Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjemnosci83

kurde.... szukam pracy i nie znajduję :(

Polecane posty

Gość przyjemnosci83

Powysyłałam CVki jakiś tydzień temu i dupa. Nikt się nie odzywa. A, przepraszam. Jedna firma odpisała, że nie jest zainteresowana. Dlaczego to takie przykre? :(

Gość mama Magdy
:D

Gość przyjemnosci83
no ale to nie fair :(

Gość 23dr23r243r
tydzien temu? ja ponad pół roku wysyłam i jakoś słabo mi idzie znalezienie pracy :D

Gość przyjemnosci83
23dr23r243r, no to z czego żyjesz? :( nie strasz....

Gość agazgaga
Jak to nie ma pracy? To chyba zależy do czego startujesz...Jeśli chcesz pracować w np. biurze to możesz jeszcze dłuuugo czekać:) Ale jeśli chodzi Ci o jakąkolwiek pracę to możesz iść choćby do sklepu (niekoniecznie spożywczego) albo na sprzątaczkę domową, nianię...opcji jest naprawdę dużo. Tylko zależy czego szukasz...

Gość panikogitkayyyy
no to do miotły albo biedronki,ty myślisz że na kasie w markecie nie pracują tacy niedoszli menadżerowie i prezesi jak ty?

Gość dziś na pomarańczowo
długo szukasz? ja od ubiegłych wakacji, więc wiem doskonale jakie to przykre. wczoraj odebrałam maila z wynikami naboru, nie wiem, po co mi go w ogóle wysłali, bo nawet nie zostałam zaproszona na rozmowę. co mnie obchodzi, kogo przyjęli do pracy, czy ja ich zdaniem znam tych ludzi? pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego cv lepiej zanosić osobiście. jak nie wiesz, z kim gdzie rozmawiać, to idziesz do kadr, mówisz o co Ci chodzi i pytasz, z kim na ten temat można porozmawiać, a oni już Cię pokierują do odpowiedniego działu/osoby. w internecie konkretnej pracy też raczej nie znajdziesz. same ogłoszenia dla "bankowców" (bardzo odpowiedzialna praca w stresie po 10 godzin, czasem 12, za najniższą krajową plus premia, a z tymi to różnie bywa), przedstawicieli handlowych, telemarketerów, czasem coś dla sprzedawców i trochę ofert dla pracowników budowlanych.

Gość 23dr23r243r
póki to mama mnie utrzymuje, tylko u mnie problem jest taki, że w lipcu zeszłogo roku skonczylam studia dzienne (technologie chemiczna) i nie mam doświadczenia, wiec malo kto chce.. wymagaja minimum 2 lat doswiadczenia, a skad ja mam je wziac, skoro nikt mnie nie chce zatrudnic? smieszne to, ale coż takie jest życie.. pewnie bedziesz miala latwiej bo jestes starsza i gdzies juz pracowalas..

Gość 23dr23r243r
panikogiktatyy do biedronki też się zgłaszałam, ale jakoś bez odzewu :D

Gość przyjemnosci83
Nie no - ja szukam konkretnej pracy w swoim zawodzie w budownictwie. Mam ok 3 lat doświadczenia... Skończyłam polibudę. A mówili, że nie będzie po tym problemów :(

Gość przyjemnosci83
mieszkam w jednej z "polskich metropolii" a i tak dupa :(

Gość agazgaga
23dr23r243r to zapytaj w PUP-ie o staż dla Ciebie. W aptece np. możesz robić?

Gość 23dr23r243r
na staż się zapisałam i czekam pół roku, najpierw nie mieli pieniędzy, teraz jestem na długiej liście chętnych....

Gość dziś na pomarańczowo
hahahaha do miotły albo na kasę. no to idźcie, krzykacze, do tej miotły. już widzę, jak z pocałowaniem ręki bierzecie pracę sprzątaczki :D najłatwiej to komuś dopierdalać i wysyłać do byle jakiej pracy fizycznej, kiedy samemu siedzi się za ekranem komputera, najprawdopodobniej w jakimś cieplutkim biurze i pisząc takie posty w internecie udaje, że się pracuje :D

Gość panikogitkayyyy
23dr23r243r a to jest tylko jedna biedronka? no to trzeba było szukać w innych marketach do skutku.albo się przekwalifikować,jak nie ma pracy w wyuczonym.

Gość agazgaga
Z tym stażem to słyszałam, że można zrobić jeszcze tak, że możesz sobie sama na własną rękę znaleźć pracodawcę, który Cię zatrudni na staż. Ten pracodawca sam zgłasza w PUP-ie że bierze Cię do siebie na staż.

Gość 23dr23r243r
panikogitkayyyy jezuu nie chce pracowac w realu czy tam innym, bo nie mam tam mozliwości rozwoju, szukam konkretnej pracy :p zresztą nie rozumiem tego lekkiego wzburzenia :D mamusia ci pracę załatwiła i myslisz że tak latwo o konkretna robote ? :D

Gość agazgaga
dziś na pomarańczowo słuchaj, nie wszyscy tutaj tak krzyczą, jasne? Niektórzy naprawdę chcą pomóc...

Gość panikogitkayyyy
dziś na pomarańczowo-oczywiście ze żadna osoba pracująca w biurze nie chce iść do pracy fizycznej ale ,ale ta sugestia nie rozwiązuje problemu znalezienia pracy przez kogoś kto jej nie ma.

Gość 23dr23r243r
agazgaga własnie składałam podanie do oczyszczalni, ale w tym czasie urząd nie miał kasy i dostałam odmowę, teraz czekam jakis tydzień czy dwa i składam znowu podanie (nie tylko tam) bo podobno w marcu PUP będzie miał kasę na staże

Gość agazgaga
23dr23r243r no to trzymam kciuki, żeby w marcu mieli już fundusze na twój staż :)

Gość 23dr23r243r
dziękuję 🌼

Gość przyjemnosci83
:(

Gość agazgaga
przyjemnosci83 no nie smutaj...pytałaś o staż? Co właściwie zrobiłaś by znaleźć pracę, prócz wysyłania mejli z CV ?

Gość On28lat
hej nie przejmuj się dziewczyno, trochę cierpliwości.Też długo szukałem pracy po AGH ale w końcu znalazłem,ty też znajdziesz tylko musisz być cierpliwa,głowa do guru:)

Gość On28lat
oczywiście góry a nie guru:)

Gość 23dr23r243r
on 28 o ozenisz się ze mną?

Gość przyjemnosci83
a co ja mam zrobić oprócz wysyłania CV?