Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studeeeeeeeeeeeeentkaaaaaa

Cejrowski vs Czubaszek - po czyjej stronie jesteście?

Polecane posty

Wiecie co? Swiat sie odwrocil do gory dupą. Teraz za bardziej normalnych uwazani sa ludzie ktorzy dokonuja aborcji niz ci co sa jej przeciwni. Osoby wierzace sa szczute przez tych wszystkich nowoczesnych ateistow. Ludzie z zasadami moralnymi sa wysmiewani przez tych hmmm nowoczesnych ateistow No cos tu jest nie tak.

Gość malinkka
prawdziwy katolik? takich nie było i nie ma

a ty piszesz prawie non-stop do mnie i o mnie" Nieee to ty piszesz do mnie i o mnie, a ja ci odpowiadam :)

" [zgłoś do usunięcia] za PRLu nie kwitlo podziemie jesli Polska bylaby naprawde katolickim krajem ( 98% katolikow w "rejestrze"), nie byloby w ogole problemu aborcji i nawet potrzeby dyskusji czy zakazów prawnych bo prawdziwy katolik ciazy nie usunie - a jak jest kazdy widzi...jesli panstwo musi sie brać za karanie - to co to za katolicy ?" dokladnie;-))) poza tym tych wyznawcow sutannikow nikt nie zmusza do aborcji - dlaczego oni zmuszaja do swoich pogladow?;-)) sa tacy malostkowi;-) pytasz jacy to s akatolicy? moimz daniem tacy jak z cejrowskiego podroznik;-)

"zordonowka Wiecie co? Swiat sie odwrocil do gory dupą. Teraz za bardziej normalnych uwazani sa ludzie ktorzy dokonuja aborcji niz ci co sa jej przeciwni. Osoby wierzace sa szczute przez tych wszystkich nowoczesnych ateistow" szczute;-)))))))))) nie osoby tzw "wierzace" dostaja rozwolnienia jak nie-wierzacy powie na glos co mysli i biegna do mamusi krzyczac "ratunku" - "oni" mnie szczuja;-)))) "Ludzie z zasadami moralnymi sa wysmiewani przez tych hmmm nowoczesnych ateistow No cos tu jest nie tak" no tak jesli owe zasady moralne dotycz adeliberacji na temat plynow wewnatrz macicy - to masz arcje cos tu z kims jest nie tak;-)) btw - ja jestem wierzaca;-)

"zordonowka a ty piszesz prawie non-stop do mnie i o mnie" Nieee to ty piszesz do mnie i o mnie, a ja ci odpowiadam" ja pisze na temat - a nie posty pt "a ty to jestes .... taka i taka" as easy as it is;-)))

wiec pisz dalej na temat i przestan zwracac na mnie uwage, a ja na ciebie i bedzie spokoj.

zordonowka czy jak ci tam.... ;-)) nie tobie oceniaciac i radzic na co ja mam zwracac uwage a na co nie - as easy as it is;-) po z atym brak ci dobrych manier - wiec to automatycznie wyklucza moje zastosowanie sie do twojej "prodsby" ach ci katolicy;-)) nic tylko by stopki jezuska calowali;-)

Gość za PRLu nie kwitlo podziemie
zordonowka .piszesz- Teraz za bardziej normalnych uwazani sa ludzie ktorzy dokonuja aborcji niz ci co sa jej przeciwni. Na pewno nikt nie uuwaza - tak teraz jak i dawniej - ze lepiej dokonywac aborcji, niz nie. Jest to wbrew naturze chocby, szok dla organizmu i psychiki i raczej akt desperacji niz normalnosc. Choc owszem, w czasach PRLu w b. NRD sporsmenkom kazano zachodzić w vciaże , zeby zwiekszyc wydolnosc organizmu a potem dziewczyny ja musiały usuwać - i to napewno normalne nie bylo. Nikt nikogo do aborcjo nie zmusza. i nawet ktos, kto jej dokona, na pewno nie uwaza tego, za "normalkę".

a co do zasad moralnyc ateistow: Czechy to kraj gdzie odwrotnie niz w POlsce,ok 90% to ateisci - czy mozna powiedzic, ze ich postepowanie jest z gruntu niemoralne? Ze strach tam pojechac? A Szwecja? Czy w Polsce zostawisz na ulicy otwarty samochód? Przejdzisz sie spokojnie noca w ciemnej uliczce?

" [zgłoś do usunięcia] wawcia powraca6969 nie no ROR cudownie jest teraz ogladac hordy pedałów biegających i krzyczących o swoich prawach normalnie teraz to jest normalnie " wiesz ja wolbe barwnych i wesloych "pedalow" paradujacych po ulicach;-))) niz tych zalobnikow -agresorow kt wala kwiatami po asfalcie i celbruja cialko jezuska ;-))))) ]to jest dopeiro "fun";-)

ad samej aborcji (nie mialam) - ale pracowalam jako wolontariuszka gdzie mialam stycznosc z kobietami po, i jest roznie - jak ze wszystkimi - podobnie jak z porodami - wiekszosc uwaza za okropne doswiadczenie ale potem jest juz oki, niektorym trauma zostakje na dlugo, a jesczez inne twoierdza ze maja orgazm podczas porodu;-)) z aborcjka tez nie ma co tragizowac - dla niekt to zwykly zabieg kt nie pozostawia zadnych trwalych zmian w psychice ani w organizmie, choc aborcje same z siebie na pewno zdrowia i jego jakosci nie podnosza;/

Gość Achmanpindżu
Nie kumam kompletnie tematu aborcji, jak można być taką suką żeby swoje dzieci zabić. Nie ma na tym świecie 100% zabezpieczenia przed niechcianą ciążą, ale jak już się wpadnie to nie lepiej urodzić i oddać do adopcji, trzeba od razu zabijać?

Gość wiolla olla lallla
A ja wiem kto to jest pani Maria czubaszek! Jak byłam mała ( a było to za komuny) , to w szkole, na lekcjach często nasza wychowawczyni puszczała nam w radio teatrzyki dla dzieci, które były autorstwa pani Marii Czubaszek. Na lekcjach czytywaliśmy wierszyki, opowiadanka i jakieś inscenizacje teatrzyków dla dzieci autorstwa pani Czubaszek. Ta pani za tamtych czasów pokazywała światu jak ona kochała dzieci, wszystko dla nich robi, żeby dzieci miały trochę radości w życiu. Wierszyki, teatrzyki, audycje radiowe. Ciągle czubaszek i Czubaszek. Wprawdze jej książeczki i teatrzyki były jakieś schizofreniczne i nierzeczywiste, no ale takie nam serwowano za komuny. ( Tu taka moja notka, że pewnego dnia moja matka przeczytała mi książeczkę "Na jagody", była napisana wierszem przez Marię Konopnicką. Nie mogłam wtedy uwierzyć, że książeczka dla dzieci może być napisana do rymu i z sensem. Książeczki współczesne a szczególnie pani Czubaszek, rymu nie posiadały i sensu w jej historyjkach nie można było odnaleźć). Kilka dni temu przypadkiem w uwadze TVN ujrzałam wywiad z panią Czubaszek. Wreszcie ujrzałam tę panią, która dla nas, dzieci pisała wtedy tyle rzeczy. Byłam zaskoczona, że kobieta, która kiedyś żyła inscenizacjami dla dzieci teraz opowiada, że dzieci nienawidzi ( mniejsza rzecz z aborcją - nie komentuję tego, to jej osobista sprawa i nic mi do tego). Dowiedziałam się, że nie była szczęśliwa w relacjach z matką, a siostrę wręcz nienawidzi. Teraz wiem dlaczego jej te historyjki były takie dziwne, brak w nich było przyjaźni między dziećmi, wiary w kogoś, uczuć. Jestem zaskoczona że ta kobieta nie lubi dzieci, to po co robiła te inscenizacje dla dzieci? Trzeba było raczej je raczej robić dla dorosłych.

a juz z argumentem pt sw. obuerzenie katolikow - to nie chce mi sie dyskutowac, i teraz krzycza ze sa zaszczuci - po prostu nowe ptrzychodzi - a oni sie nowego boja - i maja w tych ciasnych glowkach problme;/ mi tam rybka czy ktos wierzy w krzyz czy w feng-shui czy w puszke piwa - dla mnie to prywatna sprwa - dopoki mi nie przychodzi do domu i nie zdarecza mnie/nie narzuca sie (to mnie spotkalo kiedys ze striony sutannkia katolickiego - przylazl nagle do domu !!!!!) nie umowiony ani nic - co z achamstwo!

Gość malinkka
ja sądzę ,że ty wielu spraw nie kumasz, ale może to nie twoja wina

" [zgłoś do usunięcia] Achmanpindżu Nie kumam kompletnie tematu aborcji" nie kumasz bo mom zdaniem nie wiesz na czym polega;/ tam nie ma zadnego zabijania - ktos ci musial jakichs bredni naopowidac;/

Gość adrianrocker
Czubaszek, jako, że jestem gejem. wiem że cejrowski jest nastawiony do gejów bardzo wrogo:/

z tego co wiem cejrowki jest gejem "niepraktykujacym";-)

Gość mi mała niezalogowana
Czubaszek - stary, żałosny potwór, który nienawidzi rodzonej siostry (patrz jej nowy lansujący wywiad dla jakiegoś kolejnego szmatławca), która nienawidzi dzieci, która nienawidzi świata i pewnie samej siebie. demencja starcza i najwyraźniej spłukana - trzeba dorobić do emerytury 'kontrowersjami' z życia, które człowieka na poziomie bardziej zasmucają, niż szokują. w każdym razie, biedaczce nalezy się współczucie. Cejrowski - ma swoje za uszami, ale to interesujacy, inteligentny człowiek - jako nieliczny w mediach potrafi się wysłowić w poprawnej polszczyźnie i jest niezłym pisarzem przygodowo-podróżniczym;) lubię szczery, śmiały i otwarty sposób, w jakim przedstawia swoje poglądy, lubię śmiać się z tych zacietrzewionych przeciwników, których ten Cejrowski tak oburza i szokuje;) a ja się śmieję - fajny człowiek i tyle, z pazurem to tyle;) teraz ROR wiernie skomentuje, a ja idę spać

Gość Achmanpindżu
Aborcja to nie usunięcie dziecka? Wiesz, usunąć to można sprzęt z domu ale jak się eliminuje człowieka z tego świata to to się nazywa zabójstwo.

Gość adrianrocker
nie wiem kim jest ale o osobach świadomych swojego homoseksualizmu wypowiadał się że trzba ich tepić...

Gość mi mała niezalogowana
[zgłoś do usunięcia] ROR z tego co wiem cejrowki jest gejem "niepraktykujacym" z tego co wiem, ROR nie szerzy błędnych lub niesprawdzonych informacji ;)

pierwsze slysze o wierszykach Czubaszek dla dzieci, jesli nawet cos kiedys napisala, to musialaby byc to raczej twórczośc"niszowa" Jest to najbardziej znana polska kobieta - satyryk, piszaca zdecydowanie dla dorosłych, glownie dla radiowej TRójki , m in w kultowym kiedys magazynie ITR - dotd uzywamy wiele jej powiedzonek - typu "osobisty narzeczony"

Gość malinkka
pisała książki dla dzieci chociaż ich nigdy nie lubiła różne te szkoły były (i są) jednak

Achmanpindżu no co ty przeciez nie mozna zabic zlepku komorek. (to ironia oczywiscie)

w mysl prawa aborcja nie jest zabojstwem, wiec wypadaloby sie tego trzymac, niezaleznie od przekonań i emocji.