Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama11111

Co sądzicie o imieniu Melissa?

Polecane posty

Gość kopper
ja bym dała koper włoski. Melissa zbyt oklepane...

Gość tristezza
Ja równiez zamierzam dac mojej córce na imie Melissa. I nie interesuje mnie kompletnie co ktos o tym mysli.Obecnie mieszkamy za granica i wybieramy imie które bedzie dobrze brzmialo i w Polsce i tutaj. dla chlopca Daniel a dla dziewczynki Melissa. Tym bardziej,ze kiedys poznalam dziewczyne o tym imieniu ktora mi wiele pomogla.:) Ps. ludzie przemyslcie czasem co piszecie:)

Gość niedlapsakielbasa
Kazdy ma prawo miec swoje zdanie,mi tez sie Melissa kojarzy ziolowo...co mam pisac ze super skoro mi sie nie podoba?

nazywają ludzi patologią ,tak niby się zachowują ludzie,,na poziomie'' tylko sarkazm i nic więcej dziewczyno daj dziecku jak Ci się podoba to tylko Twoja sprawa i guzik komu do tego i nie słuchaj o skrzywdzeniu imieniem dziecka bo to same bzdury

Gość wredni ludzie
Melissa to bardzo ładne imię

Gość Mel09
Moja córka ma na imię Melisa. Mieszkamy w Polsce i do tej pory nie mieliśmy problemów z jej imieniem. Niedawno poszła do przedszkola i na razie nie skarży się na swoje imię. Dodam, że długo zastanawialiśmy się nad wyborem imienia, a kiedyś znałam pewną bardzo fajną Meliskę i stąd właśnie to imię. Myślę, że zawsze znajdzie się ktoś komu nie będzie się jakieś imię podobało, a to dlatego, że będzie miało głupi rym np. Agata nogą zamiata, będzie się z kimś kojarzyło kogo nie lubimy lub będzie zbyt oklepane tak jak Julka czy Zuzia. W tej chwili wszystkie rodzące się dziewczynki, przynajmniej w naszej rodzinie to właśnie Julki, Zuzie, Maje i Leny. Ja nigdy nie przekonam się do Zosi i Antosi, ale rozumiem, że komuś się mogą te imiona podobać więc nie krytykuje. W każdym razie my imienia nie zmienilibyśmy:)

NIe ma w tym nic zlego ale imie to nawet juz na zachodzie popularne nie jest ;( kiedys bylo za czasow ciotek klotek. Jesli jednak Ci sie podoba to smialo. Nie powinnas sie sugerowac opiniami forumowiczow. Dziecko zawsze moze sobie zmienic imie jesli bedzie miala nieprzyjemnosci

Gość orsiuulka
Oslabiaja mnie teksty o najpiekniejszych polskich imionach i pretensjonalnych,wydumanych ' obcych'. To chyba mowimy o imioanach piast,rzepicha,dziwa i ziemowit,bo ani anna,ani magdalena,ani piotr na ten przyklad polskie nie sa. Przyjely sie po prostu. Osobiscie melissa mi sie nie podoba,kojarzy mi sie ze stara panna robiaca na drutach,jakos mi tak traci myszka. Ale to moje prywatne odczucie,kazde imie komus sie bedzie podobala,komus nie. Melissa to nie jest obrazliwe imie i nie ma mozliwosci,zeby samym nadaniem go skrzywdzic dziecko. Skrzywdzic moga je glupie dzieci glupich rodzicow,ktorzy beda w somu wysmiewac imie czyjegos dziecka

Gość Melisa;)...
Moja córka ma na imię Melisa - zero problemów,a imię piękne.

Gość ula której ukradli nick
a jurand ? :D

Gość melissa czemu nie...
moja koleżanka ma tak na imię, ale ona jesy holenderka

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Jak dla mnie takie imię jest dla dziecka krzywdzące - takie moje zdanie. Niestety dużo imion jest teraz oklepanych. Ja będę mieć córkę, i dam jej na imię Zuzia - nie dlatego że to imię jest na topie teraz, lecz dlatego że zawsze to imię mi się podobało :). I mam to w dupie czy w przedszkolu będzie 10 Zuziek czy nie. Powinno dziecku się dać polskie imię, a nie jakaś Melissa, Dżesika, Alison, Melanie, bleee :o.

Gość a dlaczego przez dwa s?
A nie lepiej przez jedno "s"? i tak tak będą wołać.. (tak jak mówią Wioleta, na Wiolettę).. a ja znam dziewczynkę o imieniu Vanilia (mieszka w Polsce, rodzice Polacy).

Imię na pewno oryginalne. Bardziej mi się podoba Melisa - przez jedno "s". Lubię ciekawe imiona ale bez podwójnych liter bo jakoś mało polsko mi to brzmi. Faktycznie kojarzy się z herbatą ziołową:) Ale z drugiej strony to całkiem miłe skojarzenie. To Wasza decyzja, sami musicie zdecydować. Powiem tak... jeśli dziecko jest ogólnie lubiane np. w klasie to nie będą się z niego śmiać. Przezwiska czy wyśmiewanie dotyczy dzieci które są w czymś słabe, przepraszam za określenie ale gapowate, powolne itp. Myślę, że jeśli dziewczynka będzie ogólnie lubiana to jej imię również. Tym bardziej, że imię nie jest obraźliwe, generalnie do dziewczynki/kobiety pasuje.

Gość Autorko nie masz racji
Ja bym tak nie dała. W syna klasie jest Bazyli i śmieją się z niego,wołają "przyprawa"

Gość inkanka
Autorko nie masz racji .. nie wiesz, ze dzieci takie sa, ze smieja sie z wszystkiego co inne, jakby twoje dziecko bylo rude to bys go do szkoly nie poslala, bo beda go rodzuielec przezywac?...wlasciwie dla kazdego imienia mozna wymyslec jakies przezwisko...i jesli rodzice nie sa prymitiwni, to beda dziecku tlumaczyc, ze tak jest nieladnie...

Gość fsafsfsasfasfa
melania lepsza

Gość onnetka
zaszalej :D daj jej na imię od razu Valium :)

Gość chyba ty
Jak ktoś nie chce oklepanego. to jest dużo takich w kalendarzu. Perpetua, Prudencja, Zygfryda...

Gość ale wtopa
Meliskę parzę sobie jak mnie ktoś w pracy wkurzy :p ale wszak są takie imiona jak Róża, Jagoda. Lepsza Melissa niż Dezyderiusz lub Wieńczysław dla chłopca,a takie piękne imiona nadała moja koleżanka z pracy swoim bliźniakom :D

Gość b.e.a.t.a
"Ja bym tak nie dała. W syna klasie jest Bazyli i śmieją się z niego,wołają "przyprawa"" Oj, to straszne :) A na mnie wolali herbata z racji nazwiska, na moja kolezanke owca i w ogole wiekszosc dzieciakow w klasie miala jakies debilne przezwisko, i chyba kazdy przechodzil czasem zalamanie nerwowe, ze "rany, nikt mnie nie lubi, przezywaja mnie herbata.. zycie jest do dupy"

Gość millinn
MNie osobiście się nie bardzo podoba,ale nie jest na tyle dziwaczne,żebym miała się z niego śmiać.

Gość tasia216
Nie rozumiem duzo imion z czyms sie kojarzy nie tylko Melissa a pomimo to ludzie nazywaja np: Kuba(wyspa Karaibska) Olivia(olivki) Oskar(rozdanie Oskarow) Jagoda(owoc) i co imiona czesto spotykane.A poza tym nie cierpie hasel SKRZYWDZSZ SWOJE DZIECKO kojarzy mi sie ze wsia i zacofaniem.A nazywanie dziecka Krysia,Marysia,Wiesia to nie krzywda? Bo dla mnie wieksza. Ja jak bede miec corke wybieram miedzy: Ariana,Adele,Sofia,Tamara. Syna narazie mam tylko Igor .Nie mieszkam w Polsce :)

Gość a moze Waleriana
hahah:D

Gość i znow ten sam problem :p
U mnie w rejonie od prawie 5 lat sa na topie: -Julia, -Zuzia, -Amelia, -Maja, -Oliwia, -Wiktoria, -Nikola, -Natalia. Zwlaaszcza malych Julek jest od zatrzesienia.

Gość tasia216
oooo najbardziej przeraza mnie imie Cacper zawsze chce dodac( to dobry duch.)Przeciez byla bajka o duchu cacper,nie przyjemna bardzo bo chlopczyk bardzo mlodo ginie i jego zagubiona dusza blaka sie.brrr

Gość Alice Izabella
Melissa to najpiękniejsze imię ze wszystkich jakie są! Dać dziecku orginalne imię to super sprawa. Jak ktoś mówi skrzywdzisz dziecko to to jakiś nudziasz Fajnie mieć orginalne imię ,anie jakaś Ania ,Kasia itp. Ja tak na 100% dam na imię swojej córce. :) Rozalia ,też jest cudne. :)

Gość anka_1987
Mojej córce dałam na imię Melisa i jestem z tego bardzo zadowolona i dumna nikt nie ma takiego imienia i o to właśnie chodzi, poza tym pięknie brzmi i bardzo pasuje jej do nazwiska.Na początku ludzie mówili, że dziwne ale teraz się wszystkim podoba i pasuje do Mojej Córeczki ;-)

Gość gość
o masakro nazwijcie może swoje córki glissstnica albo żabnicccca ludzie wam sie już w głowach pipczy