się do terminów wykupu obligacji bo może być to dobry kierunek myślenia. Pewnie jeszcze jakiś czas USD nie będzie się umacniać mocno, stawiam, że do momentu wyjaśnienia sprawy Grecji.

Tomek masz racje, ze Grecja jest ostro wytarta ale dlaczego nikt sobie z tego nic nie robi? Cisza przed burzą? Aby nie wywoływać paniki i niepotrzebnych ruchów?

ja uważam że znajdą sposób żeby temat zamieść pod dywan, ale najpierw dolar, nawet ze względu na oczekiwaną korektę musi w górę skoczyć. A do moich planów 3,20 w zupełności wystarczy.

zobaczymy. delikatny wzrost ale chyba na takie możemy teraz tylko liczyć.

jutro do południa korekta - tak obstawiam. Azja widać nie wierzy wcale w euro i tylko wall street dziś go sztucznie pompował. Jutro sądzę że będzie okazja coś zarobić.

No to jesteśmy w komplecie Cieszę się, że ta znajomość wypaliła.. Jutro będę szukał też tych terminów może nawet starych i sprawdzę jak zachowywały sie waluty, wiem że Grecja to stary temat ale chytam wszystkie możliwości czemu taka cisza przecież jak padnie to wiele krajów umoczy lub o czym nie wiemy nie umoczy bo zabezpieczyło swoje banki a umoczą ci z sektora prywatnego bo oni najbardziej walczą i nie chcą zgodić się na redukcję długów, idąc tym tokiem myślenia jeżeli ci prywatni są zadłużeni w jakikolwiek sposób w bankach państwowych czy innych które mają poręczenia państwowe to będą musiały oddać kasę, lub dostaną kolejną pożyczkę by sie poddźwignąć- ale nie będą to Grecy więc mam przeczucie że jednak Grecja została skreślona. Co z tego wynika na czas upadku prawdopodobnie E poleci max w dół ale potem zacznie szybko odrabiać. W tym czasie $$ w górę a potem w dół. Więc chyba z większymi zakupami poczekam do marca. Chyba że z tymi terminami coś wypali muszę sprawdzić.

Masz rację Zbyszek. Każdy dzień to niewiadoma. Jak pozwolą Grecji umoczyć to nieufność do Europy wzrośnie. Moje zdanie.

Chłopaki wytłumaczcie mi mechanizm dlaczego jak giełda w USa na czerwono to u nas USD rośnie?

To jest akurat bardzo proste Dolar nalezy do walut safe heaven a pln do emerging markets. Jak jest dobrze na świecie to emerging markets up a dolar down, jak zaczyna się dziać do dolar up a np. pln down. Proste :)

Gość wucash
"komus" bardzo zalezy... To nie sa ruchy dysktowane "normalnym" handlem... Komu? Ciekawy jestem

tiaco dzięki :) No i co z tą korektą??? Chyba jednak się wstrzymam na jakiś czas bo same doły.

na wal nie idzie teraz kupić. w pomnarańcz taniej i to sporo

Gość wucash
nie ma mowy o korekcie dopoki rynek karmiony bedzie sztucznie. To jest jakas dziwna kroplowka, ktora kiedys sie skonczy lub "lekarze" podejma decyzje o zostawienie tego silom natury...

Witam znalazłem na razie tyle -1 lutego Niemcy wykupywali 10 letnie obligacje za 5 mild E -2 luty Francja 10 letnie - 7 luty Grecja bony skarbowe 625 milE - 8 luty Niemcy 5 letnie na 4mild W jednym z art, znalazłem że EBC ma zakaz wykupu obligacji emitowanych przez Państwo i nie może ich wykupywać bezpośrednio od zadłużonych krajów robi to obchodząc ten przepis z drugiej ręki czyli od kogoś kto już je nabył. Wejście takie powoduje spadek E i krutkotrwały wzrost $$. Popatrzałem na wykresy i się potwierdziło 1.2 zobaczymy dzisiaj i jutro. 13 lutego mają podjąć decyzje w sprawie 100mild redukcji długu Grecji nie wieżę w to. 20 marca Grecy wykupują swoje obligacje na jakieś 14,4 mil czy mild nie doczytałem możemy się temu przyjrzeć.

Gość wucash
dobra robota Zbychu. Chodzi tez chyba o odkupienie obligacji juz "sprzedanych" kilka lat, miesiecy i tygodni temu. Ponadto co do EBC to sytuacja jest taka, ze poza tym co pisales pozycz pieniadze do private banking (pojecie za szerokie aby skonkretyzowac tlumaczenie) ale wiemy o co mniej wiecej chodzi - duzo srednich graczy i ten sektor wykupuje te obigacje za Unijne pieniadze - tak napedzana jest machina... i sie kreci!!! Mega mozgi jednak. WIelu jest takich co psiocza na politykow, ekonomistow (sam nie lubie analitykow) ale to oni kontroluja ten nieprosty mechanizm i idzie im zajebiscie dobrze (nie dla mnie hahahaha). Yo P.S. dzis o 16.00 bedziemy sluchac marszalka wielmoznego ksiecia FED wiec oczy otwarte!

Gość wucash
3.1902 - po przejsciu tego progu mozliwe kilkugroszowe odbicie (2,3gr) - przejscie poza poprzedni szczyt po spadku.

Gość wucash
dodajac, wejscie ponad poziom 3.20 - 3.23 uruchomi kolejna transze walutowa "kogos" kogo probuje rozkminic i ostra spica 10 minutowa na ok3-4 grosze. Jezeli tak bedzie to krotkotrwale mamy ogarniety temat ;)

Gość wucash
aaaa.... prosze tylko w zadnym wypadku nie sugerowac sie moimi wypowiedzialmi w celach spekulacyjnych. CHodzi o obserwacje rynku i rozlozenie jego na czesci... yo

chodzi o sytuację POlski i polskich banków. Szewczak jest bardzo zdziwiony ruszanymi rezerwami walutowymi i karminiem nas, że złoty jest taki mocny etc. Warto posłuchać, podejście bardzo prawicowe ale coś w tym jest. Zwłaszcza, że gość głupi nie jest. Moim zdaniem gorąco będzie po euro.

Gość wucash
19min glownego analityka SKOK, troche by zajelo... ;)

no trochę. wieczorem w domku warto posłuchać tej i innych jego wypowiedzi na niezależnej

Gość wucash
OK, przeszlo, bedzie sie dzialo, powolny wzrost USD do 3.23 max lub gwaltowne (spekulacujne) 3.17xx

Czytałem - też o tym pisałem na walcu i dalej uważam że będą słodzić i zbijac E do rozgrywek jest na tym interes a pomaga im w tym sytuacja w państwach z długiem mają na co zgonić że u nas nie jest jeszcze tak żle. Pokrzyżować te plany przed euro może tylko upadek któregoś z państw wtedy powiedzą że tego nie mogli przewidzieć ale ja to wyczówam że tak będzie.

pewnie do euro to "cudem" dotrwa a potem to niestety jazda bez trzymanki i kontroli bo za wiele się może walić. nikt tego może nie opanować

złoto też spada co akurat mnie cieszy :). było przewartościowane

Gość wucash
wig20 na -1.2 a dolar "stoi"...

Gość wucash
hahaha, a kto trzyma ta rozdzke?