Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebedeuszka

jak wykryc gronkowca u niemowlaka? pomozcie proszę

Polecane posty

Gość zebedeuszka

lekarze leczą córke na atopowe zapalenie skóry. jednak nic nie pomaga. w szpitalu po porodzie zostalam zakazona gronkowcem który mógl przejsc na dziecko. moze to on poowduje objawy u córki. jak go wykryc u 5 miesiecznego dziecka? jaike badanie to wykryją???

Gość izusia.87
Mój synek miał alergie do 8 miesiaca miał atopowe zapalenie skóry alergie miał na żywność na mleko warzywa i owoce,myśle że nie przez gronkowca by miał alergie,a napewno dostał leki w szpitalu skoro go zarazili.

Gość hksdhqkeyrh
moze wymaz z gardla i nosa? ja mialam takie zalecenie przy klopotach ze skora

podejdź do najbliższego laboratorium bakteriologicznego. Weź od nich wymazówkę (albo kup dwie w aptece) pobierz dziecku wymaz z gardła i nosa i daj do wyhodowania. Wszystko Ci wyjdzie do kliku dni :)

Gość izusia.87
a zle ciebie zarazili ja tez miałam gronkowca,ale dostajesz lek przy porodzie więc to napewno nie od tego

słyszałam że gronkowcem najcześciej zaraża sie w szpitalu przez nie dokładne dezynfekcje rąk lub zmiane rekawiczek zwracaj na to wieksza uwagę w szpitalu nie chodzi mi o Ciebie tylko o pielegniarki lub lekarzy

Gość mi kazali płukać pranie
moja do 1,5 roku miała alergie i to takie,że skóra schodziła... wrzuć na luz kobieto

Gość Mama Nasturcja
mogę wtrącić słówko - zaintrygował mnie twój opis, mogę spytać jak duża jest Twoja rodzina??

Gość zebedeuszka
ja mialam cc i 2 dni po porodzie w ranie poswtala ropa . wynik to gronkowiec. takze dziecko nie dostawalo zadneych lekó tylko ja antybiotyk. tak czytam i walsnie moze on powodowac ten stan zdrowia córki. do mogę wtracic słowko: myslisz ze wyjdzie cos w wymazie z gardla lub nosa skoro ona ma tylko czewrona skórę z duzą wysypką?? miala bebilon pepti potem nutramigen i bez poprawy

zebedeuszka ja nic nie myślę. Zapytałaś jakim badaniem można wykryć. Jeśli ma gronkowca to wykryjesz. Zresztą możesz poprosić o wymaz na różne świństwa, Pani w laboratorium Ci doradzi co i jak :)

Gość zebedeuszka
bo mnie pobierali ten wyciek z rany a córka nic takiego nie ma. zadzwonie jutro do laboratorium. moze faktycznie to gronkowiec bo lecenia alerrgologów i dermatologów nie pomaga

Gość Mama Nasturcja
dziekuje pytalam tak z ciekawosci :-) :-)

Nie ma za co :D To żadna tajemnica ;P Oczywiście to taki żarcik, bo wnerwia mnie stereotypowe myślenie i w zasadzie zawsze w takich dyskusjach muszę dorzucić swoje 3 grosze (w dyskusjach o rodzinach wielodzietnych ;P)

Gość Mama Nasturcja
wiem, o co ci chodzi, rozumiem doskonale chociaż sama mam jedną pociechę. Ale ludziom czasem się wydaje że 3 -4 dzieci to po pierwsze patologia po drugie niemożliwe żeby były planowane itd.... ja myślę zupełnie inaczej :-)

zebedeuszka jak to azs wygląda? umiarkowane, czy są rany, czy tylko suche placki? czy są jeszcze inne symptomy alergii? biegunki, wymioty? Moja córka miała/ma tylko problemy ze skóra, suche placki, raz z jednego placka coś się sączyło. Teraz różnie, raz lepiej raz gorzej, ale gorzej to tylko czerwone placki i to też raczej na plecach i rączkach. Nic nie skutkowało, ani maści, ani nutramigen, żadnych sterydów nie chciałam! Uwaga! Okazało się, że skóra zareagowała na zmianę wody, wyjechaliśmy do rodziców, gdzie nie ma w kranie chlorowanej i od razu było lepiej. Teraz gdy jest "gorzej" robimy kurację parę dni kąpania w wodzie źródlanej i od razu lepiej. Polecam LIPIKAR BAUME AP do smarowania 2x dziennie. Kosztuje trochę, ale starcza na 2-3 miesiące. Stosowałaś? Teraz ma 15 miesięcy i pije normalny Bebilon 3 i wcale się jej nie pogarsza po tym mleku. Raz się całkiem cofa, raz znowu suche placki. Ale to chyba taka uroda i wcale nie AZS.

Gość zebedeuszka
od tygodnia smarujem tym lipikarem bo ktos na dorum mi go polecil ale tez bez poprawy a wręcz na poczatku nawet było gorzej. otos zdjęcia córki http://www.atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=6803 nic sie nie sączy, ma suche liszaje, krostki i plamy na całym ciele. ciemieniucha na głowce

Jak się nie sączy to już dobrze, trzeba dbać, by się nie pogarszało. Moja Mała tak nie miała aż mocno, ale na buzi też miała. Smaruj rano i wieczorem po kąpieli. A co do kąpieli używasz? Ja to teraz już przeszłam na nivea sensitive, ale może włączyć też coś z lipikaru... chyba, że używasz też już? Lipikar syndet chyba się nazywa, albo surgrass. Może daj temu kremowi troszkę więcej czasu, tzn dłużej postosuj, ja już kupę rzeczy przetestowałam z tych dermokosmetyków, to jeszcze dobre było A-derma exomega - tę serię też możesz wypróbować, jak to Ci się skończy. To nie zniknie od razu całkiem, ale trzeba smarować, żeby się nie sączyło.

Gość zebedeuszka
no smaruje ją obecne tylko LIPIKAREM BAUME AP a dema exomega tez byla ale bylo jeszcze gorzej:(((((( teraz jest kąpana w emolium. tak czytam jeszcze na forach i pisza dziewczyny e woda zywiec moze uczulac. a ona od maleńkosci ja pije, moze to ta woda???? juz Yelp zmeinilismy na platki mydlane-tez bez efektu.

acha... w sumie po exomedze tez chwilowo było gorzej, ale Lipikar radziłabym zostawić na dłużej i u nas Emolium G**** dawało, a do kąpieli to już lepszy był zwykły johnson top-to-toe. teraz jestem przy tym Nivea sensitive do kąpieli z olejkiem. Super jest. Potem smarowanie konkretne Lipikarem i grunt, że się nie pogarsza, a jest całkiem całkiem. Wodę żywiec nie stosowałam od urodzenia, dopiero jakoś od 6 miesiąca :/ moja głupota... jelpa też używam, a może zmienić na lovelę? + podwojne płukanie i zero płynu do płukania, ale z tym płynem to pewnie wiesz. Prasowanie ubranek po lewej stronie? :)

Gość zebedeuszka
dokladnie tą samą a derme mialam. z owsem rehalba.naprawde nie pomoglo. kurcze a woda chodzi mi po glowie

i nie używam sterydów, bo było chwilę lepiej, a potem jeszcze gorzej... bo tego nie można stosować długo :/

Gość zebedeuszka
tak płynu wcale nie uzywam. pluczemy podwójnie

a skąd woda jest? z rzeki chlorowana, czy głębinowa? w katowicach jest chlorowana, ajak wyjechaliśmy to tam była głebinowa i super... może pokąpać ją w źródlanej? w realu jest źródlana 5l za 1,50zł :) ale my ją tylko do mycia kupujemy dla małej :) a czy kąpałaś w krochmalu?

Gość zebedeuszka
o sterydach wiem. bo pracuje w aptece. nie smarowalam córki bo znam skutki uboczne

Gość zebedeuszka
heh my tez ze slaska jestesmy. do picia pije tylko Zywiec gotowaną. a do kąpania wiadomo z kranu. mieszkam na wsi nie w miescie\\ ale ciagle mi chodzi po głowie ten zywiec

:) a macie ujęcie głębinowe? to może przejść na wodę z kranu? moja piła z kranu filtrowaną i jej nie zaszkodziło tam jak byłam na wsi u rodziców.

Gość zebedeuszka
nie mam pojęcia jakie to ujęcie wody, zapytam jutro tesciową ale studni nie mamy, wiec pewnie z wodociagów. jak wyglada opakowanie tej wody z reala?? troche balabym sie dac jej taka kranówkę -mimo ze przegotowaną

Nie no z wodociągów normalnei płynie, nie ze studni, tylko jest albo z rzeki uzdatniana albo głebinowa. A ma dużo kamienia np w czajniku widać, że się zakamienia czajnik? Ja tam nie myślę, żeby to po żywcu było, ale jak chcesz spróbować innej wody to kranówa jest ok. Moja piła z kranu tę chlorowaną, ale filtrowaną i jak się okazuje zmiana wody do picia nic nie zmieniła, dopiero krem i kuracje z wodą do kąpania :) a może też wiek... Woda z reala hehe... no taka normalna bańka 5 litrów z napisem TIP. Szukasz na półce wodę źrodlaną jak najtańszą, to na pewno będzie ta ok 1,50 za 5l :)