Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saballa

Studia budownictwo - czy wystarczy znac dobrze matme,czy fiza tez jest potrzebna

Polecane posty

Gość Saballa

Ogladalam przedmioty na tych studiach i tylko na pierwszym roku sa ciezkie przedmioty - matma i fiza. Pozniej jest o wiele latwiej - grafika, informatyka, hydraulika i mechanika, czyli przedmioty nie zwiazane ze studiami. Tylko budownictwo ogolne, materialy budowlane i drogi sa typowe dla budownictwa

Gość HMS...SCVS...Petard
wytrzymałość materiałów masz na 100% powodzenia :D

Gość Saballa
No wlasnie, jest tez wytrzymalosc materialow, czyli troche bez sensu przedmioty. Wychodzi na to, ze wystarczy zdac matme i fize i mozna sie czuc inzynierem

Gość budowlaniecccc
dziecko ale ty pier.dolisz głupoty niewiarygodne. padam ze smiechu

to są trudne studia, masa teorii i liczenia. Jeśli jesteś dopiero po LO to tak naprawdę nie masz pojęcia o matmie, co to jest i z czym się je - trochę Cię to zaskoczy bo to nie takie bajeczki jak w szkole średniej :D no ale wszystko jest dla ludzi :)

Gość jjjjjkjkjkjjkj
te wszystkie przedmioty które wymienilas sa zwiazane z tym kierunkiem:o np mechanika jest bardzo wazna dla budownictwa

Gość HMS...SCVS...Petard
ja nie wiem jak jest teraz na studiach. swoje kończyłem 6 lat temu i trwały 5 lat. na 4 roku dosolili mi matematyke stosowaną, wytrzymałość materiałowa, i wytrzymałośc zmęczeniową. mechanika, hydrodynamika, elektrotechnika itp. to przy tym małe piwo. Jeśli jesteś umysł ścisły i masz nieco samozaparcia to dasz radę

podejrzewam że przez pierwszy rok z każdym przedmiotem będziesz miał problem i poprawkę A potem już tylko z co drugim problem i poprawkę :D nie masz chyba pojęcia co to studia i taki kierunek :P

Gość Saballa
Bez przesady z mechanika. Wiadomo, dzisiejsza budowa nie obejdzie sie bez koparek i dzwigow, ale ich praca nie jest az tak skomplikowana

Gość jjjjjkjkjkjjkj
ta mechanika na budownictwie nie ma nic wspolnego z praca koparek czy innych pojazdow;)

Gość hahahahahahahahahahahahahahaha
tyle w tym temacie. Nie masz bladego pojęcia o czym piszesz dziewczynko

Gość Saballa
No to jakich urzadzen dotyczy mechanika?

Gość angdy inz
Bo padnę, mechanika to dział fizyki, i nie uczysz się o koparkach... litości... a tak btw. najgorsze są pierwsze 3 lata potem na 2 roku jest już luźniej. ; )

z takim podejściem sądzę że po pierwszym semestrze skończy się Twoja kariera inżyniera heh :D

Gość jjjjjkjkjkjjkj
no mechanika budynku:o pojdziesz to zobaczysz;)

Gość HMS...SCVS...Petard
dasz radę dziewczynko. nie słuchaj głosu zawiści. Ja poszedłem na studia techniczne zaraz po liceum. Nie wiedziałem co to jest przykładnica i deska kreślarska... byle matoł po technikum był dla mnie profesorem

Gość hrwhrwhhwg
HMS...SCVS...Petard a co teraz robisz? pracujesz w zawodzie? jak z zarobkami?

Gość HMS...SCVS...Petard
pracuję na swoim. odszedłem z zawodu. i nie skończyłem budownictwa

Gość HMS...SCVS...Petard
tfu. nie kończyłem

Gość hrwhrwhhwg
no piszesz że kończyłeś 6 lat temu....

jak to nie zwiazane z zawodem a ty myslisz ze nauczysz sie ze na budowie zrobi to za ciebie koparka i dasz? a mata nastudiach i Lo dzieli przepasc idz ty lepiej na inne studia dobrze ci radze

Gość HMS...SCVS...Petard
ale nie budownictwo:D

może niech idzie na lotnictwo/pilotaż na politechnikę rzeszowska - słyszałem że najtrudniejsze są pierwsze dwa lata na PIERWSZYM roku a potem jakoś poleci :D

Gość ja ikty sloneczko
prostego zadania z fizyki z LO nie umiesz zrobić :D to już wuidzę jak będziesz robić zadania z wytrzymalosci materiałów tudzież mechaniki :D 🖐️ koorwa - komedia - dzięki wam "laski-idiotki" to forum jest tak zabawne jak jest :D 🖐️

Jestem na budownictwie, uwierz, ze matma i fiza na pierwszym semestrze to byly jedne z prostyszych przedmiotów. OD samego poczatku MRCHANIKA jest przedmiotem jakby wiodoacym, z tego jest najwiecej zajec. najpierw masz mechanike, pozniej wytrzymalosc materiałów, mechanike budowli, to jest korpus, na tym sie wszystko opiera. Mylisz się mowiac, ze "pozniej jest o wiele łatwiej", chyba na kazdych studiach im dalej w las, tym jest trudniej. Jesli masz umysl scisly, zawsze dobrze radzilas sobie z matma, fizyka, a przede wszystkim interesujesz sie budownictwem to jest to kierunek dla Ciebie. Co do pytania, czy fiza tez jest potrzebna. Mechanika jest dzialem fizyki, a tak jak pisałam jest bardzo wazna, wrecz kluczowa.

Bez przesady z mechanika. Wiadomo, dzisiejsza budowa nie obejdzie sie bez koparek i dzwigow, ale ich praca nie jest az tak skomplikowana MISTRZOSTWO ŚWIATA:D:D