Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylviee.D

Dlaczego potępia się matkę Madzi a p.Czubaszek nie?

Polecane posty

Gość Sylviee.D

Słyszałam wywiad z p.Czubaszek, która juz od kilku dni lansuje się jak to cudownie jest dokonac aborcji. I jakis nie widze zbyt duzego oburzenia zachowaniem tej kobiety. Natomiast matkę Madzi sie piętnuje. Obie kobiety zabiły swoje dzieci. Ale tylko matce Madzi grozi wyrok, a p.Czubaszek zapraszana jest do wszelkich mediow gdzie wprost promuje dokonanie aborcji jakby to nie bylo cos zlego. Cz 6 mies zycia daje prawo do nietykalnosci, natomiast kilka tygodni zycia plodowego daje prawo do wyrwania ze srodowiska i wyrzucenia na smieci bądz do kibla? Dla mnie nie ma roznicy. Niech ktos cos zrobi z tą głupią, starą babą. Niech zamilczy i nie kreuje sie na super nowoczesna i szczera kobietę - jest starym, chorym potworem.

Gość mjm
w jej przypadku to już pewnie jest przedawnione, kiedyś nie karali za aborcję, to weszło kilka lat wstecz a ten babsztyl zrobił to z 50 lat temu :O

Gość badaszaba
Owszem, jest roznica miedzy zabiciem 6 miesiecznego CZLOWIEKA a usunieciem 6 tygodniowego ZARODKA :O

Gość ajanato,,,
jak nie ma dla ciebie roznicy, to jestes ciemny tłuk

Gość Sylviee.D
Jednakze p.Czubaszk lansuje sie stwierdzeniem ze nawet w 8 czy 9 miesiacu usunelaby ciaze. To wydaje mi sie juz chore. 6 tyg zarodek - ok, moze nic nie czuje. Ale watpię ze p.Czubaszek dokonala aborcji w 6 tygodniu. Jesli to bylo 50 lat temu, to W 6 TYGODNIU NAPEWNO JESZCZE NAWET NIE WIEDZIALA O CIAZY. Wiec zrobila to pozniej i bynajmniej nie poprzez tabletki poronna ale łyżeczkowanie. Ja mialam łyzeczkowania po porodzie i to jest okropne uczucie. A jesli dochodzi swiadomosc ze mechanicznie odrywa sie dziecko i wyskrobuje na zewnątrz to dziwie sie jak ta pani moze kreowac sie na bohaterke i spotykac z poklaskiem. Skoro zadnym problemem dla p.Czubaszek nie byloby usuniecie ciazy w 8/9 miesiacu ciazy i nikt jej za to nie pietnuje to dajcie spokój rowniez matce Madzi. Dokonala aborcji 6 miesiecy po porodzie po prostu, bo stwoerdzila ze nie moze wychowac tego dziecka. Pieprznela dzieckiem o sciane i porzucila na mrozie.

Gość a mozeeeeeeee
co Ty za głupoty piszesz..głupia jesteś i tyle

Gość badaszaba
Czubaszek nie mowila o usuwaniu ciazy w 8 miesiacu ale o popelnieniu samobojstwa, aby dziecka nie urodzic. Co prawda uwazam to za kompletne kretynstwo ale wybacz smierc czlowieka zawsze jest powazniejszym przestepstwem niz usuwanie ciazy :O Z kim ja w ogole dyskutuje? :O

a ja myślę, że po to ktoś zrobił rozróżnienie powmiędzy aborcją, nieumyślnym oraz umyślnym spowodowaniem śmierci czy choćby eutanazją. nie można wrzucać wszystkiego do jednego worka! a poza tym uważam, że każdy ma prawo to pochwalania lub potępiania tego co jest zgodne lub nie z jego własnym sumieniem. P. Czubaszek przynajmniej nie postawiła całego kraju na nogi płacząć, że ktoś jej ukradł dziecko z brzucha.

Dla mnie nie ma różnicy: i jedna i druga jest morderczynią, poniewaz uważam, ze matce Madzi dziecko nie upadło lecz pewnie nim rzuciła.A Czubaszek zabiła swoje dzieci bo dla mnie dziecko w łonie matki to nie jest żaden zarodek lecz dziecko.I o ole Czubaszek zrobiła to z premedytacją to jesli matka Madzi jej nie zabiła lecz był to wypadek to uważam Czubaszek za znacznie gorszą.Ale myslę, ze Madzia umarła nie przez wypadek.

Gość sisisia
W moich oczach przez ten wywiad p. Czubaszek straciła bardzo dużo. W ogóle nie mam ochoty jej oglądać. Była zawsze zarozumiałym babskiem, ale czasami potrafiła powiedzieć coś śmiesznego. W zasadzie to podczas kampanii wyborczej zauważyłam jej stronnicze traktowanie partii x i y, co mi się nie spodobało. Kto chce niech ją ogląda, czyta jej blog, itd. Ja już nie mam na to ochoty...

Gość dzbanussszek
Jest roznica usunac 6 tygodniowy plod a zabic wlasne dziecko, ktore jest na swiecie, usmiecha sie , rozwija. Dla mnie to jest ogromna roznica.

Enfant , jesli ktoś kogos wyzywa , sam takim jest.Troszkę szacunku dla wypowiedzi innych ludzi bo to ze myśli ktos inaczej niz Ty nie znaczy, ze jest od Ciebie gorszy.

Gość Miraculum5
Ja potępiam obie baby. Jednak jest pewna różnica, znacząca, między nimi. Czubaszek nie robiła cyrków, że poroniła, że nie była w ciąży itp. Usunęła, powiedziała, w dość obcesowy sposób, ale powiedziała prawdę. A matka Madzi robiła z całej Polski idiotów, kłamała w żywe oczy, pokazywała 100% swoich zdolności, niemałych, aktorskich. Stąd potępienie.

Gość _Envin_
Ja nie rozumiem co was tak bulwersuje w wypowiedzi Czubaszek? no usunęła ciąze no i co? nie kazda kobieta nadaje sie do tego aby byc matką i nie kazda musi nia zostac. Lepiej jest usunąc zarodek niz potem dziecko na dorastac w rodzinie ktora go nie chce i dla ktorego jest zwyczajna pomylką, wypadkiem i rosnąc w emocjonalnej kostnicy. Nie ona pierwsza i nie ostatnia usuwa ciąże. NIe iwem dlaczego nie mozecie pojąc porstego faktu nie kazda kobieta musi byc matka i nie kazda za glowny cel swojego zycia stawia urodzenie dziecka. A matka Madzi zabla narodzonego czlowieka - 6 miesieczne dziecko a nie zarodek, Kto tego nie rozróznia to... no cóz daremna jest dyskusja dopoki tego nie pojmie.

Gość mireczkaa
Mnie trochę irytuje stosunek P. Czubaszek do dzieci- takie głupie pisanie, ze siedzą z mężem i cieszą sie, że nie muszą Szczebiotać do wnusiów. A, że jestem zwolenniczką prawa do aborcji to nie rusza mnie fakt, ze usunęła dwie ciaze. Natomiast matka małej Madzi zabiła człowieka, 6-miesieczne dziecko. Tylko totalny kretyn może porównywać te dwie sytuacje...

Enfant wez sie zastanow co piszesz i nie obrazaj nikogo,najprawdopodobniej zdecuduje sie na in vitroo i nie jestem durna kwoka!!! nawet nie wiesz jakie nieszczescie przezywa para,ktora chce a nie moze miec dziecka i to jest jedyna droga by je miec,nie interesuja mnie Twoje zasciankowe poglady buraku czy buraczanko-kimkolwiek jestes!!!!!!!!! co do Czubaszek przyznam szczerze ze nie wiedzialam o tym ze lansuje aborcje,jakos nie przepadam za ta Pania,dla mnie wyglada jak menelka i jakos mnie nie ciekawi co ma do powiedzenia..jesli poddala sie aborcji i tego nie zaluje ..no coz chwalic sie nia ma czym,uwazam ze zlo do czlowieka powraca..nigdy nie zdecydowalabym sie na aborcje....nie umialabym z tym zyc pozniej..nie bede porownywac Czubaszek z mama Magdy,co to da...zycia maluchow nie wrocimy...

Gość jak to nei potępia się Czubasz
ek? żartujesz sobie? poczytaj opinie w necie na ten temat na pewno potępienie tej pani jest bardzo duże ja też diametralnie zmieniłam zdanie o niej po przeczytaniu tego czym się chełpi ta osoba dla mnie jest nikim

Gość Sylviee.D
Ale nadal p.Czubaszek jest zapraszana do radia na wywiady, cytowana w internecie. I jak widac nawet tutaj znajduje zrozumienie a nawet usprawiedliwienie. Poza tym powiedziala, ze usunelaby ciaze nawet w 8/9 miesiacu a jesli to nie udaloby sie to rozwazalaby nawet popelnienie samobojstwa. Ale to juz ostatecznosc, zatem sadze ze bylaby w stanie podobnie jak matka Madzi, walnac dziecko o podloge byleby sie go tylko pozbyc. Wiem, ze to domniemanie ale czogo spodziewac sie po kobiecie ktora publicznie chwali sie usunieciem ciazy i jeszcze szuka publicznie poklasku. nigdy nie byla dla mnie atorytetem i wkurza mnie to ze wskutek tej wypowiedzi nagle zainteresowanie ta osobą wzroslo. Zaprasza sie ja na wywiady i gosci na galach. Powinna zostac usunieta medialnie z zycia publicznego.

Gość jak to nei potępia się Czubasz
no tak, a czy takie osobniki jak Doda i temu pokrewne TV powinna promować?:O o tym co być POWINNO, a co JEST to nei ma co dyskutować w tym żałosnym kraju, bo już szkoda nerwów:O

miluchnaaa31 jeżeli jestes przeciwniczką aborcji i jednocześnie jesteś za in vitro to gratuluję "niezaściankowości" poglądów :D pytanie czysto prowokacyjne, ale widac że większośc ma z nim problem

Gość mireczkaa
Przesadzacie. P. Czubaszek nie popełniła przestępstwa, Matka Magdy- owszem. Podtsawowa różnica, wiec naprawdę nie porównujcie tych dwóch przypadków.

Gość fwefewfwefrwef
Myśl pani Czubaszek jest głęboko humanitarna. Nie chcę dziecka - nie rodzę, nawet kosztem siebie, czyli samobójstwa. Usuwam ciążę gdy jest to możliwe. To się nazywa odpowiedzialność. To jak zadziałała mama Magdy to coś dokładnie przeciwnego. Nie chcę - rodzę - zabijam - uciekam od odpowiedzialności. To jest skrajna nieodpowiedzialność, tchórzostwo i okrucieństwo kosztem drugiego człowieka, którego przecież nie trzeba było urodzić. Te dwie osoby to absolutne przeciwieństwa. Gdyby jednak idea pani Czubaszek była bardziej popularna a mama Magdy posłuchała jej i wzięła do siebie, czyli nie urodziła, to nie doszłoby do tragedii tej małej dziewczynki.

Gość ale tutaj nikt nie mówi
o popełnianiu przestępstwa tylko o czynach NIEMORALNYCH i jeśli w tych kategoriach oceniamy obie panie to i jedna i druga zasługuje na potępienie

Gość ale tutaj nikt nie mówi
usunięcie ciąży - ODPOWIEDZIALNOŚĆ???:O litoście:O odpowiedzialnoscią jest ZABEZPIECZANIE SIĘ przed niechciana ciążą, a nie ABORCJA!

Gość to moze potepimy
tez panią Środę któa chrzani o abrocji bo jeśli by byla legalna to by nie bylo takich sytuacji jak ta z matką Madzi? Dużo jest takich wypowiedzi w mediach. Zróbmy nagonke na nie wszystkie, tylko co to da?

Gość Sylviee.D
Wlasnie ten kraj, i nasza obyczajowosc mnie dziwi. Doda o ile mi wiadomo pomimo promowania sie na rozne mozliwe sposoby jeszcze nie posunela sie do chwalenia sie usunieciem ciązy. Owszem, rowniez mowi o sobie ze nie lubi dzieci i nie zamierza ich miec ale postawa p.Czubaszek jest o tyle inna ze chwali sie usunieciem ciązy i mowi o tym "Boze, jakie to cudowne". Za jakies 50 lat, matka Madzi powie... zabilam dziecko - Boze jakie to cudowne !!!

Czubaszek, nie chełpi się tym, że usunęła ciążę, ale tym, że nie ma dzieci i jest szczęśliwa z tego powodu. Nigdzie ta kobieta nie powiedziała, że aborcja jest taka super i jest świetnym sposobem antykoncepcji. Ona po prostu bardzo nie chcę mieć dzieci i zrobi wszystko, żeby one się w jej życiu nie pojawiły, a aborcja w takim wypadku jest nieraz ostatecznością. Wiadomo, że lepiej się zabezpieczyć, sumiennie brać tabletki, albo założyć porządną spiralę i podejrzewam, że Czubaszek o antykoncepcji pamiętała, bo gdyby nie, to usunęłaby 20 ciąż, a nie tylko dwie, ale wiadomo wpadki chodzą po ludziach. Nie twierdzę, że to tłumaczy aborcję i na ten temat nie dyskutuję, ale szanujmy czyjeś poglądy, a na forach publicznych częściej słyszałam, że jest zimną, wyrachowaną s..., bo nie ma i nie chce mieć dzieci, a nie jest zimna i wyrachowana, bo usunęła ciążę. A Madzia i jej matka, to zupełnie odrębny temat. Zarodek jest dzieckiem dla człowieka, który jest przeciwnikiem aborcji, zwolennicy mają do tego inne podejście, a żadnych poglądów, nawet tych najbardziej odważnych nie wolno krytykować. Madzia nie była zarodkiem, a dzieckiem, które żyło, czuło i było bezbronne. Skoro ktoś nie widzi różnicy pomiędzy kilkumilimetrowym zarodkiem, a dzieckiem, które już jest na świecie, to nie mam pytań.

Gość keylinetaa26
Lepiej dokonać aborcji niż z przymusu rodzic dziecko, paląc i pijąc w ciąży. Nie kochać, nie wstawać do malucha w nocy, nie brać na ręce kiedy płacze, nie karmić kiedy jest głody, ubierać w byle co, bić kiedy tylko zdenerwuje, nie interesować się co robi w szkole, co robi poza domem, seksualnie wykorzystywać, poniżać psychicznie, zostawiać samo w domu znikając na tydzień, wysyłać po wódkę, kazać kraść. Aborcja nie jest najgorszym rozwiązaniem wielu takich sytuacji.

Gość hahahaha.....
Enfant Terrible miluchnaaa31 " jeżeli jestes przeciwniczką aborcji i jednocześnie jesteś za in vitro to gratuluję "niezaściankowości" poglądów" Przeciez te garkotluki nie maja kompletnie pojecia jak dokladnie wyglada in vitro, co dzieje sie z zarodkami :D Najwazniejsze, ze bedzie ta "fasolka w brzusiu" :O