Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sksksk

zapomniałam wziąć tabletki!!!

Polecane posty

Gość sksksk

Witam, mam nietypowe pytanie, otóż zapomniałam wziąć tabletki w pierwszym tygodniu- spóźnienie było większe niż 24 godziny! Była święcie przekonana że wzięłam ją tego dnia i kontynuowałam branie tabletek. Dopiero teraz zauważyłam, że jej nie przyjęłam (2 tydzień). Co mam zrobić? Niestety w internecie trudno znaleźć odpowiedź na to pytanie, głównie są pytania z pominięciem tabletki po 12 h lub 24 h. Powinnam przyjąć dziś 10 tabletkę, a faktycznie przyjęłam 9, proszę o pomoc! czy powinnam przyjąć zapomnianą tabletkę i tym samym w jednym dniu zażyć dwie tabletki, czy też pod koniec blistra ją przyjąć? z góry dziękuję za pomoc

powinnaś ją wziąć od razu kiedy zauważyłaś, tak jak pisze w ulotce nawet jeśli skutkuje to wzięciem 2 tabletek.

Gość jajajajjajajajjajajajjajajjaj
na co ta tabletka? piszesz bardzo chaotycznie. Uspokój się przede wszystkim

Gość jajajajjajajajjajajajjajajjaj
aha doczytałam...antykoncepcja. Poza tym wujek google pisze o tym na każdej stronie np. http://abcantykoncepcja.pl/pytania/jak-wyglada-antykoncepcja-przy-pominieciu-tabletki jesli czas od zapomnienia jest większy niż 12h -antykoncepcja niepełna- możliwość wpadki. Przez najbliższe 2-3 tyg pozostaje wam gumka chyba, że chcecie niespodzianke...

Gość sksksk
owszem, wujek google pisze "po 12 godzinach lub 24 h", ale jeśli od tego zdarzenia minęły 4 dni? o zabezpieczenie dodatkowe czy ewentualną możliwość ciąży się nie martwię- na chwilę obecną mnie to nie dotyczy.

Gość ??????? ??????? ????????
"o zabezpieczenie dodatkowe czy ewentualną możliwość ciąży się nie martwię- na chwilę obecną mnie to nie dotyczy" To nie rozumiem w czym problem?

Gość sksksk
problem w tym, że nie chcę szarżować organizmu czy też go ogłupiać! nie chcę dostać za tydzień ponownie miesiączki, chcę też być w przyszłości zabezpieczona. jeszcze jedno- wzięłam jednak jednocześnie dwie tabletki, teraz zastanawiam się czy zrobić sobie tygodniową przerwę czy też jej nie robić.