Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiu_bździu

Czy sa tu mamy 5-latków?????

Polecane posty

Gość fiu_bździu

Kilka konkretnych pytań mam: -jak zasypiaja wasze dzieci (tak, to nie żart) -czy od stóp do głow chetnie się same ubieraja -czy wycierają sobie tyłek po pobycie w kiblu??? Bardzo proszę o szczere odpowiedzi :-P

Gość wiem wiem kiepsko to wygląda
- w naszym łóżku -nie -nie

4,5 latek zasypia sam ale lubi czasem jak posiedzę za to bywa że przychodzi nad ranem i spi z nami ubiera sie sam ale przy kurtce i reszcie pomagam jak najbardziej

Normalnie. Kładzie się i śpi. Ale niezbyt często we własnym łóżku. Jest bardzo towarzyski i śpi ze wszystkimi po kolei, włącznie z psem ;P Tak. Poza wiązaniem sznurowadeł potrafi ubrać się sam.Wręcz ostatnio mam problem, bo szykuję mu wieczorem ubrania do przedszkola, a ten cwaniak rano je schowa do szafki i ubiera się w to co sobie sam wymyśli. Czasem mi za niego wstyd jak go odbieram z przedszkola, ale panie wiedzą, że to przez tą jego samodzielność ;P Do kibla też sam chodzi.

Gość kkkkasiaa
zasypia z młodszą siostrą (łóżko piętrowe, ona na górze) paciorek i po dziesięciu minutach już śpią, nie trzeba im "towarzyszyć" problemy ze sznurowadłami reszta ok jak najbardziej

mój 5 -cio latek śpi sam kładziesię w swoim łóżku po wcześniejszym wyprzytulaniu mamy i zasypia czasem ten etap sie przedłuża i wtedy trzeba że tak powiem "ryknąć" i śpi. Ubiera się sam ale robi to strasznie flegmatycznie więc czasem mu pomagamy do kibla idzie sam ale tyłka sobie nie wytrze sam. U nas problemem jest jedzenie jedna kanapkę potrafi "mamlać" godzinę co mnie doprowadza do pasji w ogóle jak je to trzeba stać nad nim i pilnować żeby nie kombinował

Gość fiu_bździu
dzięki, to znaczy, ze mój za bardzo nie odstaje :-P tyłka sam nie chce wycierać, ubrac sie umie, ale nie zawsze ma ochotę, z reguły strasznie długo kombinuje, wykorzystuje czesto babcie, by go ubrała :-O przed snem ma czytane, ale po zgaszeniu światła chce, y z nim lezec, az zasnie...

Gość witajcieeeee
mój kończy 13.02 5 lat,więc chyba mogę się wtrącić;) -tak śpi sam w pokoju od 7 miesiąca życia,czasem przychodzi nad ranem ale zawsze najpierw zapyta czy może już wstać:) -tak ubiera się o 3,5 roku ale nadal nie umie odpinać guzików(uczy się),pomagam przy czapce,szaliku -tak korzysta sam z toalety od 4 roku życia:) -oczywiście zaczyna sam kombinować w co by się tu ubrać do przedszkola,pomimo,żw ubrania szykuje mu dzień wcześniej;)

Gość dziewczy chba żartujecie
mój syn ma 3 lata, śpi sam w swoim pokoju od 7 miesiąca - bajka na dobranoc i zasypia sam, czasem sobie sam jeszcze jakąś książeczkę ogląda przed snem ubiera się sam od stóp do głów - szalik, czapka, buty, spodnie - nie umie tylko wiązac sznorówek ani zamka za bardzo zasuwac, ale guziki zapina sam no i z toalety też sam korzysta nie chwalę się, ale nie róbcie z dzieci inwalidów i wymagajcie, póki chcą jeszcze się uczyc...potem będzie dużo ciężej.. ale chyba ważna informacja o moim synu jest taka, że ja mam troje dzieci - jedno rok starsze i jedno rok młodsze od niego - 4 latek robi to samo, a trzy latka tylko nie wyciera tyłka, bo nawet ubiera się sama i sama śpi..

Gość witajcieeeee
a to,że nie umie jeszcze zapinać guzików(bo gorzej mu to wychodzi),ciągle próbuje i zniechęca się bardzo to oznacza,że robię z niego inwalidę?a wiesz,że inwalida to osoba niepełnosprawna?a wiesz co to osoba niepełnosprawna?żadna z nas nie napisała,że ma chore dziecko,temat tyczy się zdrowych i uwierz mi żadna nie chciała by mieć w domu cyt"inwalidy",ja też się nie chwalę bo nawet połowy nie napisałam co mój syn potrafi a czego nie! normalnie szok,jak tak można pisać!

Gość A ja tak czytam
i chciałam sie wtrącić bo 5 letniego synia ale wypowiedź witajcieeeee mnie odstraszyła a zwłaszcza jej odwet na "inwalidę".

Gość witajcieeeee
bo mam w rodzinie dwie osoby(małżeństwo) niepełnosprawne,więc dlatego tak naskoczyłam,ale ok będę już grzeczna;)pozdrawiam ps.to tylko internet;)

Gość hehehaha
no już tak nie przesadzajcie,autorka pytała o to co potrafią zdrowe 5latki,wiadomo,że każde jest inne i co innego potrafi i nie ma sensu to porównywać,nawet jak któreś jest mniej wyuczone to i tak nadrobi,ale żeby wyzywać od razu od inwalidów?zgadzam się z witajcieeeee,można przecież grzeczniej a nie od razu wielka krytyka bo 5 latek nie potrafi podcierać tyłkaach te matki polki........