Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matylda14

do mam które niekarmią piersia

Polecane posty

Gość Lena204
bebilon

Gość ja używam mleczka
nan ale nie kazdemu dziecku ono pasuje bo moze miec po nim problemy z kupka.

no właśnie mój ma problem z kupką po bebilonie kurcze i nie wiem na jakie zmienic ...

Ja daję Bebiko na zmianę z Bebiko HA (z zalecenia pediatry, mała miała kolki i zatwardzenia).

Gość ja używam mleczka
ja bym chetnie tez zmienila na inne ale mialam do wyboru tylko nan i hipp. wiec uznalam ze nan bedzie lepszy. chociaz teraz sie zastanawiam nad tym hipp. moze bedzie lepsze i synek nie bedzie mial problemu z kupka,.

przez pierwszy miesiac podawałam NAN HA1 a potem przeszłam na normalny NAN 1

Gość ja używam mleczka
meaaa przepraszam za pytanie ale jak wyglada kupka twojego dziecka po nan 1?

nigdy nie miała problemów z kupką ;) teraz ma 3 lata ;) z tego co pamietam to kupki w okresie niemowlęcym powiedzmy do 4-5 miesiaca zycia robiła 6 razy dziennie w konsystencji jajecznicy ;) nigdy nie cierpiała na bóle brzuszka czy kolki

Gość Jeśli dziecko nie ma uczulenia
a białko mleka krowiego to polecam Enfamil HA Digest. Super mleko, drogie, ale świetne.

Gość ja używam mleczka
to chyba bede musiala zmienic mleczko bo moj robi twarda i taka zielono zolta.

Gość rutynam
W szpitalu córa dostawała Enfamil, później Bebilona.

Gość Mama Nasturcja
Ja co prawda karmiłam nie od urodzenia mm, ale polecam Hipp combiotic, jest to mleko które przede wszystkim smakuje :-) i jest bardzo dobrze zbilansowane dla każdego etapu rozwoju, jedynka jest do 6 miesięcy dwójka do 10 trójka do 15 a potem już czwórka. to ważne bo dziecko rośnie i jego potrzeby się zmieniają, łącznie z potrzebami na mleko.

hipp właśnie wczoraj zakupilam i zobaczymy efekty... a czy poicie czymś swoje maluszki ?

Gość Ja mieszkam w Austrii
spróbuję doradzić autorce jedynie tym sposobem że moja córcia też miała problemy po austrijackim Aptamilu (bebilon) więc zamieniłam na Hipp combiotic i oczywiście wszystkie problemy jak ręką odjął. nie wiem co to za mleko Nan ale ja nie wahałabym się tylko kupiła Hipp.

Ja daję Enfamil Premium. Kiedys chciałam przejść na HIPP Combiotic, ponieważ wziełam udział w akcji HIPPa i dostalam za darmo do testowania 3 puszki, ale: 1. synek nie chciał tego pić (upijał z 20 ml i odpychał butelkę) 2. HIPP każą rozpuszczać w dosć ciepłej wodzie - bodaże 50 stopni - więc jak się robi mleko tuż przed podaniem, to takie mleko jest za ciepłe, aby mały mógł od razu pic - a w nocy nie mam czasu na czekanie i studzenie 3. Co dziwne, jak robię kaszkę bezmleczną i dodaję do niej mleka modyfikowanego (rozpuszczonego wcześniej w wodzie), to z Enfamilem kaszka jest gładka, a z HIPPem robią się grudy. Tak wiec u nas HIPP Combiotic sie nei sprawdził, ale może gdyby synek pił je od małego jako pierwsze mleko, to by lubił.

Gość kfhdjhf
Ja podaję od początku Hipp . Mleko Hipp combiotic wsypuje się do wody o 40 st a nie 50 i czeka aż ostygnie do 37 stopni!!! Stara wersja mleka Hipp Bio wsypywana była do 50 st!

Gość kfhdjhf
U mnie to mleko się nigdy nie grudkowało ale faktycznie temperatura nie powinna być większa niż 40 st bo inaczej możliwe że coś się stanie , poza tym pożyteczne bakterie znajdujące się w tym mleku lepiej znoszą 40 st niż za wysoką dla niech temp 50.

Mój synek był na NANie HA przez miesiąc,a potem na zwykłym NANie. Nigdy nie miał problemów z brzuszkiem,żadnych kolek. Ale niestety-ma skazę i musieliśmy przejść na Nutramigen jak miał 5 miesięcy. Pił wodę-zresztą nadal pije dużo czystej wody.

Gość dsja
Ja też dawałam Enfamil. A następne już Bebiko.

Gość ja używam mleczka
przepraszam autorke ze sie wtracam w jej temat. to myslicie ze lepiej zmimenic nan na hipp zeby pozbyc sie tych problemow z kupka? a jak sie zmienia takie mleko? tak po prostu z dnia na dzien?

kfhdjhf - moze to i było 40 stopni, nie pamiętam dokładnie, ale fakt faktem, że dosć mocno trzeba podgrzać, podczas gdy Enfamil można rozpuścić w wodzie o temperaturze pokojowej - co jest wygodne gdy jestem z małym np. w gościach i nie mam możliwości podgrzania (choć z reguły staram się choć trochę podgarz), albo jak byłam u lekarza i stałam długo w kolejce i musiałam małemu dać mleko i nei było jak podgrzać wody. Tak więc dla mnei to trochę mało wygodne. Oczywiście jakości samego mleka nie ujmuje, bo pewnie jest bardzo dobre.

Gość kfhdjhf
zmnieniasz podając jeden posiłek nowego mleka a pozostałe starego i tak przez 2 dni aż wymienisz stare na nowe zwiększając ilośc nowego mleka i tak co dwa dni. Nie miesza się dwóch różnych mlek różnych firm więc to nie to samo co mieszanie mlek z 1 na 2 na przykład. Ja polecam Hipp combiotic bo ta firma cieszy się za nachodzi eogromną popularnością od kilkudziesięciu lat a nawet dłużej.

Gość kfhdjhf
Każdy wybiera to co najbardziej pasuje:). U mnie jedynie to mleko zaskoczyło::)