Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HGYSGABHYA....

Rezerwacja lokalu a czas.. ;)

Polecane posty

Gość HGYSGABHYA....

Witajcie dziewczyny :) Mam pytanie, z jakim wyprzedzeniem rezerwowałyście restaurację na wesele? Czy zarezerwowanie takiego lokum w najbliższym czasie na czerwiec 2014 roku nie będzie za wcześnie? :)

Gość HGYSGABHYA....
up

Gość HGYSGABHYA....
halooo???????????????:)

To chyba wszystko zależy od tego, jaki lokal chcesz zarezerwować. Ja z narzeczonym zaczęliśmy się właśnie rozglądać, najpierw myśleliśmy o przyszłym roku, ale w końcu zostaniemy chyba przy 2014. Sale, które są bardzo oblegane, na interesujący nas miesiąc, czyli sierpień, już mają pozajmowane terminy. W jednym z lokali został im na ten miesiąc tylko jeden wolny termin, niektóre, mniej "oblegane" też zaczynają już przyjmować rezerwacje. Proponuje się rozejrzeć, jeśli nie macie upatrzonego lokalu, jak wygląda sytuacja, co do sal w Waszej okolicy i po prostu zapytać, jak wygląda sprawa z terminami :) Moje obecne znajome, również w trakcie planowania wesela, rezerwowały termin na 2013 w zeszłym roku, czyli z 2 letnim wyprzedzeniem, ale znam też pary, które rezerwacji dokonały trochę ponad pół roku przed ślubem.

Oprócz lokalu, istotny będzie też miesiąc, wiadomo, że popularne są miesiące letnie z "r" w nazwie, natomiast wrzesień czy październik już mniej ;) Przynajmniej w mojej okolicy ;)

Gość _królowa śniegu
ja mam właśnie ten sam problem... ale w sumie tak sobie myślę, że jak już zarezerwuję to będę miała spokój i pewność bo nikt inny już nie zrobi wtedy rezerwacji.

My od dnia rezerwacji do dnia ślubu czekaliśmy 3 miesiące (ale wesele było w zimę) Teraz w tym samym lokalu terminy wiosenne/letnie są dopiero na 2014 rok. Ale w naszym regionie powstało bardzo dużo hoteli/sal weselnych i w części terminy są "od ręki". Termin oczekiwania na 2014 rok jest raczej tylko w kilku renomowanych.

My zmienialismy lokal, ale na czerwiec 2012 pierwsza sale rezerwowalismy w styczniu 2011 (i tu juz jedna sobota w czerwcu byla zajeta), ale potem wyszly problemy i musielismy zmienic sale i byla taka jedna - PIEKNA , ale jak spytalismy o terminy to wlasciciel sie usmiechnąl i powiedzial ze w pierwszym kwartale budowy lokalu (2010r.) mieli juz zarezerwowana kazda sobote 2012r. ale dwie pary sie rozmyslily i podal nam te dwa terminu jako dostepne, niestety to nie nasz termin , ale udalo nam sie znalesc swietna sale we wrzesniu 2011 :) Tak , ze widzisz sama - duzo zalezy jaki to lokal :)

zalezy czy bardzo zalezy ci na jakims konkretnym lokalu. Niektóre mają obłożenie na kilka sezonów do przodu... Na szczęscie coraz wiecej lokali na biezaco oinformuje o najblizszych wolnych terminach, takze jak cos się zwolni, od razu jest o tym wzmianka. Ja widziałąm coś takiego na gdziewesele.pl, ale wiem, ze indywidualne strony tez zaczynają wrzucac takie info. jakby ktoś chciał: podaję linka do wykazu terminów last minutehttp://www.gdziewesele.pl/Weselne-terminy-Las t-Minute/

powiem Ci, ze sama ostatnio to przechodziłam. To było dokłanie 1 listopada coś mnie tknęło, żeby zadzwonić na salę, którą sobie upatrzyliśmy i zapytać co i jak. Planowaliśmy ślub i wesele na 28.06.14 i rezerwację sali przełożyliśmy dopiero na styczeń. A to KLOPS... Mówią mi, że ten termin już dawno jest zajęty, z resztą jak i cały czerwiec... Tak więc szybko pojechaliśmy na salę na drugi dzień i zarezerwowaliśmy 05.07.14 Jeżeli macie już konkretne plany ślubne, to rezerwuj, nie czekaj na nic, będziesz spokojniejsza, Ja już umawiam się z fotografami i DJ, żeby rezerwować ich także, bo z wielu wiadomości mailowych już się dowiadywałam, że niektórzy mają już zajęty ten termin... PARANOJA !!!

Gość jatra n
no niestety to jest paranoja :) my salę na ślub rezerwowaliśmy równo rok przed ślubem

niestety jak jest coś dobrego to dwa lata wcześniej trzeba rezerwować ;) my tak zrobiliśmy z salą i zespołem... później się okazało, że dzień po nas, też już ktoś dzwonił w sprawie rezerwacji sali w tym samym dniu co my... więc jeśli coś Wam się spodoba i chcecie w konkretnym dniu to spiszcie umowę ;)

Gość klaudia1617
czym wcześniej tym lepiej:) nie widze powodow zebyście mieli czekac z rezerwaja jezeli juz macie salę wybraną itd. potem bedziecie miec wiecej czasu na inne rzeczy, a o sale bedziecie spokojni

Gość ssjanek234
rezerwacja sali termin zależy gdzie i w jakim terminie - sa miejsca tak oblegany w pewnych terminach że 2 lata może by za mało - http://www.salenawesela.pl wybierz sobie lokal i pisz pytaj z wyprzedzeniem

Gość gość
Jeśli planujesz wesele na 2014 rok to jest już odpowiedni czar na rezerwacje sali. Co prawda ten czas w dużej mierze jest uzależniony od miasta, bo w jednym wystarczy rok wcześniej w innym 2 lata, ale żeby mieć pewność i zrobić to wszystko na spokojnie proponowałabym już zarezerwować tą salę.

My rezerwowaliśmy salę 3 miesiące przed slubem, ale to była mała sala, kameralna, jedna z kilku w lokalu i było to lato. Wszystko zależy od ilości gości, pory roku i dnia tygodnia.