Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studeeeeeeeeeeeeentkaaaaaa

Cejrowski vs Czubaszek - po czyjej stronie jesteście?

Polecane posty

moze z ambony nasluchalas sie za duzo bajek? a powaznie nikt nie nauczyl cie tolerancji i teraz wlasny strach cie dusi;/" Co sie tak czepiacie tego kosciola? Aborcja jest nieludzka nie tylko pod wzgledem religijnym, nie jestesmy zwierzetami do cholery chyba mamy jakies uczucia no nie?

Gość Nooo!
ROR Co Ty za glupoty wypisujesz? Czego sie mam bac? bo nie bardzo kumam...co to jest...odmiennym??? Strach?? a czego? ja sie mam bac? ze kolezanka 4-razy usunela ciaze?? Nie interesuje mnie to co mowia z ambony!

Gość Nooo!
ROR Powiem ci co mnie interesuje! Moje czyste sumienie! kapiczi??

Gość za PRLu nie kwitlo podziemie
aborcyjne, poniewaz aborcja na zyczenie byla ogolnie dostepna, np w kazdej (istniejaceje do tej pory i czesto z tymi samymi jeszcze ginekologami) spóldzielni lekarskiej. Panie normalnie czekaly w kolejce na korytarzu., dobrze pamietam ten widok.Nikt nie traktował tego jak morderstwo, tylko wlasnie jak przerwania ciązy ( plodu, nie zabicie dziecka)Mnostwo kobiet w PRLu to robilo, potem byly to powszechnie szanowane matki i babcie .Tylko jedna Czubaszek o tym mowi, wiec wszyscy jada na nia - nie za to, co zrobila, ale za to, ze osmieliła sie powiedzic prawdę. Trzeba kłamac, zeby byc szanowanym?

Gość Nooo!
Nie.... nie trzeba klamac...ale uwazam, ze nie ma sie czym chwalic!! Bez wzgledu na to czy zrobila to moja przyjacolka! czy Pni Czubaszek!! Uwazam to, za " ciche morderrstwo"...wiem... jestem glupim katolem....

dodam jeszce, ze jak sie za PRLu zaszlo w ciaze, to pytanie znajomych czy lekarzy bylo; Jaka jest twoja DECYZJA? Zamierzasz rodzić? Zreszta - obejrzyjcie nawet filny z tamtych lat...To bylo zypelnbie inne podejscie do sprawy - mozna teraz dyskutowac , czy bylo dobre.czy zle, co nie zmienia faktu,ze w tamtych czasach tak to wygladało . Mimo ,ze kobiety nie poddawaly sie aborcji ot tak, z marszu, dla sportu, bo to przezycie , jednak nie bylo powszechnie moralnie potępiane, raczej jako trudny, osobisty wybór.

Gość malinkka
bylo dozwolone ale jednak potępiane, nie zaponinaj o tym, że Polska to jednak katolickie państwo, uważam, że jako kobieta dojrzala powinna zdawać sobie sprawę z konsekwencji ujawnienia tego faktu i to w takim czasie, zastanawiam się co chciała osiągnąć tą rewelacją i na jakie reakcje liczyła? a Cejrowski jest hipokrytą

nie tesknie a PRLem a i ZOMO nie strzelało non stop po ulicach. Pisze, jak bylo i ze pan z przezyciami jak Czubaszek chodza po Polsce tysiace ijakos ich nikt nie potepia,tylko dlatego,ze sie nikomu z tego nie zwierzają. Poza tym aborcja jest dostepna w prawie wszystkich cywilizowanych krajach swiata , Polska nie ma monopolu na moralnosc , chocby prze to,ze ani sie u nas nie zyje bezpieczniej ani uczciwiej, Nikt nikogo do aborcji nie zmusza, tak teraz, jak i za PRLu, kiedy ludzie tak samo masowo chodzili do kosciola i deklarowali sie , jako katolicy - teoretyczni, ciaze przerywano a kosciol nie pamietam, zeby protestował.

Gość Nooo!
Prawda jest to, za w latach 70-tych...Ciaze usuwano na potege....pamietam jak lezac w lozku po porodzie , mojego pierwszego dziecka....obserwowalam przez otwartze drzwi, kobiete mi znajoma! ocz tylko z widzenia....byla to Pani Majorowa...cala w zlotych pierscieniach, nerwowo stapajaca po korytarzu....myslalam ze ma jakis powazny problem!...tymczasem , ona byla po zabiegu, i czekala na meza !! Bylam wstrzasnieta!! chociaz nic nie mam przeciw pierscieniom na palcach .... Juz wtedy ..poczulam sie... jakbym dostala obuchem w leb!! Ale co zrobic? katole tak maja!! Wszystkim zycze spokojnej nocy!Szeczgolnie wszystkim tym! ktorzy maja powody ,zeby nie spac spokojnie! Dobranoc.

mysle,ze Czubaszek nie musi ani na nic liczyc, ani nie zalezy jej na popularnosci, bo i tak ją osiagnęła, po prostu mowi, co mysli ( co wiecej, tak mysli wiele kobiet z jej pokolenia).

"zordonowka ROR daj juz sobie spokoj, zyj w tych swoich "nowoczesnych" przekonaniach..." dlaczego mam dac sobie spokoj - bo tobie nie odpowida ze to pisze?;-))) przezaw=bawna jestes - nie moja wina ze masz z tym problem i jesczez sie od czytania oderwac nie mozesz;-))) "Co sie tak czepiacie tego kosciola? Aborcja jest nieludzka nie tylko pod wzgledem religijnym, nie jestesmy zwierzetami do cholery chyba mamy jakies uczucia no nie?" aborcja to usuniecie zlepku komorek z macicy - nie widze w tym nic nieludzkiego. as easy as it is.

"Co Ty za glupoty wypisujesz?" o boze coz za infantylizm;/ "Czego sie mam bac? bo nie bardzo kumam...co to jest...odmiennym??? Strach?? a czego? ja sie mam bac? ze kolezanka 4-razy usunela ciaze??" zadalas pytanie - wiec ci odpowiedizlam. i tyle. "Moje czyste sumienie! kapiczi??" reagujesz nerwowo na kwestie kjt cie nie dotycza (to kol usunela ciaze a to ty masz z tym porblem) - to znaczy ze masz problem ze soba;/

".Tylko jedna Czubaszek o tym mowi, wiec wszyscy jada na nia - nie za to, co zrobila, ale za to, ze osmieliła sie powiedzic prawdę. Trzeba kłamac, zeby byc szanowanym? " bo to spoleczesntwoi koltunsko-konserwatywne- dulszczano-waiezrace;-)) w przewazajacej czesci - dlatego takie nietolerancyjne bo zatrwozone;-) spoejrzmy na "statystyki" - ponoc 90% to katolicy a korupcja jedna z wyzszych w europie;-))))

"Nie.... nie trzeba klamac...ale uwazam, ze nie ma sie czym chwalic!! Bez wzgledu na to czy zrobila to moja przyjacolka! czy Pni Czubaszek!!" o i mamy przyklda koltuna;-))) byle psss i po cichu;-))) czubaszek opowiedziala o faktach ze swojego zycia - ani sie chwalila ani zalila - nie organizowla zadnej parady chyba;-))) "Uwazam to, za " ciche morderrstwo"...wiem..." to sobie uwazaj - nikt ci nie broni, ale tez nikt sie tym specjalnie nie przejmuje;) "jestem glupim katolem...." no coz - to s atwoje slowa;-))

" [zgłoś do usunięcia] zordonowka no, ale nikt nie szedl do tv i sie tym nie chwalil" tu ich boli;-)))) jakbym cejrowksiego slyszala - jak kali robic cos to oki, ale ktos robic cos co kali nie lubic to juz tragedia ...dla kalego oczywiscie;-)))))

" [zgłoś do usunięcia] malinkka bylo dozwolone ale jednak potępiane, nie zaponinaj o tym, że Polska to jednak katolickie państwo" polska to nie katolickie panstwo - rownosc i wolsnoc pogladow gwarantuje konstytucja;-))) a ze dziwactwa sie szerza to inna inszosc;-)

w kocu lat 60tych na studiach dziewczyny dość często mowily ( nie trabily, ale bliskim koleżankom) ze opuszcza jakies zajecia, bo ida "na zabieg". Jedna kolezanka, pamietam miala 2 w ciagu jednego roku. Potem zreszta urodzila jeszcze czworke dzieci, byla idealna matka teraz jest szczesliwa babcią. To sa fakty, dobrze je pamietam. I to nie jest tak,ze za PRL wszyscy byli potworami, a nagle teraz zrobili sie swięci. Takie "potwory" przeciez zyja w wiekszosci Europy. Choc aborcja i tak jest znacznie rzadsza,ze wzgledu na masowo dostepną roznorodna antykoncepcję.

"zordonowka plod nie jest zlepkiem komorek jest istota zywa od pierwszego dnia" to twoje zdanie - mozesz nawet sperme w sloiku konserwowac zeby samoistnie nie "umarla";-)))) jelsi o mnie chodzi - daje ci zielone swiatlo;)) jesli natomaist chodzi o to czym jest zycie - to kwestia swiatopogladu, natomiast moj ginekolog do x mesiaca ciazy nawet nie uzywa nazwy dziecko bo jest ona niewalaciwa z pktu widzenia medycyny, mowi o prawidlowosciach lub nie w roswoju plodu i tego nazewnistwa sie trzymam

Gość Nooo!
ROR Ja napisalam ,co czje do kolezanki, gdy dowiedzialam sie ze usunela 4-ciaze....To sa moje odczucia! ja nawet jej nie krytykuje...nie ja jestem od tego....czuje do niej wstret! rozumiesz? Sama mnie to dziwi!! I nie interesuje mnie Twoje zdanie na ten temat...jestes bardzo zgryzliwy..jak taki stary ZGRED!!! wydaje ci sie ,ze,kim ty wlasciwie jestes?? Masz inne poglady. ok! ale moze bez tej zlosliwosci...bo to na dluzsza meta ,sie nie oplaca...rozumiesz??

" [zgłoś do usunięcia] zordonowka ror, tak sie podnieciles ze nie mozesz normalnie napisac zdania hahahaha" jestem kobieta - a co kreci cie mje podniecienie?:-)) a i mylisz sie nie podniecam sie tak latwo - ale skoro juz temat rozpoczelas - to powiem ze lubie dluga, nierownomierna i wysumblimowana gre wstepna;-)) i wtedy to rzeczywiscie z rozkoszy nawet zdania nie sklece - tylko jecze;-)) masz z tym jakis problem?;-)

Gość malinkka
czepiasz się słówek ja nie oceniam decyzji o aborcji, to jest indywidualna decyzja kobiety, bardzo trudna, niosąca za sobą konsekwencje psychiczne i czasem zdrowotne

Gość Nooo!
RoR Twoja agresja ! jest hmm...duzo mowiaca!! Mimo wszystko , pozdrawiam serdecznie.

och... kobieto. Oczywiscie ze nie mam z tym problemu. Pilam do tego, ze zarzucilas mi ze nie moge oderwac sie od czytania a sama sie tak "podniecilas" , ze az ci sie literki mylily na klawiaturze.

jesli Polska bylaby naprawde katolickim krajem ( 98% katolikow w "rejestrze"), nie byloby w ogole problemu aborcji i nawet potrzeby dyskusji czy zakazów prawnych bo prawdziwy katolik ciazy nie usunie - a jak jest kazdy widzi...jesli panstwo musi sie brać za karanie - to co to za katolicy ?

"ROR Ja napisalam ,co czje do kolezanki, gdy dowiedzialam sie ze usunela 4-ciaze....To sa moje odczucia! ja nawet jej nie krytykuje...nie ja jestem od tego....czuje do niej wstret! rozumiesz? Sama mnie to dziwi!!" i dlatego napisalam ze wygladasz mi na osobe z problemami emocjonalnymi;/ ja tez nie akceptuje wszytskich decyzji swoich kolezanek - ale nie wywieraja one na mnie az tak silnych emocji. skoro cie dziwi - to podalam ci kilka, moim zdaniem, b.prawdopodbnych zrodel tego zdziwinia. " I nie interesuje mnie Twoje zdanie na ten temat...jestes bardzo zgryzliwy..jak taki stary ZGRED!!! wydaje ci sie ,ze,kim ty wlasciwie jestes??" to sie zdecyduje nie interesuje cie moje zdanie (juz kolejny post kierujes z do mnie przeciez;-)) czy chcesz wiedziec kim jestem?;-) a rzucajac epitety pod moim adresem tracisz energie - po mnie to splywa;-)) uwzam to za wysoce infantylne,, "zdradze" ci jedynie ze jestem kobieta - i daruj sobie dociekanie jaka bo zapewne i tak nie zgadniesz;-) "Masz inne poglady. ok! ale moze bez tej zlosliwosci...bo to na dluzsza meta ,sie nie oplaca...rozumiesz??" zawsze tak narzucasz innym zdanie i mowiesz co maja robic/myslec?;-))

" [zgłoś do usunięcia] Nooo! RoR Twoja agresja ! jest hmm...duzo mowiaca!! Mimo wszystko , pozdrawiam serdecznie" ja nie mam zdanej agresji ;-))) to ty to tak odbierasz - z reszta bardzo typowo;-)) "Oczywiscie ze nie mam z tym problemu. Pilam do tego, ze zarzucilas mi ze nie moge oderwac sie od czytania a sama sie tak "podniecilas" , ze az ci sie literki mylily na klawiaturze" a skad zalozenie ze mam przezd soba klawiature - bo ty masz? moze mam maly tel, a w pociagu trzesie - hm? widzisz jak kiepsko oceniasz sytuacje? a ty piszesz prawie non-stop do mnie i o mnie