Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apolinka

dolarek

Polecane posty

Siema!!! Coraz blizej Zbychu to fakt i wszystko wskazuje na to, ze sie zisci... To oznacza dla mnie dluzszy okres czekania na wzrosty ale to nic, bedzie gicio... U mnie idzie powoli ale caly czas odrabiam wiec nie jest zle... Dobrze tez nie bo nie w ta strone idziemy... Milego dzionka

Witam Wszystkich Też tak myślę, że się wczesniej czy póżniej doczekam na taniego $$ tylko jak długo będę czekał na zarobek tego nikt nie wie, ale trzeba ryzykować bo złotówka w banku nic nie zarobi. Kiedyś miałem sklep to był fajny interes ale trzeba było trochę główkować i cały dzień zajęty. Teraz odpoczywam i też kombinuję by nie stracić oszczędności jak i większość z Was , ale traktuję to jako dorywczą zabawę. Mało się odzywamy bo jak każdy mamy wiele spraw na głowie, Pola nowa praca i dzieciaki, Łukasz dzieci i młoda żonka, Waldi chyba to samo i jeszcze chyba odrabia straty ale nie ma się co martwić będzie lepiej przynajmniej mam taką nadzieję a jak się ruszy to wszyscy podziałamy razem

Weszłem na wałka i widzę że coraz mądrzejsi się tam odzywają aż płakać się chce. Ktoś wysprzedaje $$ przecież to sygnał ze w najbliższym czasie potężny spadek albo wałek opanowali Ci co piorą walute bo zastanawiające jest wrzucanie kasy poniżej kursu na wymianę albo uciekają albo piorą

uwaga chwila na refleksję. Złoty bardzo się umacnia, dolar nie zwyżkował pomimo dużego spadku na eurusd. Myślę że jutro może byc dobry moment na zakup dolarka, bo jak zawróci, to może to być bardzo gwałtowne.

mozliwe... Dzisiaj w ciagu 3 minut (wykres swiecowy 5 minutowy) EUR/USD i USD/PLN szly razem w dol na dlugiej szpicy... Komentarz zostawiam dla Panstwa... Sprawdzcie obroty na walku :) Nie mowie aby sie sugerowac bardzo sytuacja na walku ale mimo wszystko tez jest elementem oceny nastrojow na mikrorynku... Trzymamy widze i ok, cos sie swieci. Jedyny obrot to te podejrzane stoowki ;) - no tak, trzeba zarabiac... COs mi sie wydaje, ze jus niedlugo otrzymamy jakis prezencik od walka - musi byc!!! Hahahaha ;) Milej nocki i w sumie - DZIEN DOBRY ;)

Kurde troszku zaspałem i już 3 grosze na kursie w plecy, ale stawiam dziś na dolara. Myślę że po poniedziałku kurs 3,13 jest jak najbardziej na miejscu. Zacząłem też grać ropą - chwilowo strata ale może się odwinę. Wymózgowałem że się zima kończy to ropa spadnie i zagrałem na spadek - zobaczymy.

No hej. Ja już po dwóch dniach pracy :) Nie jest lekko ale z czasem będzie lżej. Najważniejsze, że idzie na razie pogodzić pracę i rodzinę. Wieczorami padam na pysk i chcę spać tylko mąż przyzwyczajony do harówki nie chce ;) Na wałku ustawiam, czekam aż się ziści. Nie mam czasu na śledzenie cały czas. To Zbyszku czekamy na tego $ po trójaku. Zobaczymy :) Pozdrawiam i miłego weekendu.

Witam Wszystkich Ja dalej czekam a że dzisiaj piątek było do przewidzenia lekkie odbicie jak co tydzień ale patrząc na wykres roczny i dalej to przewiduję spadki bo takie małe odbicie to wg. mnie nic nie znaczy może dla tych co obracają np. tymi 100 000$ Też życzę przyjemnej soboty i niedzieli , zobaczymy co następny tydzień przyniesie. W tv mówili że te 500 mld E w małym stopniu poszło na kredyty więc na rynek na razie mało wypłyneło więc E jeszcze jakoś się trzyma jak uwolnią więcej to poleci w dół i na to chyba czeka $$ /takie moje przypuszczenia/- a wy jak sądzicie?

witam, ja mysle , ze to tylko realizuja zyski z tygodnia, ale niepokojace jest to ze euro/usd oraz pozostale waluty do usd ciaga na poludnie ,ale moim zdaniem w marcu powinnismy zobaczyc dolara po 3zl a nawet 2,90. /w ubieglym roku w marcu dolarek kosztowal nawet 2,85 i spadal/ w poniedzialek i wtorek beda bardziej wyrazne sygnaly co kierunku dolara.

No to mój raport: Zamknąłem ropę z delikatnym zyskiem ( jednak :D ), co do dolara sam nie wiem, ja obstawiam ze eurusd mocno potanialo i tylko umacniajaca sie zlotowka powstyrzymnala usdpln przed wzrostem, więc... obstawiam kontynuację korekty po niedzieli. Stawiam na 3,13, moze dojdzie do 3,15, potem się zobaczy, ale mam czucie że dobra passa euro już wygasa. Czy starczy pary do 3zł hmmmm... zależy jak bardzo zaczną temat portugali ciągnąć, a zaczną bo rentowność dziesięciolatek mają 14 punktów. Bądźcie czujni i nie prześpijcie momentu.

zbychu byłem w primosten chyba 3 lata temu. Naprawdę fajne miejsce, jedyne co przeszkadza w chorwacji to te kamienie i jezozwierze, ale ogolnie na pewno jeszcze tam wrocimy :) Szczególnie że na krke sie nie wybraliśmy, więc jest jeszcze co zobaczyć. Jak byście się wybierali to koniecznie odnajdźcie plitwice po drodze - miejsce przewspaniałe po prostu jedyne takie.

/tiko/ byłem w tamtym roku na wyspie Murter koło Tisna i odwiedziłem wodospady Krka mam sporo zdjęć , byłem też na wycieczce na Kornati , samochodem zrobiłem w samej Chorwacji 1000 km wybrzeżem od Tisna poprzez Rogożnicę, Trogir, Ciovo, do Splitu, w tym roku do Omiś, plaże różne ale zawsze można znaleśc coś dla siebie, Jak w tym roku jedziecie to możemy się gdzieś spiknąc 1-14 lipca

Bardzo chętnie ale na pewno nie w tym roku. Co do jeżdżnia też byliśmy tacy wariaci, żeśmy do samego dubrownika dociągnęli. Szaleństwo, najbardziej pamiętam jazdę i tęskne wyczekiwanie toalety, a jak sam wiesz to nie polska :D Z młodym ( 2 lata będzie w czerwcy ) to jeszcze może jakoś byśmy dali radę przejechać, ale w planach mamy... Powiem tak, moja żona źle ciążę znosiła pierwsza i nie wiem cy by była w stanie taką podróż znieść.

/tiko/ w Waszym przypadku też bym nie ryzykował to nie jest Polska, upały ,góry, mogą wydarzyc się różne niespodzianki a zdrowie jest najważniejsze tym bardziej w tej sytuacji, na pewno będzie jeszcze taka możliwość ale nie planujcie nic kolejnego za 2 lata wtedy można coś pomyśleć A narazie pozdrów żonkę , życz jej zdrowia i zapewnij spokój no i niech wszystko ułoży się szczęśliwie po Waszej myśli

Dokładnie w tym roku planujemy na spokojnie, może Bałtyk, może Mazury, sami jeszcze nie wiemy. Przyszły to sobie tylko wyobrażam że będzie taki hardcore że nawet o wakacjach nie pomyślimy, a szczytem marzeń będzie wywiezienie tałatajstwa na weekend do dziadków :D

Mega szczesliwi sa Ci, ktorym dane jest "talatajstwo" wywiezc do dziadkow... Nie zale sie ale troche zazdroszcze Wam... My tu jestesmy sami i niestety dizadkom Byka zawiezc nie da rady... A czasami tak bardzo by sie chcialo... :) Yo

My do dziadków też mamy kawałek więc tylko czasem taki numer przechodzi i też zazdrościmy tym, którzy mają takich opiekunów pod ręką ( my płacimy za to ). Więc.. jak widać powód do narzekań się zawsze znajdzie ;) Co do głownego tematu: realizuje się scenariusz o którym pisałem w zeszłym tygodniu, można to wykorzystać ( ja już jestem po ) i zagrać na spadki na naszej giełdzie. Ja ze spadków ING w godzinkę dziś 10% ugrałem :D Pochwalę się również ze z zyskiem zamknąłem usdpln postawiony przypominam na 3,13. Jak widać można było dużo bardziej agresywnie zagrać. Teraz wróżenie na najbliższą przyszłość. Stawiam na eurusd poniżej 1,31 że spadnie jutro. Ale na to nie gram, zbyt niespokojny rynek jest. Wszystko wskazuje na to że dziś patrzymy na zmianę trendu - jeżeli tak to możecie zacierać ręcę kiszonkowcy - będzie szło w Waszą stronę :) Ja średnio się cieszę o dla mnie tani franek by się przydał, ale cóż - nie można mieć wszystkiego.

Siema wszystkim!!!! Gdzie uciekliscie? Zbychu!!! Co za modly odprawiasz, ze tak husta kursem? ;) hahahaha... Pusc juz ;) bo bede musial czekac do Euro ;) Jak leci w ogole? Jak nastroje? Samochod kolegi jezdzi? Pola - jak leci w sluzbie?

nawiasem mowiac - niezle jaja w Grecji!!! Ciekawe co im obiecali (wierzycielom) aby zgodzili sie umozyc tyle bonow a reszte przedluzyc na 30 lat na mniejszy procent!!!!! To jest niemozliwe!!!!!!!!!!!!! Tak jakby bank zadzwonil do mnie i w te slowa: - wie pan co? No lipa, nie ma siana... ta lokate co pan ma na 5 lat nie da rady spieniezyc, moze da rade, ze umozy nam pan polowe a reszte oddamy za 30 lat i zmniejszymy z 5% na 2.5%, co pan na to? - o, nie ma problemu, jestescie super bankiem a ja mam tyle kasy, ze nie ma sprawy - na zdrowie!!!! - oby wam sie dobrze zylo!!!! hahahahaha- niezle jaja...

wucash nie do konca tak, raczej dzwonia do ciebie i mowia ze zamiast tej lokaty dadza ci inna gdzie indziej, no chyba ze wolisz zeby zbankrutowali i nie dostaniesz nic.

Witam Wszystkich. Fajnie się dzień zaczoł, niezły ubaw na wałku, chciałobysie żeby tak było, ale życie nie rozpieszcza więc lepiej śmiać się niż płakać, U mnie wszystko wporządku, urodziny żonki, wczoraj Dzień Kobiet, idzie wiosna, $ spada - same dobre rzeczy. Autko kolegi super - bardzo zadowolony, ja w swoim w poniedziałek wymieniam rozrząd bo już 167.000 przejechał, przymierzam się do CB przed wyjazdem na wakacje.

Tomek - chyba, ze tak... Nie jestem biegly w tych sprawach (musze chyba odrobic lekcje)... Slucham ziomkow z TVNCNBC i generalnie tak wywnioskowalem. Oczywiscie, ze lepiej nie dopuscic do bankructwa swojego dluznika ale z drugij strony, nie lepiej juz wyplacic bez zysku i przelac do bardziej pewnego bankiera... No nie wiem, nie mam takich produktow wiec sie nie emocjonuje. W czym zmieniasz rozrzad? Tzn, jaka furke masz? To masz ladny tydzien Zbychu...

Saab 93 - 2007 120KM Diezel na rasie super sie sprawuje, ale trzeba dbać bo szkoda by coś siadło przez własne niedbalstwo. A ty czym jeżdzisz?

Jeśli chodzi o Grecję to dziwię się krajom UE że dalej chcą w nich ładować , a może to mydlenie oczu. A co będzie jak im wierzyciele umorzą te 100mld a UE powie że jeszcze to i to i tak w nieskończoność komuś puszczą nerwy ale wierzyciele już nic nie odzyskają

czym sie da... W tej chwili Citroenem Xantia 2.0 HDI i jak narazie brak zarzuctow chociaz maly bagaznik i coraz ciezej z rodzinka sie zapakowac...Niedawno pozbylem sie (z powodu nierentownosci napraw) Nissana Primere GT - najlepszy samochod jaki mialem do tej pory. Ze Szwedami mam zle wspomnienia (zle kupilem), hulalem Volvo s80 i poprostu masakra - wadliwy jak cholera! Ale domyslam sie, ze polasilem sie na okazje, ktora okazala sie mega niewypalem z przekreconym licznikiem i Bog wie z czym jeszcze!!!

Mam jeszcz tak jak Ty Citroena ale Xsarę Combi też 2 HDI super od 5 lat nic tylko filtry i olej wymieniam i to bez względu na przebieg co sezon wiosna i zima pali ok 5 oleju napędowego byłem nią 2 razy w Chorwacji i to co zauważyłem przekażniki od klimy nie wytrzymują w tych temperaturach te między wentylatorami, jak byś miał jakieś problemy to pytaj mam ją opanowaną szczególnie z silnikiem HDI

Często w tych wersjach padają chłodniczki oleju ta pod filtrem, objaw olej do wody i cza szukać co się dzieje a to po prostu ta chłodniczka. mycie całego układu, dosc pracochłonne, wymiana chłodniczki używana 50-80zł, filtr oleju, olej, płyn chłodzący, cała naprawa nie daj się czasami nabrać na uszczelkę itd. bo to główne usterki tego silnika