Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doktorG

Odchudzanie - razem raźniej!

Polecane posty

Witajcie. Dziś na śniadanie croissant z masłem. Potem jogurt i warzywa. Na obiad ziemniaki ze śledziami w śmietanie. Był jeszcze niestety kawałek ciasta do kawy - trudno, jutro będzie lepiej :)

Cześć, wczoraj nie zaglądałam bo uczyłam się do egzaminu. Rano na wadze było 58,3 kg, pozwoliłam dziś sobie na trochę więcej. Rano 2 kromki ciemnego pieczywa ze śledziem, na obiad 2 małe naleśniki z jabłkiem i cynamonem, na kolacje trochę chudej zupy. W końcu nie co dzień kończy się sesje;)

Ja dzisiaj z obiadem, jak już pisałam, to samo co wczoraj - końcówka zapiekanki ziemniaczanej. Niestety koło południa, jeszcze przed obiadem, po zimowym spacerze z przyjaciółka, udałyśmy się do kawiarni i do przepysznego latte macciato dałam się skusić dodatkowo na kawałek ciasta. Cóż, trudno. I chyba poznałam przed chwilą powód, dlaczego moja waga od kilku dni cały czas stoi w miejscu. Znalazłam taki artykuł i mocno mnie zmotywował do dalszego odchudzania, bo powiem szczerze, że przez ten zastój wagi złapałam małego "doła". :) Naprawdę warto przeczytać ten artykuł! Oto najbardziej typowe, naturalne procesu podczas odchudzania: Waga lekko spada: Ograniczasz ilość jedzenia, ale spożywasz więcej warzyw. Dzięki zawartości błonnika przyśpieszają one perystaltykę jelit.Przewód pokarmowy jest pusty i to widać na wadze. Waga stoi w miejscu: Trzymasz się, stosujesz dietę, nie jest Ci do śmiechu. Kiszki marsza grają, a mimo to ciężar ciała się nie zmienia! Dlaczego? Twoj organizm za wszelką cenę stara się nie dopuścić do naruszenia rezerw tłuszczowych. Nie ma innej rady: musisz uzbroić się w cierpliwość. Waga lekko spada: Organizm wreszcie zaczyna czerpać energię z tkanki tłuszczowej. komórki tłuszczowe uwalniają swoje zapasy- tłuszcze dołączają do innych komórek i są spalane. Waga znowu stoi w miejscu: Niestety Twoje ciało przestraja się właśnie teraz na ,,program oszczędnościowy". Tempo chudnięcia zatem słabnie. Waga skokowo rusza w dół: Na pozór ciało zaaprobowało nowy, oszczędniejszy sposób odżywiania, ale wciąż czerpie energię z zapasów. Komórki tłuszczowe wciąż są opróżniane z tłuszczu i substancji toksycznych. Chwilowo możesz czuć się gorzej (np. mieć bóle głowy, kłopoty ze snem) Waga stoi w miejscu: Kryzys kryzysem, ale wszystko ma swoje granice! Włącza sie alarm: organizm musi przestawić się na jeszcze oszczędniejsze gospodarowanie energią, nie martw się to tylko chwilowe zwolnienie tempa w procesie chudnięcia, a nie jego zastopowanie. Waga cały czas stoi w miejscu: Ciało przyzwyczaja się do nowej, mniejszej wagi. Taki stan może trwać kilka dni lub tygodni- w zależności od indywidualnych cech organizmu. W tym okresie wiele osób popełnia niewybaczalny błąd: zniechęca się do uciażliwej dyscypliny żywieniowej i przerywa dięte. Cały wysiłek na marne! Waga skokowo idzie w dół: Wreszcie stan zgodny z Twoimi oczekiwaniami! Mozesz sobie pogratulować wytrwałości i samozaparcia. Twój organizm po okresie wahań, decyduje się jednak w końcu na to, by siegnąć po pozostałe zapasy energii do tkanek tłuszczowych. Waga stoi w miejscu: Organizm po raz kolejny musi przyzwyczajić się do nowej wagi, w końcu uznaję ją za coś normalnego. Zaczyna też akceptować coraz intensywniejsze zmniejszanie się zmagazynowanych zapasów tłuszczu. Waga spada, czasem zaskakująco szybko! Teraz już twoja radość z sukcesu może rosnąć w błyskawicznym tempie! Przy ciągłych niedoborach energetycznych, spowodowanych długotrwałym reżimem dietetycznym, twój organizm coraz szybciej i głębiej sięga po zgromadzone rezerwy tłuszczowe. Gratulacje! Tak trzymać! Artykuł pochodzi z dodatku magazynu Vita

Witajcie - super doktorG artykuł - ja chyba jestem w pierwszej fazie - bo waga spada - dzis 63,5, wiem że sie zatrzyma w końcu ale dobrze wiedziec ze trzeba byc cierpliwym. Mój organizm juz przejrzalam - rano moge nawet babke zimniaczana podpieczoną zjesc potem dokladam co 3 godzinki cos, zapijam po godzince albo godzinke przed jedzeniem i po obiedzie już tylko picie i na razie działa. dzis juz jestem wlasnie po herbatce czerwonej (o 6.00) i kawałku babki ziemniaczanej (o 7.00) ale kiełbaske wybrałam i zaraz herbatka z cytrynka, o 9,00 jogurt z musli (200 ml + ok 50gram musli) o 10.00 jakas herbata o 12.00 - pół makreli 13.00 - cos do picia o 14.00 - jablko i marchewka o 16 - obiad (bigos - kapusta kiszona + pieczarki + udko z kurczaka ) i potem juz tylko sok pomidorowy, herbata woda , wczoraj bylo podobnie zobaczymy czy znowu cos zleci. A jak u was?

U mnie na śniadanie pół bułki z serkiem górskim i z papryką, potem koło 12 kanapka z twarogiem (po kilku godzinach spędzonych na zakupach byłam naaaprawdę głodna :) ), a na obiad 1/3 woreczka ryżu z sosem słodko-kwaśnym. Zjadłam też batona "Grześka", ale zaraz idę na basen - mam nadzieję go spalić. :) Powodzenia, dziewczyny!

Witam, Dziewczyny jestem chora!!! Oboje z moim G poleglismy.Strasznie boli mnie ucho i na dodatek pierwszy dzien okresu..umieram . Jedzeniowo nawet niezle.Jadam trzy posilki dziennie,rano dosc obfite sniadania(limit mam 2 kromki razowca rano TYLKO!!),do tego warzywa i ziolowe herbaty( bo lubie:)),podwieczorek jadam ok 2-3,potem ok 19-20 bardzo maly obiad.Wczoraj byla to lyzka gulaszu z kury z salatka-mala porcja. Dzis sniadanko -parowka z wody ekologiczna-cieleca,jajo na twardo,ogorek ,rzodkiewka pomidor,kiszony.1 kromka chleba orkiszowego.Zrezygnowalam dzisiaj z podwieczorku na rzecz jablka i banana.W miedzyczasie Napar z lipy i woda. Kolacja bedzie pozno bo tak akurat luby wraca z pracy wiec wyboru nie mam( nie chce by biedak na dodatek chory jadl sam,jaka to przyjemnosc?) Pirs marynuje sie juz w malance ,czosnku i syropie klonowym,pokroke w paski albo cienkie plastry i zgrilluje na patelni( takiej z rowkami) nie wiem jak sie ona zwie:) do tego kus kus i zielona fasola obok.Taki plan prosze panstwa.Ok wracam chorowac.Milego dnia wszystkim Paniom.

Super artykuł, naprawdę podniósł mnie na duchu;). Dzisiaj pierwszy raz od ponad tygodnia widzę niewielki spadek na wadze. Jeszcze trochę i pozbędę się nadwagi! Podziwiam was dziewczyny, że chce wam się spisywać codziennie wszystko co zjadłyście. Też by mi się przydało, ale jestem za bardzo leniwa;P

@Kurde balans---->croissant z masłem....uwielbiam,kocham a do tego najlepiej powidla sliwkowe i wogole jestem w niebie,ale coz jak dieta to dieta:) SWC---> zapiski naprawde robia swoje,nie tylko tu ale warto zaczac prowadzenie dzienniczka jedzeniowego.Mi bardzo pomaga. x

Witajcie - co do zapisywania jedzenia to ja tylko tyle co tu zapisze a tak oddzielnie w zeszycie tego nie robie a moze powinnam - bo jednak inaczej czasami wychodzi - tak jak wczoraj - nie moge az sama dzis uwierzyc że zjadlam caly maly chlebek razowy ktory piecze kobieta i przynosi do pracy raz w tygodniu - mial on mi starczyc na caly tydzien - wuec postanowilam ze juz nie bede brala i dzis balam sie ze waga astronomicznie pojdzie w gore ale mila niespodzianka bo nawet 10 dkg mniej niz wczoraj - a to pewnie dlatego ze jak ten chlebek zjadlam w pracy to potem w domu juz tylko maly kotlecik i miseczka surowki i potem herbatki. Dzis na razie skonczylam druga polowe makreli wedzonej i zjadlam pól bulki grahamki z maslem z pomidorkiem i na razie bede pic - na obiad ryba ale smazona z kapusta kiszona. Ja jutro wagi nie podam bo jade dzis z rodzinka do siostry wracam jutro wiec zwaze sie w niedziele i mam nadzieje ze bedzie good. Milego odchudzania na weekend, piszcie dziewczynki jak se radzicie

Dzisiaj na wadze kolejne kilkadziesiąt dkg mniej:). Czuję się coraz bardziej zmotywowana do dalszego odchudzania, ale zastanawiam się, czy na jakiś tydzień nie przystopować (schudłam już prawie 8kg w niecały miesiąc, wydaje mi się to trochę niezdrowe). Jak myślicie? Jutro wyjeżdżam na weekend, potem wracam do szkoły, więc nie wiem, kiedy się odezwę. Nie myślcie tylko, że się poddałam;). Nawet jeśli zrobię przerwę to tylko na góra tydzień:)

Dzisiaj na wadze kolejne kilkadziesiąt dkg mniej:). Czuję się coraz bardziej zmotywowana do dalszego odchudzania, ale zastanawiam się, czy na jakiś tydzień nie przystopować (schudłam już prawie 8kg w niecały miesiąc, wydaje mi się to trochę niezdrowe). Jak myślicie? Jutro wyjeżdżam na weekend, potem wracam do szkoły, więc nie wiem, kiedy się odezwę. Nie myślcie tylko, że się poddałam;). Nawet jeśli zrobię przerwę to tylko na góra tydzień:)

Gość laksjdhn
a jaka diete masz ze tyle schudlas?

U mnie niestety w tym tygodniu bez zmian... Ciągnące się w tym tygodniu przez kilka dni, dzień po dniu imprezy skutecznie uniemozliwiły mi dalsze chudnięcie. Ale cóż... - nie poddaję się! Bedę walczyć dalej!

witajcie - wrocilam wlasnie od rodzinki, na wieczor już na wage nie bede wchodzic ale wiem że bedzie porazka - bo całkowicie diete odstawilam i poszło jak po maśle żarcie do pólnocy a potem od rana do 15.00 ze teraz w domku ledwo siedze, pewnie zaczne jutro wszystko od nowa albo moze byc i wiecej - ale tez sie nie poddam i nie czekam na poniedzialek a od jutra w zasadzie juz od teraz dietkuje

Witam ...oj dziewczyny chyba kolejny topik nam upada:( a szkoda. Dzis po tygodniu diety stanelam na wage. Dupa. Na liczniku nadal 79 kg. Zastanawiam sie nad Dukanem. Milego dnia dla wszystkich.

witajcie - ja tez dzis stanelam na wadze i mały sukces - z weekendowego obzarstwa prawie nic nie zostało - bylo rano 63,6 - tyle ze malam juz w tamtym tygodniu chyba 63,2 - no ale malymi kroczkami

a jeszcze dodam że u mnie dziala jednak nie jedzenie po 16, a do 16 wsuawm co 2-3 godzinki i nie popijam w trakcie jedzenia - nie mam konkretnej diety - troche biore z niełączenia ale nie zawsze

U mnie powoli do przodu;). Miałam poczekać do 20ego, ale też chyba już dzisiaj zaktualizuję stopkę. Ja rezygnuję z pomysłu zrobienia przerwy na tydzień, stwierdziłam że to głupi pomysł. Mam na razie masę motywacji i chęci do schudnięcia, więc nie ma co czekać aż mi ona minie;P Nie poddawajcie się, już i tak jakoś mało nas zostało...

Kurczę, na prawdę szkoda by było jakby ten wątek umarł:( To jest jedna z moich motywacji- że fajnie będzie się pochwalić na forum ile schudłam. Mam nadzieję, że się za siebie weźmiecie i będziecie pisać częściej;P

hej - ja jestem, przymierzam sie do żelaznej diety bo patrze że drepcze w miejscu a jakbym sobie narzuciła jakis rezim to moze by cos ruszylo a co u was dziewczyny?

Nie, skąd! Nie jesteś sama! Ja także nadal się odchudzam, ale po prostu nie mam czasu pisać na forum. :) Przepraszam!

Gość agu ska
Dziewczyny próbowałyście może http://naturalnie24.pl/sklep,10,59,citrimax-and-chromium ? Ja nie mogę sobie poradzić z apetytem na słodycze i każda dieta kończy się opychaniem czekoladą :( Jak myślicie, warto zainwestować w ten suplement?