Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja sie zgadzam z K Zaleska

upiorny spektakl Rutkowskiego

Polecane posty

to bylo straszne, co on zrobil. Podawanie do publicznej wiadomosci filmow z zycia rodziny Magdy,klotnie Katarzyny z tesciowa i "przesluchanie" przez rutkowskiego to tragiczna farsa na oczach tlumu, po to tylko, zeby polechtac ego " detektywa". Magdajestvofiara, a jej matka tezjest ofiara, wlasnych patologicznych rodzicow i p rutkowskiego, ktory ja rozwalil doszczetnie. Policja byla dyskretna, co nie znaczy, ze sledztwo nie postepowalo naprzod. Po tym co zrobil Rutkowski, nad matka zaczal sie spoleczny lincz! Ludzie juz wydali wyrok, jakby mogli to by ja wlasnymi rekami rozszarpali.

Gość NIe oglądałam tego, nie
widziałam, ale Ty się dziwisz, ze ludzie gdyby mogli to by ją rozszarpali?? Cieszę się, że nie muszę podejmować decyzji w sprawie tej baby i jej podobnych, bo tych co katuja, zabijają dzieci skazywałabym na śmierć i to jakąś ciężką, bo te dzieci zawsze cierpią całymi miesiącami, a później w męczarniach umierają. Sama mam dwoje dzieci.... córeczkę mam niewiele młodszą od nieżyjącej Madzi. Boże pierwsza moja myśl to, dlaczego jak jej nie chciała, to nie oddała komukolwiek. WIem, ze to nie takie proste, ale gdybym wiedziała co się stanie, to walczyłabym o małą i wychowywała ze swoją córeczką jak bliźniaczkę.... A bycie ofiarą patologicnych rodziców?? rodzice są różni i wielu ludzi ma rodziców niezbyt, a jednak nie krzywdzą maleństw, a co do bycia ofiarą Rutkowskiego?? Rutkowski wykorzystał niesmacznie i niewłaściwie to co ona ZROBIŁA... nie on ją pchnął do zabicia dziecka.

Gość yftcgf
zartownisia z Ciebie??? dla Kaski(Madzi mamy) nie tylko to sie nalezy!!! nie ma wspolczucia dla takiej osoby dla mnie. zero szacunku,zero zrozumienia.Dla takiej Kaski juz nic sie nie nalezy. tylko pogarda....!!!!!!!!! powiedz mi jak mozna myslec ze Kaska jest ofiara?? pytam sie jak???jestes normalna??

Gość NIe oglądałam tego, nie
Poza tym biegli psychiatrzy orzekli, ze matka (choć nie wiem czy takie określenie jest właściwe) Madzi jest poczytalna... Gdyby rodzice skrzywili ją psychicznie tak, że stałaby się osobnikiem psychopatycznym, to nie uszłoby to uwadze biegłym... A ktoś kto zabił swoje dziecko, w ogóle dziecko, po czym zostawił na zimnie w takim obskurnym miejscu, pod kamieniami, liśćmi... i jezcze wołała "oddajcie mi Madziulkę" to przecież potwór, nie człowiek.

Gość no przeczytalam i co
Nawet jeśli Rutkowski przesadził to ostatnią osoba która mu to może wypominać jest pani K.Z bo to jej tv wyemitowała przesłany przez niego materiał. Kobieta zachowała się gorzej niż detektyw, on się zachował być może jak świnia, ale ona jak głupia świnia, a to znacznie gorsze.

I dobrze zrobil.. chyba tylko w Polsce sie zakrywa twarz przestępcą.. już dawno powinni to wycofac. Jak kur.. w Norwegii byla masakra nie patyczkowali sie i kazdy widzial twarz zwyrodnialca a u nas z takimi sie bawią nie porównuje jej do niego . No i w porownaniu do niej on zabil 78 osob ale zostal uznany za nie poczytalnego czego nie mozna powiedziec o matce tej biednej Madzi. U nas sie jeszcze takich chroni. Poza tym czy to on pokazal ten film nie to tv pokazywala jedna za druga szukając sensacji. On tylo przekazal a tv zrobila z tym filmem co chciala.

Gość atca21
TVN 24 jest najpierw winny!!! Ta stacja pierwsza wyemitowala film, nie musiała tego robić skoro teraz twierdzi że to takie "nieetyczne"!!! Rutkowski nie ma swojeog kanału telewizyjnego. A rozmowa z panią Kolendą Zalewską była poniżej krytyki. Ta panią chyba za bardzo ponioslo i nie pamietała ze to jej stacja góruje w wiadomościach na temat Madzi. Oni by chyba nawet ciało malutkiej dziewczynki pokazali!!!

Niedawno biegli oświadczyli, że jej zeznania są wiarygodne. :o Nie bronię tej matki, ale w pewien sposob jej współczuję. Nikt z nas nie wie, dlaczego to zrobiła, co siedziało w jej głowie. Nie jestem zwolenniczką szukania na siłę tłumaczenia wszystkiego złym dzieciństwem, ale ta kobieta ma jakieś skrzywienie i dlatego jest mi jej żal. Natomiast to, co wypisuja na kafe niektóre osoby, stawia je w jednym szergu z nią.

Nawet mordercy nalezy sie szacunek. I dziwie sie matkom, ze na nia tak najezdzaja. Praktycznie kazda matka ma trudne momenty, w ktorych ma daoisyc swojego dziecka. Mowie z wlasnego doswiadczenia. Mozecie tez przejzec fora internetowe gdzie matki pisza, ze zaraz zwariuja i mja dosyc. Wtedy zwracja si o pomoc do meza, swojej matki , kogs zaufanego... Ta Kaska nikogo takiego nie miala, dlatego posunela sie o krok za daleko. NIe nie wmawiajcie mi,z e macierzynswo to jest pasmo szczescia, bo nie jest. Jestem w stanie uwierzyc, ze kazda, absolutnie kazda mtak moze suie podunac od takiego kroku. w samotnosci, desperacji... Nie usprawiedliwiam tej kobiety. Mowie tylko, ze mimo wszytko nalezy jej sie minimum szacuknku i sprawieldiwy proces. Mam nadzieje, e wezma sie tez za jej meza i tesciowa i za jej rodzicow. A rutkowski do szuja, ktory z tragedii robi przedstawienie live!

Gość on zrobił niepotrzebne
show, robił wyścigi z policja i kreuje się na bohatera, ale jej chyba puściły nerwy bo komentarz o okularkach i najeżdżanie na niego niczym się nie różnią... a do tego ona pracuje w stacji która uwielbia takie sprawy, wałkowanie ich non stop i rozdrapywanie ran, więc niech lepiej nie umoralnia innych bo sama jest mega hipokrytką... to samo ten bubek Kuźniar, co rano zaprasza różnych gości, zawsze mówi, że on bardzo musi "ważyc słowa" po czym zadaje takie pytania, że witki opadają... on owszem nie chce tego powiedziec ale tak podpuszcza wszystkich swoich gości żeby to oni powiedzieli , że to było zabójstwo i tak prowadzi rozmowę żeby troszkę sensacyjki zrobić... ŻENADA!!!

Gość yftcgf
autorko tego tematu, nie bede czytac twoich wypowiedzi bo mnie krew zaleje, "Jestem w stanie uwierzyc, ze kazda, absolutnie kazda mtak moze suie podunac od takiego kroku. w samotnosci, desperacji..." a ten cytat z twojej wypowiedzi dal mi duzo do myslenia.masakra!!! wiesz ja jestem w stanie uwierzyc ze nie kazdej kobiecie nie jest lekko jako matce. mi tez latwo nie bylo i nie jest,ale moje dziecko jest moim zyciem, jak bardzo bylam zmeczona zyciem moje dziecko daje mi sile!!! bo tylko moj syn motywuje mnie zebym ruszyla dupsko i nie smecila!!!! daj spokoj. twoje wypowiedzi daja mi duzo do myslenia, zasatnow sie co piszesz

No tak te słowa że jest w stanie uwierzyc ze kazda matka moze cos takiego zrobic są przerażające. Ja równiez pierwsze dwa lata malego spedzalam z nim sam mąz pracuje w norwegii pol roku a potem drugie pol tu w wiekszosci na wyjazdach rodzice pracuja do pozna wiec tez nigdy nie mialam z kim mlodego zostawic do tego peirwsze miesiace tulalismy sie po szpitalach bo urodzil sie z wada serca i co na Boga mialy mi nerwy puscic i isc dziecko zakopac w ruiny jakies. Kobieto nie bądź smieszna.

Autorko przeczytałam twoją ostatnią wypowiedź. Mam dla ciebie dobrą rade. Chcę ci pomóc dziewczyno. Zanim urodzisz dziecko udaj się szybko do specjalisty i powiedz mu to co tu napisałaś ze uważasz ze każda matka może w chwili kryzysu zabić swoje dziecko bo macierzyństwo to nie tylko radość ale pasmo udręk. On już Cię pokieruje dalej. Proszę skorzystaj z mojej szczerej rady bo więcej takich tragedii jak ta Madzi to chyba nie zniosę. Pozdrawiam Cię serdecznie Matka kilkorga dzieci, która w trudnych chwilach ich nie zabija!

Gość NIe oglądam tego, nie
Zgadzam się z przedmówczynią... Autorko zastanów się nad sobą... Nie jestem święta, nie twierdzę, że macierzyństwo to sielanka, bo to czasem i naprawdę ciężka robota. Jak mój syn pomalował mi ściany i próbował gryźć i bić mnie, gdy za karę wynosiłam mu zabawki do schowka, to się wściekłam, faktycznie wrzeszczałam na niego, dałam w pupę dwa klapsy i kazałam wyjść do swojego pokoju i nie wychodzić, aż przemyśli sprawę. Później i jemu i mnie było przykro. Oboje przepraszaliśmy..., ale rozumiem dać klapsa w pupę, bo chwilami człowiek już sam popada w niemoc, ale coś takiego?? Poza tym autorko pomyśl, jak może brykać 2-3 latek, a jak 6-miesięczne dziecko... Poza tym, jak dziecko mi choruje to ja płaczę rzewnymi łzami, dzwonię do lekarza od razu, robię co tylko się da, by wyzdrowiało jak najszybciej. Jak syn gorączkował pierwszy raz wysoko miał 3 lata, to ja nie spałam, tylko czuwałam cały czas przy nim, a jestem pracującą mamą, więc nie mogę niczego "odespać" w ciągu dnia.... Ten cytat z Twojej wypowiedzi przeraża mnie...

dla jsnosci mam dwojke dizeci. dwultake i 4 miesiecznego. Kocham, ze nad zycie. Moja wypowiedz bierze sie z doswiadczenia zawodowego: pracowalam w psychiatryku i w przychodni dla mlodych matkom jako psycholog. Widzialam i slyszalam wiele matek, kotre po porodzi maily dosyc swych dzieci. Z roznych klas spolecznych, o roznym statusia mjatkowcym. Samotna matka bez wsparcia ze strony otoczenia jest wstanie sie targnac na swoje zycie lub zycie dziecka. Dodam,n ze nie mieszkam w POlsce i tu nie ma takiego kultu matki, wiec moze dlatego chetniej mowia o problemach i sa bardziej szczere. slyszalam zadbane, normalne matki normalnych dzieci, ktore mowily, ze czasem maja ochote zamknac za soba drzwi i wysc z domu i isc przed siebie, alebo zostawic dziecko w srodkubnnocy w lozeczki i isc spac do hotelu zeby sie wyspac itd itp. Zawsze im mowilam: wolno ci tak myslec, ale nie wolno ci tego zrobic! Moze nie powinna cpisac, ze kazda matka jest zdolna dn takiego czynu, ale takich matek jest duzo, bardzo duzo. Wiecej niz sie wszytkim wydaje. dlatego mysle, ze matka Madzi mial w czesniej problrmy i zadnego oparcia.Ani w rodzinie ani w instytucjach panswtwowych. SZkoda mi tego, ze tragedii mozan bylo uniknac, dja odpowiednie wsparcie matce, wtedy gdy go potrzebowala

Gość a mozeeeeeeee
ale jak nie miała oparcia .. przecież jest mąż ,rodzice znajomi z tej oazy czy czegoś tam do czego należała... przecież ona nie była i nie jest sama

Co innego mieć ochotę i mówić o tym a co innego zrobić to. Sama nie raz mialam ochotę wyjść z domu, wielką ochotę i mówiłam o tym, ale nigdy nie wyszłam i nigdy bym nie wyszła. Każdy ma prawdo do złego humoru, spadku formy itd ale do braku odpowiedzialności nikt prawa nie ma, a tym bardziej do zabójstwa. Mylisz dwie sprawy.

Gość kolka123456
dla mnie to jest co najmniej niesmaczne, co za roznica kto ja zdemaskowal, wazne ze cos sie ruszylo, ale po co sie koncentrowac na najwazniejszej sprawie, jak obie strony musza teraz sobie wytkac nieudolnosc albo brak etyki. Dobrze sie stalo ze detektyw R. ujawnil to czego sie dowiedzial, bo tak na serio to nie wiemy czy policja nie przypisuje sobie bog wie czego tylko po to zeby nie wyjsc na opierzalych tepakow :/ Teraz mowia ze moga go pozwac o jakies d**erele, ale jakby nie powiedzial czego sie dowiedzial to wtedy by mowili ze zatail. A tak w ogole to detektyw R. jak sam mowil od poczatku chcial byc w kontakcie z policja, gdyby potraktowali go powaznie i poinformowali ze maja jakis okreslony plan dzialania to moze wspolnie znalezliby dowody na wine Katarzyny bez robienia teraz szopki, kto komu prace utrudnial :/

Gość Przyczyną zgonu Madzi
Jak na razie nie jest powiedziane, że ona dziecko zamordowala, ale wielu juz wydało wyrok :( Rutkowski dzień przed wielkim show z niby ciałem = kurtką, mówił, że dziecko jest w Niemczech, podał to do publicznej wiadomości!! tak robić nie wolno!

Gość niemmozileww
Jak dla mnie Rutkowski mgolby nawet ta kobiete zdzielic po glowie tepym narzedziem. Zdemaskowal potwora !!!! Zaden szacunek nie nalezy sie mordercom, pedfilom , zaden !!!!

Gość Powinniśmy oczekiwać
jakiegoś ruchu ze strony państwa, niech zapewnią wsparcie matkom i ochronę dzieciom!! okna życia to za mało!! Kobiety jak nie mają rodziny są ze wszystkim same, nie ma żadnej pomocy, dlatego uważam, że nasz system, nasze państwo również odpowiada za tą tragedię!

Gość ojje jejejejej moze jeszcze
zrzucimy sie na sanatorium dla biednej kasi co?! Wez sie opanuj kobito !:O :O Rutkowski użył swoich metod ,które gów no obchodzą większość ludzi i to opluwanie nic ci nie da !Ja dowiedziałam sie prawdy nie od policji tylko od rutkowskiego a wiec nie ma o czym gadac ! A wiedz jedno -jeśli bym musiała to o pomoc zgłosiłabym sie do niego a nie do policji bo dla mnie to banda nieudaczników -pilnują tylko swoich spraw !

Gość ojje jejejejej moze jeszcze
bARANIA ŁĄKO JEDNA !:D znasz sie jak kura na gwiazdach ! Widze jaki mają media wpływ na ciebie :D :D :D a cóż oznacza ,ze on nie ma licencji detektywa!????On moze i nie ma bo ktos nie potrafi znieść konkurencji ale jego BIURO POSIADA LICENCJE lub ktos z jego pracowników !!!Ale trzeba myśleć a nie ślepo słuchac co ci telewizor powie 🖐️