Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doktorG

Odchudzanie - razem raźniej!

Polecane posty

Benykuleczka, ale zazdroszczę Ci, że nie przepadasz za słodyczami! Ja mogłabym zjeść całą tabliczkę czekolady na raz...

Gość Piękna bede!
Witam wszystkich:). U mnie po nie jedzeniu po 18 od 5d niu waga rano pokazała 52.3kg:). Za mna juz dzis platki z mlekiem a teraz pol paczki prażynek;/, Nie mogłam sie oprzec:)

Gość Piękna bede!
od 5 dni miało byc:)

SomeoneWhoCares----> Czesc:) Ja nigdy nie bylam wielka fanka slodyczy,zawsze wolalam zjesc schaboszczaka albo dobrego steka wolowego:)Niestety lubie i moge zjesc bardzooo duzo..czasami zastanawiam sie gdzie ja to mieszcze:) u mnie zupa bulgocze na kuchni..xx

Gość anna rodrigez 26 lat....
ja stosuje dietę MŻ (1500 - 1600kcl) od 4 tyg i schudłąm 6kg :) obecna waga 70 kg 165cm myślę jeszcze schudnąć 10kg ja jestem innej budowy przy wadze 63kg noszę "s" i "m" jestem grubokoścista

Gość yhyy
Dziewczyny ale pooglądajcie ten dokument na youtube rewelacyjny ... w 13 odc. po 8 min kazdy wychodzi na to ze cholesterol nie jest taki zły ..po prostu tak nam wmówiły firmy farmaceutyczne , udowodniono też ze ludzie z niższym żyją krócej ,. i bądz tu mądry ja po tym programie troszeczkę przejrzałam na oczy .. dzisiaj ...kawa 2 x :) 3 jajka na twardo polecam jajecznicę z 2 jajek na maśle ... po niej jestem syta ok 5-6 godz .. wazne jest na jakich tłuszczach przygotujemy jedzonko :) obiadek - mięcho się piecze z warzywami , ja niestety nie jem już ziemniaków :/ więc warzywa na patelnie .. bo coś muszę mieć obok :)))

Gość w.i.t.c.h.
yhyy to ja już sama nie wiem zawsze mnie uczono, że są 2 rodzaje cholesterolu LDL i HDL. I trzeba dążyć do obniżania LDL.

Gość yhyy
i ogólnie polecam obejrzenie od początku :)

Gość możeJaAgata
namęczyłam się i z niku \może ja\ wykombinowałam taki jak powyzej - chyba milion prób nie wiem czemu

Hej! Dziś dosyć poszło - na śniadanie herbata, potem banan. Obiad w pracy- 2 jajka, surówka, trochę papryki i ogórek. W domu zupa warzywna i jabłko. Do tego kubek cykorii. Przeczytałam właśnie książkę "Życie bez pieczywa". Powinno się jeść max. 72 g węglowodanów, a tłuszcze i warzywa ile się chce. Raz piszą, że tłuszcze zwierzęce szkodzą. Tu, że wręcz przeciwnie i bądź tu mądry. No ale nikt nie przekona mnie do wcinania mięsa i kiełbasy, bo mi zwyczajnie nie smakuje. Przynajmniej można się zajadać twarogiem ze śmietaną :) Pozdrówka i wytrwałości.

Witam z rana wszytkie Panie, Obudzilam sie dzis strasznie glodna!!! Nastawilam czajnik ubralam cieply dres i podreptalam do mojego zasniezonego ogrodka pomyslec na spokojnie co by tu zjesc. Sniadanie( dosc obfite..grr..) -dwa male ciemne tosty jeden ze szczypiorkiem ,kolejny z serkiem wiejskim,polowa pomidora+ mandarynka i kubek miety. Na podwieczorek planuje resztki zupy z wczoraj( smieciowka jarzynowka) a na obiad jednego golabka bez sosu i ziemniakow:(( teraz prysznic i w miasto bo mase spraw do pozalatwiania!! Po drodze wstapie do mojego lokalnego centrum sportowego i sprawdze ceny karnetow na silownie i basen.Czeka mnie dluuugi wieczor -- w koncu musze troche popracowac,wiec zapewne do nocy przed kompem.Ryzykowny czas bo zawsze lubie sobie przekasic to i owo,nalac szkalnke piwka albo kieliszek wina.Dzisisj zaopatrze sie w bubek marchewek i sok z brzozy( ktory udalo mi sie wczoraj dostac w Litwinsko-rosyjskim sklepie z czego bardzo sie ciesze)Zdrowy i podobno wspomaga przemiane materii. Milego dnia dla wszystkich. BK.x

Kurde Balans---> witam,taka ksiazka bardzo by mi sie przydala,jako ,ze jestem ogromnym milosnikiem pieczywa ,buleczek ,rogalikow i innych tego typu dobrodziejstw:)Poszperam ,moze uda mi sie zamowic on line.Jak jadasz cykorie?

Dziewczyny co sie nameczylam nad zaczarnieniem to tylko ja wiem, wczoraj to juz nerw mnie wziąl, ale chyba dzis wreszcie sie udalo. Ja dzis lece bardzo skromnie a to z tego powodu ze wczoraj napadl mnie wilczy glod (w sumie nic nowego u mnie) ale rano jak zobaczylam wage to sie wystraszyłam - ze mozna tyle w 1 dzien przytyc. Ktoras pisala o duzym biuscie - ja mam 80D i wiem co to znaczy jak czloiwiek niski brzuch i cycki przed soba - dlatego jakos trza sie spiac i jadac racjonalnie i nie objadac sie wieczorem bo to wielka zguba

Benykuleczka - książkę można znaleźć na chomiku :) Wyczytałam w niej też, że po przejściu na dietę niskowęglowodanową można mieć klika dni zaparcia. Stąd ta cykoria - 2 łyżeczki zalewam gorącą wodą i trochę mleka. Ja co prawda nie jestem na tej diecie, bo nie jem mięsa, ale węglowodany ograniczyłam.

Gość N ikenatt
i jak tam u was? piszcie czy cwiczycie co jecie.. ja stepperek

ja ćwicze ok 45 minut codziennie w domu od wielu lat (rzadko sa odstepstwa - jedynie jak gdzies wyjezdzam czy mam gosci) i to chyba mnie ratuje że nie waże przy moim popoludniowym obżeraniu 100 kg. Ale tak se pomyslalam że jak bym dolozyla do tych cwiczen zdrowy styl jedzenia to mialabym szanse pewnie zgubic co nieco. Dzis w planie 3 male posilku - jestem po pierwszym (jogurt z musli) potem zupke krem a na kolacje jablko z marchewka - tak skromnie chcialabym pociagnac do niedzieli a potem jesc co 3 godziny przy zastosowaniu zasad niełączenia, bede zdawac relacje - moze to mnie zmotywuje

U mnie dzisiaj na śniadanie (prawie standardowo :) ) płatki z mlekiem, a na obiad zapiekanka ziemniaczana z cebulą i serem. Muszę chyba "przycisnąć się" jeszcze bardziej, bo dwa ostatnie dni były dla mojej diety masakrą - ciągłe gościny. A głupio przecież powiedzieć, że nie zjem, bo... bo co? Właśnie. Bo jestem na diecie? Wolę nic nie mówić. Jak będą większe efekty, to sami zobaczą. :) Ale na szczęście od soboty po tych wszystkich spotkaniach waga moja stoi w miejscu, nie wzrosła... Uff...

Ja właśnie też muszę zacząć się odchudzać trochę ostrzej, bo moje jedzenie mniej przestało działać, waga od prawie tygodnia stoi w miejscu:/. Niezbyt mam czas ani ochotę na ćwiczenia, ale chyba będę musiała się w końcu za coś wziąć... + jeszcze trochę mniej jedzenia by się przydało.

Witam z wieczora:) Pracowity dzien -i dobrze. Teraz zaleglam przed kompem .Juz po kolacji,choc nadal jestem glodna,kupilam tone mandarynek i jak mnie najdzie na podjadanie to zjem pare+ marchewke.Mam straszna ochote na kieliszek czerwonego wina.To juz taka moja mala tradycja ,ze jak pracuje to sacze wino,aleboje sie ,ze jak tak drastycznie zmniejszylam ilosci jedzenia to moze mnie niezle rabnac i nici z pracy!:)Milego wieczoru dla wszystich. A jak u was jest z procentami? Pijecie cos jak jestescie na diecie?

@Kurde Balans,niestety nie mam chomika,nie bardzo wiem jak sie poruszac po tym portalu? Podpowiesz?

Witam! Dziś zgrzeszyłam i zjadłam dwa faworki. Poza tym twarożek z warzywami na śniadanie, duże jabłko, zupka warzywna. Zaczęłam kilka dni temu ćwiczenia "Nowy wymiar" Cindy Crawford, nie są szczególnie forsowne, ale przyjemne. Są na You Tube, jakby ktoś chciał. Benykuleczka - możesz wpisać w gogle "Życie bez pieczywa" chomikuj i jak wejdziesz na stronę to będziesz mogła zapłacić jednorazowo smsem za ściągnięcie. Pozdrówka i wytrwałości.

Alkohol niestety jest dość kaloryczny, a co gorsza, po nim jestem strasznie głodna i tracę ochotę na powstrzymywanie się od jedzenia;d. Dlatego w ciągu ostatnich tygodni piłam tylko raz, na imprezie kilka lampek wina:)

witajcie - naprawde biore sie na poważnie za swoja wage - zauważylam że jak po poludniu nie jem to waga rano automatycznie w dół - dlatego postaram sie tego trzymac. A co do procentow to ja bardzo rzadko ale jakos nie przepadam, a co u was kobietki

Jesli moge to tez chetnie sie przylacze .Po ciazy zostalo mi sporo bo 20 kg do zrzucenia ,ale kazdy jeden na minus bedzie cieszyl.Zaczynam od dzis :)

U mnie dzisiaj rano spokojnie - pół bułki z marmoladą i serek Danio. Na obiad planuję resztę zapiekanki z wczoraj. Potem już nic, bo waga nadal się nie rusza.... :(

ja podobnie jak ty doktor G - jem w pracy co 3 godzinki (jogutr twarog -jajko pomidor ogorek korniszon -jablko marchewke ) a w domku obiad - zupke krupnik a potem juz nic - woda tylko i moze znowu pare dkg w doł bo dzis rano 64 było z racji tego ze wczoraj popołudnie prawie bez wpadki żadnej