Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaanka1988

co to bylo..3 w nocy!!! Czy ktos mial cos podobnego

Polecane posty

Gość Nie wiem, ale powiem wam, że
też nie znoszę budzić się o 3 w nocy. Wcale ten przesąd nie pochodzi z żadnych filmów, ani powieści! :O Jest dużo starszy, pochodzi z dawnych czasów i uważa się 3 w nocy za godzinę demonów. To tylko bajki naszych babek pewnie, ale też nie lubię tej godziny :) A, i fakt, jak ktoś niespokojną ma noc, to najczęściej dziwnym trafem obudzi się właśnie około trzeciej :)

Gość serduszko puka
Ja się budzę przed 3, chwilę o 3 już od jakiegoś czasu, często z krzykiem. Albo w ogóle nie śpię, chyba że przy zapalonym świetle.

Gość Nie wiem, ale powiem wam, że
Aha, przesąd pochodzi z tego, że 3 w nocy jest jakby odwrotnością, szyderą z godziny 15, o której umarł Chrystus.

Gość citroien c4
ahahaha wiem, że nie powinnam ale śmieszmy mnie religia :P

Gość no ale sorry jak komus
to sie zdecydujcie umarl chrystus o 15 czy wzmartwychwstal?

paraliz przysenny zdarza mi sie bardzo czesto. najwazniejsze jest sie nie bac i oddychac spokojnie, starac sie poruszyc, czekac cierpliwie. i sie obudzicie.

Gość psychoastrolog
proponuje rzucic alkohol i prochy.

Gość ja to miałem kiedyś jazdy
uczucie unoszenia w górę przy zachowaniu pełnej świadomości, albo zawieszenie pomiędzy snem, a rzeczywistością, przechodzenie ze snu do snu miałem wtedy z 8, może 9 lat :)

Gość different***
Przeczytałem w Wikipedii o tych zmorach i ciesze się,że nie żyję w tamtych czasach,współczuję tym ludziom że musieli zyć w takiej ciemnocie.

Gość ankaanka1988
nie pije i nie lykam prochow

Gość zakręcona bardzodd
mogłas mieć sen na jawie. ja w chwilach zmęczenia mam takie straszne cos ze zasypiam i wydaje mi się ze się budzę, ale jest jakoś dziwnie i niepokój czuję albo probuje krzyknąć i otworzyć oczy a nie mogę lub nie mogę się ruszyć i np slyszę szmer. dopiero jak się na prawdę obudzę to czuję spokój . najlepsze jest to ,z e na tych snach na jawie wszystko wygląda identycznie jak w rzeczywistości (pokój, sciany , nawet plecy męża) to jest straszne ale niestety bywa... Czasem mam tak ze potrafię tak się ze 3 razy budzić (od snu do snu tzn. wydaje mi się ze się budzę ale znowu coś nie tak więc dalej probuję ) i np dopiero za 4 razem się udaje. oczywiście nie do konca jestem wtedy swiadoma czy juz się w koncu obudziłam czy nie bo widzę normalnie......tylko z ciałem i głosem jest coś nie tak. Jak mam pełne czucie i moge sie ruszyć to znaczy ze się obudziłam. ktos tak ma też z was? nie wiem czy to zrozumiałe co napisałam

zakrecona ja tak mam...kiedys, jak bylam mlodsza, to podczas tych paralizow slyszalam bzyczenie komara :D A teraz czasami slysze przerazliwy krzyk, serducho wali, ciezko oddychac. Ale staram sie byc spokojna, bo jestem swiadoma co to.

Gość zakręcona bardzodd
naczytałam sie własnie o tym ,ze to jest ten paraliż senny . Mam to od tak wielu lat ale jakoś nie interesowałam się tym wcześniej. Teraz wiem ze nie jestem sama . Całkiem pocieszające :) Zastanawiam się tylko o co chodzi z tym świadomym snem. Tzn. ludzie piszą ze można z paraliżu przejść na świadomy sen. Całkiem ciekawe, choć trochę przerażające..

Gość 666 ave szatan
ja tez czesto sie budze okolo 3 w nocy, przyzwyczailam sie, teraz jak wstane w nocy wiem ze jest 3 nawet nie patrze na zegar i ide dalej spac, a i najwazniejsze- nie otwieram oczu, bo to one przesylaja mozgowi pelno niepotrzebnych informacji jak np ze ciemno, ze 3 godzina itd.. co tylko wzbudza strach..

Gość gfhhtrhf

Gość gfhhtrhf

Gość gfhhtrhf
6

Gość ngfjnfgjfgjfgjf
a nie byl to paraliz senny ?? nie moglas sie calkowicie m poruszyc, ustaplo po paru sekundach? ja to mam czesto...

Gość ngfjnfgjfgjfgjf
wiec tak:

Gość ngfjnfgjfgjfgjf
3 godzina to przypadek.. wstalas zeby sie okryc, ale nie bylas calkowice rozbudzona, dlatego nastapil paraliz senny, jestes wszystkiego swiadoma, ale nie mozesz sie ruszyc, kołdry nie moglas podniesc, bo juz cie paraliz dopadał, i mialas takie wrazen ei ze jest ciezka , a po prostu nie mialas sily w rekach, to mi sie czesto zdarza. okropne to jest, ja etz sie tego boje, co ci moge doradzic. nie walcz z tym bo jezeli juz cie złapał paraliz to musisz to przeczekac, módl sie jezeli jest ci lepiej, albo spróbuj zasnac na nowo... a jesli czujesz ze cie dopeiro to lapie to mozesz próbowac sie r ozbudzic calkowicie... to se zdarza albo przy zasypianiu albo wlasnie przy wybudzaniu sie

Gość pierwsze slysze,
o takim zjawisku, nigdy mnie nie spotkalo, aczkolwiek bardzo boje sie 3 w nocy po tych filmach o egzorcyzmach i tez bym sie ogromnie przestraszyla jakby mnie cos takiego spotkalo

Gość ngfjnfgjfgjfgjf
lepiej zebys tego nei doznala , nie przyjemne to jest , i mozna miec wrazenie rzeczywiscie ze cos lub ktos jest obok, ale tak nei jest .. mam nadzieje hehe

Gość izusia.87
Mnie raz odwiedzila zmora i w tedy na pewno niespalam.

Gość ngfjnfgjfgjfgjf
tzn?

Gość piasek pustyni
a ja mialam kiedys taka sytuacje, ze obudziłam sie i czułam na głowie cos jakby zelazna obrecz, która ściskala mi głowe, nie mogłam sie ruszyc i byłam przerazona,a za jakas minute, tak jakby mi ktos ta obrecz z glowy sciagnał, przeszły mnie dreszcze i zrobiło mi sie błogo. co to mogło byc?? tez paraliz senny??

Gość ngfjnfgjfgjfgjf
o paralizu poczytac mozecie na wkipedii, tam jest opisane jak to dziala

Gość wilkołak ahroun był u ciebie
to na pewno był on

Gość feger
u mnie też kiedyś była paralityczna zmora:) ale się bałam...