Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperadosxxl

JAK SKONCZYC Z OBZARSTWEM????

Polecane posty

Gość desperadosxxl

ludzie jak przestac zrec? jestem gruba, po ciazy jeszcze utylam i zamiast sie wziac za siebie to ja ciagle jem. chce z tym skonczyc, bo patrzec na siebie nie moge, malzenstwo mi sie sypie....ale nie potrafie przestac jesc. To jest jak nalog!!! Jedzenie to moj pocieszyciel i jedyna ostatnio przyjemnosc. Zap[ewne wiele z was pomysli sobie,ze to jakas bzdura, ze chciec to moc....ale to niestety z jakiegos powodu nie jest takie latwe. Pomocy!!!

Ale jak my mamy Ci pomóc skoro piszesz, że sama nie potradisz? Aby się odchudzać trzeba znaleźć w sobie solna wolę i nikt przecież Ci w tym nie pomoże. Ale skoro pocieszasz sie jedzeniem, to moze Tobie potrzebna wizyta u psychologa. Nie ma cudownej tabletki - jeśli chcesz schudnąć musisz SAMA wziąc się za siebie. Ja polecam dietę warzywno-owocową według Ewy Dąbrowskiej - akurat na niej jestem :-) Skoro piszesz, że jedzenie to Twoja jedyna przyjemnosc, to znajdź sobię jakąś inną - np. zajęcia jogi, zajęcia taneczne itp. Jak ja miałam kiedyś doła w życiu to zapisałam sie na siłownię (taką dla kobiet). Jak ćwiczyłam, wyżywałam sie na maszynach to zmęczenie fizyczne powodowało odpoczynek dla głowy. Piszesz, ze małżeństwo Ci sie sypie - moze więc należy coś zrobic w tym kierunku ..... bo chyba nei sypie się z powodu Twojej nadwagi.

Gość wąglik
kup sobie chińskie tabletki hamujące głód

Gość desperadosxxl
chetnie bym wyszla gdzies z domu do ludzi, ale mam malenkie dziecko i musze sie nim zajmowac, nie mam babc ani cioc do pomocy. dziecko jest bardzo wymagajace i nei mam chwili dla siebie. dieta warzywno owocowa moze kiedys tak, ale teraz karmie piersia i jest zbyt drastyczna. wiem, ze sama musze znalzc sile w sobei ale pisze tu zeby poznac sposoby innych na walke z obzarstwem, to daje kopa, ze innym sie udaje.

Gość tłustyfacet
nie potrafie przestać, co 10 minut coś zjadam:(

desperadosxxl, problem tkwi w psychice. Zacznij z nią pracować. Przeczytaj sobie książki: Psychologia odchudzania Nikołaja Szerstiennikowa i Metodę Gabriela. Proponowane tam ćwiczenia oraz sposób odżywiania nie będzie kolidował z karmieniem dziecka. Powodzenia.

Gość hihihihihi
dobre:)