Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apolinka

dolarek

Polecane posty

Zbyszek wchodzisz na moje konto, potem pd pseudonim masz adres mailowy. Jak chcesz możesz go wykasować i zatwierdzić.

Zrobiłem - dzięki, obserwujesz te spadki, jak kupisz troszkę w dołku to jutro możesz sprzedać na górce ale lepiej nie doradzam bo różnie to może być

Zbyszko właśnie nad tym dumam. Sadzisz, że górka może być podobna do dzisiejszej? Właśnie pokazuję małżowinowi interes Łukaszka :)

a ty się złamiesz? ja sama nie wiem ... wiem tylko, że pazerność często złym doradcą.

witam, Pola-to nie pazernosc to poprostu jest zarabianie pieniedzy z nutka adrenaliny!!!... ja uwazam, ze jutro bedzie powtorka czyli do 11-stej gorki a pozniej az przez caly weekend spadki .ale trzeba uwazac poniewaz sa symptomy do odwrocenia trendu. lukasz ...ty mieszkasz w anglii?? ...07895111950-moj tel...

Poli ja czekam na 3 zł ale jak ktoś gra na krótko to ma to rację bytu w dołku kupić po np. 500 z każdej waluty i na górce sprzedać nie ryzykował bym z jedną bo z większą ilością są kłopoty zawsze się ktoś po naszemu w.....la i tylko nerwy się traci jak idzie w dół to każda jak w górę też każda bo to złoty traci lub zyskuje przez tą całą sytuację

No wiem, wiem. Tylko chyba serce mam za słabe. Wolę raczej spokojniej żyć. Bo tak to mam nerwa i nikt ze mnie nie ma pozytku. z drugiej strony kto nie ryzykuje ten nic nie ma. No ale trzeba ryzykować z głową.

Zbyszek tylko tak na krotko trzeba się idealnie wstrzelić albo mieć fart. a ja jak pisałam za bardzo nie chcę się szarpać nerwowo. no chyba, że pewniak to wchodzę. zarobić fajna rzecz ale ja raczej traktuję to jako inwestycję aby kasa nie traciła na wartości.

No to daj spokój zdrowie najważniejsze a rodzinka na pierwszym miejscu. Mam znajomą kupiła jakieś akcje firmy ,która robi gry komputerowe zamroziła 10.000 prawie na 8 miesięcy a co przeszła jak spadły nikomu nie życzę, w domu piekło jak jej mąż się dowiedział , dobrze że teraz sprzedała i odzyskała swoje ale nic nie zarobiła. Więc lepiej małymi kroczkami a do przodu

Oblicz ile musisz obrócić dziennie ,żeby zarobić na czysto 20 zł i rób to codziennie masz masz 600zł miesięcznie 7200 rocznie ładna zabawa bez ryzyka, pamiętając by nie czekać że wzrośnie o 40zł trudno założyłam 20 sprzedaję jak spada wycofuję zarabiam 10zł i uciekam no to tak pokrótce ale chyba to znasz

No znam, znam :) Ostatnio przestawiam się na planowość taką jak mówisz. Trochę ciężko sprzedawać jak idzie do góry, no ale to jest cena by nie ponosić ryzyka. No i na wakacje jest wtedy kasa :)

Zbyszek przerabiałem to o czym piszesz, zawsze jest szansa, że za którymś razem ppjdzie w dół i wtedy tych 20zł dziennie nie masz Lepiej założyć sobie damy rozsądny pułap i czekać aż się samo sprzeda, a kursy obserwować na chłodno.Ma ktoś pojęcie co tak eurusd do góry poleciał, bo nie było mnie przy kompie?

A już wiem - grecy podobnież mają gotowy plan oszczędności. Jeżeli tak to w poniedziałek zacznie się jazda na całego i niebawem zbyszek się obkupi. Jeżeli to przeciągną znowu, co jak wiadomo jest możliwe, to znów euro zjazd w dół. Kurde mieć taką szklaną kulę...

Ja generalnie w inwestowaniu dylematu chwilowo nie mam. Czekam aż eurusd sieknie 1,335 i zaczynam rozważać sprzedaż. Teraz to tylko sobie obserwuję i komentuję. Jak mój plan się ziści to zbyszek pare dni później kupi sobie dolarka :) Jeżeli nie cóż... po prostu poczekam dłużej.

Dzien Dobry ;) Jak nastroje dzisiaj? Troche tapnelo na walutach... Przyznam, ze nie spodziewalem sie takiego entuzjazmu wsrod inwestorow ale coz... Idylly czas sie jeszcze nie konczy...Zbyszek, zaloze sie, ze zaprzedales dusze diablu i ten maci w EBC dla Ciebie hahahahahaha

Witam Was - wczoraj wieczorem musiałem skończyć z internetem bo dzieci mi marudziły więc przepraszam ale dziś mam trochę czasu więc trochę posiedzę. Pola jak tam nastrój nie bierz dosłownie mojego namawiania bo ja tylko opisuję jak to działa jak się ma mocne nerwy, trochę gotówki i czas wtedy w dłuższym okresie się nie traci ale sukcesywnie zyska. Zapomniałem powiedzieć że zarobek zawsze na bok bo jak się go dokłada to niknie w przypadku spadku. Przyznaję rację też Tiko bo nigdy się nie przewidzi spadków i wtedy zysk 20zł oddala się na inny dzień. Sposób na obstawienie jakiejś pozycji jest dobry ale trzeba obserwować bo jak nieraz leci to trzeba się w porę wycofać

Cześc Łukaszku nie zaprzedałem ale jak myślisz kto pali flagi niemieckie w G.... a może to ludzie tych którzy już nie chcą pomagać i szukają pretekstu - przecież rozsądny człowiek nie pożycza pieniędzy bankrutowi a z obietnic trzeba wyjść z twarzą więc zrobią wszystko by było że to G.... nie chcą pomocy

Łukasz a ty robisz zdjęcia bo coś znalazłem w internecie z Ostrowa z dwoma dzieciaczkami

Patrząc na waluty myślę że wzrost będzie góra E 4.22 $$ 3.22 a potem spadek więc musicie uważać albo dzisiaj odpoczywać

nie nie, ja jestem z Wroclawia ale obecnie mieszkam w Cardiff od 6 lat... Nie jestem pewien co do wzrostow, skad takie wnioski?

Zawsze w piątki na chwilę wzrasta pomiędzy 11-13 no chyba że do tej pory zleci w dół np do 4.15 3.15 to wtedy nie odbije

Wiem że mogę tutaj wieszczyć duuużo za wcześnie, ale od kilku tygodni obserwuję wskaźniki ekonomiczne i.... chyba kryzys się kończy. Wychodzi na to że gospodarka światowa wstaje ( poza szwajcarią ale to akurat mi jako płatnokowi kredytu na rękę ) A w tym tygodniu kilka odczytów było w kosmos dbrych a nie tylko na pozytyw. Sądzę że jak się ta tendencja utrzyma przez jakieś 2 tygodnie to pomijając problemy zadłużeniowe krajów euro nic już dolarka nie będzie trzymać wysoko. Oczywiście należy moją wypowiedź traktować bardzo lekko, bo to tylko takie delikatne przypuszczenia...

W niemczech prezydent podał się do dymisji może czekają jaka będzie polityka nowego znowu sie wszystko przeciągnie i rynki stoją a tym samym waluty

Nie wiem a w niemczech nie jest tak jak w polsce że prezydent się w sumie nie liczy?

chyba z łukaszem dyskutowałem wcześniej na temat dolara szerzej. Mam cytacik z komentarza walutowego FxPro. "Chiny porzucają dolara. Coraz wyraźniej widać, że Chiny przygotowują się do zredukowania swojej ekspozycji na dolara i amerykańskie obligacje rządowe. W roku zakończonym w grudniu rezerwy walutowe Chin wzrosły o 330 mld dolarów do 3,18 biliona dolarów. W tym samym czasie wartość posiadanych przez Chiny obligacji rządu USA spadła o 60 mld do 1,1 bln USD. Chińscy politycy jasno oznajmili swoje obawy i zastrzeżenia dotyczące kierunku, w jakim zmierza amerykańska polityka fiskalna i olbrzymich ilości pasywów jakimi obciążył się amerykański rząd. Z tych istotnych powodów chiny bardzo chciały zdywersyfikować swoje inwestycje dolarach w ciągu ostatniej dekady. Ten proces bez wątpienia mógł być dużo bardziej dynamiczny w zeszłym roku, gdyby nie autentyczne obawy o długowieczność euro. "