Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roznicawwieku

roznica wieku 3 lata - strach w oczach

Polecane posty

Gość roznicawwieku

kilka dni temu dowiedzialam sie o ciazy. Mam 2 letnie dziecko . Termin wypada mi 2 tyg po 3 urodzinach pierwszego dziecka. I pojawia sie wraz z sytuacja masa pytan- jak sobie poradzic z 2 tak malych dzieci??? Sa tu mamy ktore maja dzieci wlasnie z taka roznica wieku??

Powiem tak, różnica wcale nie jest duza, ludzie maja dzieci rok po roku i daja radę. Jak mój starszy synek miał 2 lata i 8 miesiecy, przyszły na swiat bliźniaki :-P Żyjemy, mamy się dobrze :-) Powodzenia! Dzieciak bedzie miał się z kim bawić...

Gość jaciekrece, u la la
Moja siostra ma podobnie, bo różnica wynosi niecałe 4 lata. Dzieciaki są super - dziewczynka ma niecałe 6 lat, a chłopiec niecałe 2 :)

Dla mnie to najlepsza roznica wieku miedzy dziecmi jaka moze byc- nie za duza nie za mala i tez tak chce!

Gość bibliotekarkawapno
Normalnie starsze do przedszkola a młodsze w domu.

Gość magrog
Miedzy moimi dziecmi jest 7 lat roznicy i to dopiero jest duza roznica.

Gość mjknjn
Ja mam dwóch synków Starszy w kwietniu będzie miał 8 lat a młodszy w marcu 4 latka i jest dobrze.

Gość mama dwojeczki
Spokojnie, nie panikuj, dasz rade :) Ja mam 2,5 rocznego synka, 4 miesieczna corcie i jeszcze pracuje 3 dni w tygodniu :) (mieszkam za granica i tu macierzysnki jest krotszy niz w PL). Dla mie mala roznica wieku miedzy dziecmi to sprawa idealna i nigdy nie chcialabym inaczej :) Pewnie, ze sa momenty, ze nie wiem do ktorego leciec, ale staram sie dzielic czas i uwage po rowno i ja mam akurat takie szczescie, ze moja corcia,w porownaniu do jej bratu gdy byl w jej wieku, jest mega grzeczna :) (oprocz ostatnich paru dni, bo zabkuje, ale tez nie ma tragedii). takze wyluzuj, ciesz sie ciaza, dzieciaczkami i wierz mi, dasz rade :)

Gość Zuzankowa mama
Ja mam taką różnice wieku u dzieci syn ur 29.10.08 a córcia 28.10.11 . Jestem bardzo zadowolona z tego, nie uważam żeby miała dużo "roboty"przy nich a wręcz przeciwnie nawet mam czas dla siebie mimo,że jestem prawie cały dzien sama z nimi bo mąż pracuje.Syn jest w przedszkolu do 14 więc mam luz ale nawet gdy jest w domu tak jak teraz bo ma ferie to jest ok:)jest samodzielny sam idzie do toalety sam sie naje tylko wystarczy mu przygotowac a i przy małej pomoze:)tylko trzeba pamiętać żeby okazywać mu duzo miłości i czułosci żeby nie czul sie odtrącony

Gość dasz radę
Syn - marzec 2003, Syn -czerwiec 2006 Córka - sierpień 2009 Moje dzieci dzieli różnica 3 lata i 3 miesiace każde :). Jedyny problem to taki ,że Bracia kłócą sie o zabawki i bajki .... ale juz nie są sami i teraz kłócą się o to samo ale z siostrą ! Dasz radę!!!

Gość mimus mamus
ja mam córke która we wrześniu skończyła 2latka, tydzień temu zrobiłam test - 2kreski. termin wypada dzień po 3ur córki:)