Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa zielona mamusia

Kilka pytań do doświadczonych ciężarnych mamuś:)

Polecane posty

Gość Megg24.
no moja nie chciała zrezygnować z tej przyjemności. chciałam karmić do 1,5roku ale w końcu ciut się przeciągnęło i mała jednocześnie nauczyła się korzystać z nocnika. dzięki temu stała się bardziej samodzielna a ja odetchnęłam z ulgą. raz że już moje piersi mogły odpocząć dwa zero pieluch:)

33 latka----> też mam duży cyc ( 70 C przed ciążą , bo teraz bolą i wciąż rosną i puchną i też myślałam, że rozmiar daje większe gwarancje na mleko. No cóż, zielona jestem;).

Dziewczyny a co z dietą? Odżywiałyście się jakoś specjalnie zdrowo? Co warto jeść a czego unikac w ciąży?

Gość Megg24.
masz racje że to od wielkości biustu nie zależy. ja mam małe70B a przy karmieniu miałam 75C i w ciągu 10min potrafiłam odciągnąć 100ml. mam kuzynkę z ogromnym biustem i nie ma ani kropelki. dodam że ja już w 20ty ciąży miałam siarę i zawsze rano koszulę miałam mokrą do połowy

Gość Lena204
jak kazda młoda mama:) a pro po tych zaparć co wcześniej pisałaś to podobno śliwki suszone sa dobre ale nie próbowałam jak lubisz patki na mleku to kup sobie otręby i dodawaj do płatkow a tak pozatym to jedz duzo warzyw i owoców:)

Coś kiedyś słyszałam, że aby piersi nie obwisły po karmieniu, należy stopniowo odstawiać dziecko od karmienia a nie nagle przestać karmić.

Gość Lena204
ja jadam wszysto na co mialam ochote

Gość Megg24.
ja w 1ciąży nie miałam mdłości i mogłam jeść wszystko. teraz niestety ledwo co w siebie mogę wepchnąć bo od wszystkiego mnie odrzuca. Ja staram się nie pić coli, jeść fast foodów. Ale tydz temu miałam taką ochotę na kebaba że o 12 w nocy męża posłałam do pizzeri bo nie mogłam wytrzymać;p

O co chodzi z tą siarą? :) Ktoś mnie uświadomi? I co wtedy trzeba robić? A co na ból piersi, jakieś masaże pomagaja?

Gość Megg24.
siara to 1mleko w ciąży może się już saczyć z piersi najczęściej jest żółtego koloru

Megg24.===> hehe, świetny mąż, gratulacje") . Ja nie mam zachcianek i nie wymiotuje w ogóle. Gdzieś czytałam, że to na chłopca ten brak mdłości:). Ale nie wiem ile w tym prawdy:).

Gość Megg24.
ja mam córę więc w moim wypadku się nie sprawdziło;p mąż stara się jak mam ochotę na cokolwiek a najczęściej takie zachcianki mam ok 22 to idzie mi do sklepu wczoraj tak miałam z ruskimi pieroami

Malujecie paznokcie? Zmywacz do paznokci strasznie śmierdzi...chyba zdrowy nie jest:O.

Gość Lena204
ja nie mialam mdłości ani innych dolegliwości i mam synka wiec może coś w tym jest

Gość Lena204
ja nie malowalam ale z tego wiem to nie ma przeciwwskazań do nie malowania poznokci w ciaze tylko ze do porodu nie mozesz mieć pomalowanych paznokci

Muszę się zaopatrzyć w ciążowe spodnie, bo w żadne normalne już nie wchodzę a nie chcę uciskac brzuszka. Pod sam koniec ciazy będą letnie upały....będzie chyba cieżko:).

Gość 33 latka
Mnie całą ciążę piersi nie bolały ani nie puchły, nie było siary-dlatego powinnam się spodziewać,że pokarm się po porodzie nie pojawi...

Dobrze, że teraz odzież ciążowa nie przypomina namiotów i worków jak dawniej i kobiety nie wstydza się swoich brzuszków:).

Gość Megg24.
ja w lecie zdychałam z tym wielgaśnym brzuchem. pamiętam że lato 2009 było bardzo upalne może to będzie lżejsze. już nowa mamo brzuszek rośnie? mi w1 ciąży wyskoczył dopiero w 7mies takto mieściłam się w swoje biodrówki;p

W sumie jeszcze nie rośnie ale jest na tyle przypuchnięty czy też ja utyłam, że wolę na siłę nie zapinać spodni;). To niech to lato bedzie chłodne, plisss!!!!;)

Gość Lena204
no niestety lato w ciązy jest męczące ale latwiej jest sie ubrac w ciazy latem latem niz w zima

Gość Megg24.
ja przez te mdłości chudne już na minusie 2kg. a ubrania ciążowe fakt są teraz piękne i zgrabne. sama muszę wybrać się na zakupy

Ja mam wszystkie dopasowane ciuchy a wiosenne płaszcze wąskie i z paskiem, malutkie kurtki skórzane....a szkoda mi kasy na nowe ciuchy, które przydadzą się tylko przez chwilę.

Gość Megg24.
ja mam ubrania w rozmiarze 36 a że w 2ciąży ponoć brzuszek rośnie szybciej na lato na pewno się w nie nie zmieszczę. wypadało by kupić kilka bluzek, fakt szkoda na to wydawać fortunę bo przy okazji jest wyprawka do skompletowania. a to nie tanie

heh, zawsze zostają koszule męża :P. Żartuję, nie chcę wyglądać niechlujnie w czasie ciąży i nie podoba mi się jak kobiety ciężarne o siebie nie dbają.

Gość Lena204
ja w ciazy chodziłam w tunikach dla mnie były najwygodniejsze

to prawda, tuniki są dobrym rozwiązaniem:).

Gość rumianek dzbanek
Ciąża latem to dobra rzecz, pomijam upały. Można odpuścić sobie zapinanie butów hehe, ale mały śmiech, jak człowiek nie da rady się zgiąć, jak ja teraz. Polecam ubrania z gumą na brzuch i rajstopy ciążowe, ale to na większe brzuszki.

Gość Lena204
o pamiętam te proby założęnia sobie adidasów ale bylo śmiechu:):

Gość rumianek dzbanek
Heh, no, z czasem to tylko śmiać się pozostaje.