Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama11111

Co sądzicie o imieniu Melissa?

Polecane posty

Gość gość
okropne imie, jakby zabraklo juz naszych ladnych polskich imion, na cholere takie dziwaczne? autorka chyba chce byc taka amerykanska na sile, smiechu warte :-)

Gość gość
Uspokajające takie :D

Gość miła jak zawsze
Melisa i Mięta ładnie tak zielono:)

Gość odwazna
Ja dalam imie Melisa i nie uwazam ze skrzywdzilam dziecko. Ludzie reaguja raczej ze zdziwieniem ale podoba im sie. Nie obchodzi mnie co inni mysla. Moja cora ma dopiero 3 tyg.wiec za pare lat ludzi juz nic nie bedzie dziwic.Ja spotkalam dziewczyne ktora miala 21 lat i tez nie miala zadnych nieprzyjemnosci z tego tytulu. A kiedys przeciez to musialo byc bardzo odwaznw nadac w PL takie imie.

Gość gość
,,zasadniczo jest tak,że im kto z bardziej patologicznego środowiska, tym bardziej udziwnione imie daje, jest to wykazane przez statystyków i socjologów....- ' " kolejny argument z d**y wziety-to pokaz nam tych socjologów i statystyków oraz link do badan, który na to wskazuje? bo taki argument może sobie każdy w eter rzucic autorko imie ładne ale nie dziw sie ze ludzie reaguja kontrowersyjnie-nie oszukujmy sie jest zadkie i to co nieznane budzi lęk-ja nazwalam synka tez zadkim imieniem i spotykam sie ze skrajnymi opiniami ale nie załuje- kazdy ma taka szanse, nazwac swoje dziecko jak chce wiec nie zamierzam kulic ogona i dostosowywac sie do społeczenstwa tylko po to zeby jakies krysie i bozeny z pokolenia moich rodziców sie nie krzywiły słyszac imie syna

Gość gość
Melissa tez z herbata od tazu mi sie kojarzy. Moze bardzie spolszczona wersja Melisa?

Gość gość
Moja córeczka polroczna ma na imię Melissa i generalni e słyszę opinie,ze oryginalnie ale skocznie.W imieniu tym nie ma nic dziwacznego.Jest dźwięczne i urocze.

Gość gość
Tzn oryginalnie ale slicznie☺

Gość gość
A mnie się podoba. Tylko nazwalabym przez jedno s bo wszyscy będą robić bledy.

Gość gość
Z butami mi sie kojarzy-mam kilka par melisek

Gość gość
Moja coreczka ma na imie Melisa. We wrzesniu bedzie miala roczek. Mialam obawy dajac jej to imie bo z jednej strony chcialam zeby miala oryginalne imie, ktore bardzo mi sie podoba ale z drugiej strony obawialam sie reakcji otoczenia. Ludzie dziwnie reaguja na to co nieznane. Ale nie żałuję swojego wyboru. Znajomi i rodzina oswoili sie juz z tym imieniem i mowia ze bardzo im sie podoba i nie wyobrazaja sobie zeby nasza coreczka miala inaczej na imie. Obcy sa zaskoczeni ale nie komentują. Mysle ze zanim nasza coreczka dorosnie to społeczeństwo bedzie coraz mniej zaskoczone tym imieniem. Mowimy na nia Meliska lub Mela.

Gość gość
Moja coreczka ma poltora roku i na imie Melissa. Jest to piekne imie !!! Mieszkam w Belgii 11 lat nie wyobrazam sobie zebym miala dac jej jakies starodawne polskie imie ktore nawet nauczycielki beda zle wymawiac w szkole :-/ zreszta mi sie polskie imiona nie podobaja i tyle na ten temat. W Polsce ludzie niestety sa zacofani jeszcze, kojarzy im sie to z herbata? Smiech na sali pozdrawiam mamy wszystkich Melisek :)

Gość gość
Haha 14.55 to już bardzij niż wy Marokańczycy których tm pełno zasługują na szacunek .Oni nie wstydzą sie dawać dzieciom Hasan Mohammad Karim czy temu podobnie . Tylko polaczki-cebulaczki maja ten swój żałosny kompleks pochodzenia .stąd udziwnione imiona izgroza jka ktos proponuje polskiei mię. I nie znaczy to od razu Dobromira czy Świętosławy...

Gość gość
Lepsze Miętta a dla chłopca Rumiannek.

Gość gość
Moja żona nalegała aby nazywać naszą drugą córeczkę Melisa ja mialem mieszane uczucia aby nadać to imię dziecku. Teraz nasze dziecko ma już ponad miesiąc nazywa się Melisa wyboru imienia nie żałuję. Ludzie rożnie reagują z tego co zauważyłem to młodzi rodzice którzy nadali swoim dzieciom już imiona ktore są tzw. modne i popularne to troche zazdroszczą że sie nie postarali nad orginalnym imieniem dla dziecka. Imie Melisa w Polsce moim zdaniem pownno byc pisane przez jedno "s" wtedy wygląda zdecydowanie lepiej.

Gość gość
Ja mam tak na imię i z biegiem czasu uważam, ze to wyjątkowe i cudowne imię :) wszystkim chłopakom sie podoba :D

Gość gość
Raaaany, dziecko już do przedszkola poszło, a kafeterianki wciąż objeżdżają autorkę :D

Gość gość
Watek pieknie ewouluje hehe U mnie decyzja o tym imieniu byla juz w trzeciej ciazy gdy plec jeszcze niebyla znana, wyszedl Augustyn, a pomysl na Melise byl taki gdy Maz przezywal trudne sytuacje w pracy i zartowal, ze tylko melisy mu potrzeba. Jest czwarta ciaza i nadzieja na dziewczynke, moja corka widzi tylko wlasnie Melise za siostre;) i jak ktos napisal, ze to niczym Roza czy Jagoda tak i my widzimy piekne imie bez uprzedzen. I wcale nie chcemy byc tacy amyerykanscy. Pozdrawiam

Gość wanessa0
ja urodzilam dwa lata temu coreczke i dalam jej na imie melissa pierwsza corka ma na imie lisa

Gość gość
Moja córcia ma na imię Melissa :) ma 6,5 roku raczej się wszystkim podoba.

Gość gość
Melissa ma Syfilssa :P:P Melissa Kiełbasa :O

Gość gość
Moja córka w tym roku konczy 11 lat i ma na imię Melisa .

Gość gość
Melisa co lubi penisa -autentyk z pewbej szkoly tak jedna Meliską koledzy wołali...

Gość gość
Mam 25 lat i mam na imię Melisa. Nigdy nie spotkałam się z żadnym przykrym komentarzem dotyczacym imienia . Osobiście bardzo mi się podoba to imię i nie wyobrażam sobie posiadać innego. Każda nowa osoba, z która się poznaje uznaje moje imię za piękne. Pozdrawiam.

Gość gość
jak jest Jagoda czy Roza to czemu nie Melissa?

Gość MamaMeliski
Czytam i czytam niektóre komentarze i z przykrością stwierdzam, ze Polsks to jednak wciaz bardzo zasciankowy kraj. ..O dziwo kiedy wołam glosno moja 3 latke -:Melissa wracaj do mnie!(bardzoooo żywa jest na przekor chyba swojemu imieniu) słyszę bardzo czesto ohy i ahy jakie to piękne imię jej daliśmy . Pare razy slyszalam nawet pytania innych mam-skąd takie cudne imię wybralismy, a chyba z 3 razy ktoś powiedział, że szkoda ze sam na to nie wpadl by tak nazwać swoją córkę. ...Jedna osoba odaDzala mi abym 'nie krzywdzila swego dziecka takim imieniem'....szkoda ze nie pomyślała raczej o tym jak różnymi głupimi postępowanimi krzywdzi swoje....Jestem przekonana,ze córa będzie szczęśliwa z tego, że jest właśnie Meliska -urocza,delikatną, żywiołowa i pełna dobroci pszczółka :)

Gość gość
Melisa to jak zioło lecznicze... Daj jej Mięta na imie albo Rumianek... A co do tych "wyjątkowych imion" - daj jej na imie Patologia! Bardzo wyjątkowe, ma ładne zdrobnienia Patola, Pati itp.

Gość gość
Ja bym dala na imie Meelliissaa

Gość gość
Ladne imie Melissa. Kazdemu bedzie sie kojazylo z Szałwią,Valerianum,Relanium.

Gość gość
12.11 także z pokrzywą ..tak to jest przeszczepić obce imiona. Melissa Kiełbasiewicz Melissa Kapuścińska .