Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalka0008

Ciąża w wieku 18 / 19 lat ?? Co o tym myslicie?

Polecane posty

no dokladnie jak nie praca do szkola i tak w kolko .. zawsze coś

Gość mama dwojeczki
Ja mysle, ze to nie jest dobry pomysl. Cale zycie masz przed soba, mozesz robic co chcesz, kiedy chcesz i jak chcesz, bo nie masz zadnych zobowiazan, ale decyzja nalezy do ciebie. Przemysl ja tylko bardzo dokladnie. Jesli masz w rodzinie lub wsrod znajomych malucha, powiedz, ze zajmiesz sie nim dzien czy pare godzin, a zobaczysz jak to jest :) Ja moge ci powiedziec z wlasnej perspektywy, ze w twoim wieku w zyciu nie chcialam miec dziecka i nie ma to nic wspolnego z sytuacja materialna, ale z tym, ze mialam po prostu inne plany i pomysly na zycie, chcialam tyyyyle zrobic zanim zostane mama :), ale ja nie jestem toba i moge ci tylko napisac co ja mysle o tym, a tobie poradzic: przemysl to jeszcze raz bardzo, bardzo dokladnie.

Gość Natalka0008
taaaa... Głupotą było w ogóle zakładać ten temat na forum :P. Ludzie mają teraz inne myślenie. Kiedyś to było normalne w wieku 19 lat wychodziło sie za mąż i rodziło dzieci a teraz o matko 19 lat i w ciąży sensacja na całe osiedle hehe. No własnie i ciekawe czy osoby wypowiadające się tutaj maja takie świetne wykształcenie mieszkanie i super prace WOW . wiek to nie wszystko !

Jeśli planujesz dalej się uczyć to powiem Ci, że studia zaoczne to nie to samo, co dzienne- ale to już Twój wybór. nie zgadzam się - Autorko powiem Ci szczerze że chętniej zatrudnia sie osoby po studiach zaocznych i z doświadczeniem zawodowym niż osoby po studiach dziennych a doświadczenia... chyba że chcesz zostać lekarzem :) wtedy zdobywaj doświadczenie po dyplomie

Natalka Mowisz, że chcesz isc na studia. A nie chcesz macierzyństwa przeżywać bez dodatkowych obciążeń, zmartwień i wydatków? Bo Studia nie dość, że kosztują, są czasochłonne (licencjat zaoczny to często zajęcia od piątku po poludniu do niedzieli wieczorem), trzeba się uczyć, a obok będziesz miała potrzebujące Cie dziecko. Bedziesz chciała spędzać z nim każdą chwilę a tu egzamin będzie do zaliczenia i co? Bedziesz miała naukę i żal Ci będzie tego, że nie możesz z dzieckiem spędzać każdej wolnej chwili. nie lepiej robić pewne rzeczy po kolei? żeby jedna nie przysłaniała drugiej? Tym bardziej, że masz wybór (nie mówie tu o dziewczynach, które miały "wpadkę"- one wyboru nie miały i często trudno im godzic rolę matki i studentki) Przemyśl to...

Masz racje Natalka nie słuchaj innych tylko rób co uważasz, że będzie dla Ciebie dobre. Zycze Tobie zawsze dobrych wyborów. Powodzenia :)

jezeli dziewczyna majac 19 lat urodzi dziecko to co glupia jest ?? bo tego nie rozumiem ... studia, studia i co po studiach ?? znam bardzo duzo osob ktore maja dobre wyksztalcenie a wykladaja towar w hipermarkietach

Gość Niewidoczny dla innych
mireczkaa - faceci coraz częściej szukają sobie zwykłych kobiet, zwykłych żon i matek. Te po studiach są tak "przeuczone", że nie potrafią nawet prania zronić :o

zrobić *

Gość mireczkaa
Jordan- nie zgodzę się :) Zatrudnienie to jedno, a wykazanie w pracy, że się coś umie to drugie. My zatrudniamy osoby po studiach, a i tak "w praniu" wychodzi, że dzienni są lepiej wykształceni i przygotowani. Mowię teraz o branży technicznej, bo taką znam :) Tak na marginesie- ile masz lat? Autorko, stwierdzasz tak, bo dziewczyny nie napisaly Ci, ze super pomysł? Gdybyś była taka dojrzała na jaką się kreujesz raczej przemyślałabyś wypowiedzi innych kobiet- w większości matek, a nie gadała, że swoje wiesz.

taaaa, radzcie jej zeby zachodzila w ciaze, super pomysl :-) Moze najpierw w zyciu trzeba miec wyksztalcenie, zeby dziecku zapewnic jakas pozadna opieke, a nie TYLKO I WYLACZNIE LICZYC NA FACETA. Tylko facet ma prace, i ona ma CIebie i dziecko utrzymywac ?? Co zrobisz jak Wam nie wyjdzie, jak zostaniesz sama ?? za co utrzymasz dziecko ? Myslisz ze pracodawca chetnia zatrudni 19 latke bez wyksztalcenia i z malym dzieckiem ???

Gość mama dwojeczki
mireczkaa "Autorko, stwierdzasz tak, bo dziewczyny nie napisaly Ci, ze super pomysł? Gdybyś była taka dojrzała na jaką się kreujesz raczej przemyślałabyś wypowiedzi innych kobiet- w większości matek, a nie gadała, że swoje wiesz." Dokladnie tak, zgadzam sie z Mireczka.

Natalio nie czytaj tych bzdur co nie ktorych,zrob jak ci serce podpowiada:) jezeli jestes gotowa i wiesz ze dacie rade to czemu nie:) glupie pieprzenie jak ktos napisał a co bedzie jak Cie zostawi chlopak..nigdy nie masz gwarancji w 100% ze bedziecie razem do konca zycia. to co ślubu nie brac i dzieci nie rodzic hehe paranoja

Gość Natalka0008
nawet dziewczynę która urodziła dziecko w wieku 15 lat nie powinno sie oceniac ;/ a ludzie zawsze gadają i będa gadac. Ale ok zadajac tu pytanie kazdy ma prawo sie wypowiedziec co na ten temat mysli ;P wiec domyslalam sie ze bedzie wiekszosc takich odpowiedzi typu jestes mloda i glupia .

Gość mireczkaa
Niewidoczny dla innych- nie wierzę, ze istnieją takie babki jak Ty! Ja pierdzielę, padłam. Ty wiesz, ze mój facet SAM umie zrobić pranie??? :)

Gość mama dwojeczki
Niewidoczny dla innych "mireczkaa - faceci coraz częściej szukają sobie zwykłych kobiet, zwykłych żon i matek. Te po studiach są tak "przeuczone", że nie potrafią nawet prania zronić" COO??? :o Czyli rozumiem, ze szukanie meza i wyjscie za maz jest dla ciebie najwazniejszym i w zasadzie jedynym celem w zyciu...no to skoro tak jest, ty my sie jednak ze soba nie dogadamy.

"glupie pieprzenie jak ktos napisał a co bedzie jak Cie zostawi chlopak..nigdy nie masz gwarancji w 100% ze bedziecie razem do konca zycia. to co ślubu nie brac i dzieci nie rodzic hehe paranoja" paranoja jest to co Ty piszesz ! co innego jezeli dziewczyna ma wykszatlcenie, prace, jakies osczzednosci, a co innego 18 LATKA ZDAJACA SIE NA TO ZE FACET BEDZIE JA I DZIECKO UTRZYMYWAL.... Rece mi opadaja jak czytam te bzdury ktore tu wypisujecie, potem co chwile pojawiaja sie tematy gdzie mlode matki zebraja o ubranka i pomoc dla dziecka...

Gość zloosniiiccaa
niewidoczna dla innych - uwazaj, bo jak jestes jego druga zona to moze po prostu zadna kobieta nie chciala takiego faceta z odzysku - ja tez bym nie chciiala. A poza tym, pomysl co bedzie jak bys stala sie , odpukac, jego byla druga zona - z czego sie utrzymasz ? z tego 1000 zl?

Gość mama dwojeczki
Natalka0008 - Natalka, ale nikt ci nie pisze, ze jestes mloda i glupia przeciez. Po prostu wiekszosc, w tym ja tez, uwazaja, ze nie jest to dobry pomysl i, ze kieruja toba wylacznie emocje, a przeciez i tak zrobisz jak sama chcesz.

Gość możnaaaaaaaaaaaaaaa
dziecko to nie zabawka....wiek nastu lat jest od nauki ,zabaw i poznawania nowych ludzi czy szukania odpowiedniego partnera a nie bawienie się w dom.. do pani " niewidoczna dla innych" uważaj bo za chwile mężulek kopnie Cie w dupę to od razu przestaniesz wypisywać głupoty

mama dwojeczki - zacznijmy od tego że to nie ja sobie go znalazłam tylko on mnie, przeciez gdyby nie chciał takiej żony to by poprostu na mnie nie spojrzał. Ja przynajmniej się przyznałam że nie mam magistra tak jak większość tutaj UDAJE że go ma. Inna sprawa zrobic studia przez łóżko czy za koperty może zrobić kazdy. Szkoda, ze tam mało uczonych potem zna się na tym co robi :o A studia zaoczne, heh, naprawde trzeba się wysilić, żeby je zrobić :o Mnie studia nie są potrzebne. I tak jak wcześniej pisałam i ktoś podemną też, że wiekszość i tak potem pracuje w marketach i mają żal do całego świata, bo przecież studia zrobili a na kasie siedziec muszą.

mama dwojaczek- wypraszam sobie jestem po studiach umiem prac gotowac, mam wrazenie ze Cie gryzie to ze inny sa wyksztalceni a Ty nie

Gość mireczkaa
mama dwójeczki- też Cię ten text jakich żon szukają faceci zszokował?? Natalka- ja nie piszę, ześ głupia tylko mało dojrzała a to różnica:) Dziecko to nie tylko śliczny bobasek, uwierz mi. Dziecko może mieć kolki, gorsze dni, być chore- świadomie się na to decydować jednocześnie myśląc o studiach? Pomyśl. Po co świadomie sobie życie utrudniać?

zapraszamy za 10 lat na wypłakanie się jak to zmarnowałaś swoją młodość, dziecko niegrzeczne, mąż codziennie zostaje po godzinach w robocie, Ty od 5 lat nie możesz znaleźć pracy, bo masz zero doświadczenia, nie masz czasu dla siebie i czujesz się niespełniona.

zloosniiiccaa - jego pierwsza żona ma obecnie za sobą 3 rozwody i teraz ma już 4 kolesia, więc chyba nie trzeba za dużo myśleć z kimk było coś nie tam ( mój mąż był jej drugim mężem )

mireczkaa - widze że we wszystkim chcesz być najmądrzejsza lecz zrozum że nie każdy musi mieć takie samo zdanie jak ty. Ja pracuje w branży kosmetycznej ale moi rodzice mają firmę z produktami technicznymi i powiem Ci że u nich pracują ludzi którzy przede wszystkim mają charakter! Jak ktoś jest kumaty to wszystkiego się nauczy raz dwa. Ile mam lat? 25, ale to akurat nie ma nic do rzeczy.

ja osttanio na ktoryms topiku, wypowiadalam sie na temat aborcji, i zostalam podsumowana: "nie przejmuj sie nie, ta na pewno jakas WYUCZONA, one tak pisza" , heheheheh :-) Widze ze Pani niewidoczna prezentuje podobny poziom :-D

Gość grzenia
Natalka niewiem czy powinnaś bo cie nie znam więc nie wiem czy jesteś na tyle odpowiedzialna osobą, każdy ma swoje zdanie i znajdą sie za i przeciw. Ja jak skonczyłam liceum to wyjechałam na rok za granice zarobic troche kasy potem wyszłam za mąż i po pół roku analizowania za i przeciw zdecydowaliśmy sie na dziecko. Dodam, że po powrocie zapisałam sie - nie na studia ale na studium - na prawko - i poszłam na półroczny staż do Zusu. Wszystko skończyłam przed urodzeniem (oprócz szkoły ale tylko 2 tyg odpuściłam). Mam zawód, doświadczenie póltora rocze - zawsze coś - a czasem wiecej niż ci po dziennych studiach. Mamy z mężem dom i stabilną sytuacje finansową. Także to wcale nie ma reguły na to jak sie patrzy na świat. Jasne że jak urodzisz to odpadaja dykoteki i nocne wypady ale to już zalerzy od osoby czy lubi takie życie czy nie. Ja tylko współczuje tym osobą co patrzą na czołowieka przez pryzmat dyplomu a nie tego kto jakim jest człowiekiem:(

Gość zloosniiiccaa
ja akurat jestem po studiach dziennych i pracuje w zawodzie, ale nawet gdybym miala pracowac w markecie, to i tak wolalabym byc po studiach niz bez. Studia to okres kiedy poznajesz swiat, ludzi itd. A poza tym to co Ci zostanie w glowie to twoje - nikt ci tego nie zabierze. Ale trzeba miec troche przemyslen na temat zycia , zeby dojsc do takich wnioskow. A nie tylko realizowac sie jako praczka meza :P

dobra prace, he urodzisz i co miesiac dostaniesz 500 zl wychowawczego i co z tym zrobisz? mozesz zarabic miesiecznie 2000 zl ale co z tego jak tego nie otrzymasz