Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzibziak

Lęki w ciąży!!

Polecane posty

Gość bzibziak

Witam. Jestem w 17 tygodniu ciąży, bardzo oczekiwanej ciąży. Wszystko było dobrze cieszyłam się byłam radosna mimo mdłości i ciągłych wymiotów. Kiedy minęły wszystkie nieprzyjemne objawy ciąży czułam się super. Niestety od tygodnia dopadły mnie dziwne lęki. Nie mogę sie na niczym skupić, mam obawy sama nie wiem przed czym. Nie potrafie sie cieszyć juz z tego, że jestem w ciąży... Nie wiem co mam robic. Chodzę przygnębiona, pocę się i w żaden sposób nie moge sobie poradzić z tymi lękami... Czy któraś z Was też tak miała??

Gość bzibziak
Zaczęłam brać magnez od 5 dni. Mam nadzieję, że to tylko brak magnezu... Ciężko mi z tym, że nie mogę cieszyć się ciążą.

Bo nie można się skupiać tylko na tym , że się jest w ciąży bo można zwariować. Zrób coś dla siebie, wybierz się na spacer jakieś zakupy ciuszkowe czy kosmetyk. Nie myśl w kółko o ciąży. Może wypad z partnerem lub koleżanką na coś dobrego? Takie oderwanie dobrze ci zrobi.

Gość bzibziak
Może się mylę, ale nie myślę ciągle o ciąży... Wychdzę i spotykam sie z koleżankami. Najgorzej jest wieczorem. Partner baardzo mnie wspiera. Nie wiem czym są spowodowane moje lęki i obawy, ale chcę już czuć się normalnie.

Gość bzibziak
Czy jest ktoś, kto rownież miewał takie lęki??

Ja dosyć często sobie coś wkręcam. Szczególnie wieczorem przed snem to do mnie wraca jak obejrzę albo poczytam coś złego. Potem się boję o dziecko.

Gość bzibziak
Sama nie wiem co mam z tym robić. To uczucie jest ciągłe. Nie czuję się tak jak powinnam. Straciłam apetyt. Chcę się cieszyc tym pięknym okresem jakim jest ciąża, a zamiast tego mam jakies nieuzasadnione lęki. :(

Gość bzibziak
W szpitalu sprawdzali ( ponoć) przynajmniej tak mi powiedzieli. Wszystko jest dobrze. Czy takie lęki ciążowe mogą być normalne?

Gość bzibziak
Dodam jeszcze tylko, że mieszkam w Irlandii. Nie wiem na ile można ufać tutaj lekarzom... I czy rzeczywiscie zrobili mi testy na tarczyce. Powiedzieli, że tak. Jedyne co wykryli to infekję moczową. Zastanawiam sie czy to może miec wpływ na moje samopoczucie i moje lęki.

Gość bzibziak
Czy ląki w ciąży są normalne??