Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karhma is god

mrozy a pies

Polecane posty

Gość karhma is god

sluchajcie mam problem moj pies jest rasy bokser. pies nauczony jest to spedzania czasu na polu. ma podworko swoja ukochana bude. w zimie jednak ona ni wystarcza;/wiec wpuszczamy go do domu. tzn na parter gdzie jest kilka wonych nie zamieszkalych pomieszczen. ma tam swoje poslanie miske z woda duzo miejsca ale jej sie to nie podoba:/ szczeka chce przebywac z nami rozumiem to ale to wyjscie odpada:/ nie jest nauczona przebywania w domu wiec wiem ze zaraz wszystko bedzie latalo wpowietrzu to duzy pies. siedzi i szczeka tam. ale na pole tez nie chce isc. ehh

Gość bo Polska to dziki kraj
Zaraz pojadą po tobie wszsytkie miłośniczki spania w jednym łóżku z krową, osłem i trzema wielbłądami:D

Gość gość+++
ja tam czasami spałem z psem w łóżku

Gość karhma is god
pies napewno nie bedzie siedział w domu. to nie ratlerek ktory nie jest w stannie przewrocic szklanki..to bokser z ADHD:D

A co do autorki : spoko, przywyknie do nowego miejsca zobaczysz;)

Gość bo pies nie jest od tego zeby
byl, sam w sobie. Pies jest od tego, zeby z nim przebywac (i nie mam tu na mysli spania z nim...)

Gość szalenie proste
Kupilas psa z rasy, ktora jest bardzo towarzyska i nastawiona na wspolprace z czlowiekiem. Te psy slabo znosza samotnosc. Pies nie jest w stanie ulozyc sobie w glowie dlaczego go nie chcecie i robi co umie, zeby zwrocic na siebie uwage.

Gość Oczywiście że
najlepiej zastrzelić zimą a na wiosnę kup następnego.Proste. Psy są zwierzętami stadnymi.Właścicieli uważają za część stada i dlatego chcą z nimi przebywać.Jeśli nie potrafisz tego zrozumieć/zaakceptować to kup sobie psa pluszowego i połóż sobie dla ozdoby na kanapie.Przecież nie ma obowiązku posiadania psa. Poza tym trzeba było użyć trochę domniemanego intelektu przy zakupie psa.Bokser ze swoją krótką sierścią nie nadaje się do całorocznej egzystencji na polu.

Gość w ogole pies biegajacy po polu
chyba jakas pomlka. Nie masz ogrodzonego podworka? No chyba, ze ogrodzilas cale pole!

"Kupilas psa z rasy, ktora jest bardzo towarzyska i nastawiona na wspolprace z czlowiekiem. Te psy slabo znosza samotnosc. Pies nie jest w stanie ulozyc sobie w glowie dlaczego go nie chcecie i robi co umie, zeby zwrocic na siebie uwage. " Dokladnie tak. Zdajesz sobie sprawe, ze u takiego psa moga sie uksztaltowac zaburzenia psychiki i ktoregos dnia to wybuchnie? Oby tego ofiara nie byl jakis czlowiek...

Gość karhma is god
wiem ze jest bardzo towarzyski wiem jakie sa boksery nie musicie mnie umoralniac:classic_cool: ludzie z czystą jak łza duszą:P dostalam ja jak bylam gowniarzem wiec raczej nie spedzilam z ksiazka tygodnia wybierajac rase ...tzn ze mam ja oddac do schroniska? lacznie z tysiacem innych wlascicieli bokserów w polsce?

a moze lepiej po prostu zaczac socjalizacje i przystosowac do zycia miedzy Wami? .....

Gość szalenie proste
Jezeli to dawno oznacza 3-5 lat, to tak, znajdz psu nowy dom bo z Toba jest nieszczesliwy a ma szanse sie jeszcze przyzwyczaic do nowego miejsca. O pojsciu na szkolenie z psem nie wspominam, bo musialas chyba sama na to wpasc i uznac ze nie warto.

Gość Oczywiście że
tysiące innych właścicieli bokserów nie odgradzają się od nich.Tobie po prostu pies nie jest potrzebny.NIE MA OBOWIĄZKU POSIADANIAPSA.

Gość mariiiika
Boxer musi byc w domu zimą, to pies bez podszerstka... zajmij go czyms

Gość towarzyski pies?
A jak przebywa na zewnątrz to też ktos z nim w budzie ma siedzieć, bo taki niby towarzyski?

Gość mariiiika
Boxery to nie psy na zewnątrz i nie psy do przebywania samotnie... trzeba było kupic sobie kaukaza albo azjate albo owczara... pies ma pewnie juz nie równo pod sufitem nie zdzwicie sie jak was pogryzie, z braku odpowiedniej socjalizacji nie ten pies na podwórko.

zacznijmy wiec moze od tego, ze bokser nie jest rasa ktora sie nadaje do przebywania na zewnatrz w samotnosci czy to latem czy zima. To pies przystosowany do zycia wsrod rodziny, takim go uksztaltowano latami hodowli. Kazda rasa jest inna i sa tez takie, ktore wola samotnosc i same bardzo chetnie sie izoluja od reszty ''stada'' jakim jest dla nich rodzina. Niestety bokserom do takich psow za daleko.

Gość mariiiika
Dużo pracy z psem a uda ci sie go zsojcalizowac do mieszkania i przebywania w domu.

Gość ar
po huj bralas sobie takiego psa jak nie masz o nich pojecia !mamnadzieje ze kiedys cie zajebie !kretynko !

Gość ar
wez wejdz do jej budy i zdecnij tam z zimna !

Gość ar
a potem jebnij se w leb i swiat na tym skorzysta !jednej pierdolnietej mniej !

Gość soska
Sama mam bokserkę i nie wyobrażam sobie, żeby taką psinę trzymać w budzie. Bokser z natury pragnie kontaktu z człowiekiem i nie ma dla niego większej kary niż izolacja czy odtrącenie. Moja psina zostaje sama tylko jak jestem w pracy, popołudniami i w weekendy zabieram ją ze sobą. Jest spokojna i grzeczna, nawet w "gościach".

Gość ar
do soski ludzie sa po prostu pierdolnieci nabiora zwierzat a potem huj !

Gość mariiiika
Mam 2 psy obydwa z sierścią jak boxer asta i argentyna nie wyobrażam sobie aby biegały teraz po dworze, jest za zimno, tylko mały spacerek i chca juz do domu.

Gość ar
no ale co poradzisz na ludzka glupote ? jeszcze pokazuje swoja durnote tu !