Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Toyabere

O co w tym chodzi???

Polecane posty

Gość Toyabere

Witam kobietki:) Może ktoras z Was miala taki przypadek: dzis mija 2 dzien kiedy to spoznia mi sie okres. Natomiast bola mnie jajniki, podbrzusze, piersi i zoladek. Mam takze podwyzszona temp. ciala. 36,9 - 37, 0. Dzis robilam test ciazowy po poludniu ale wyszedl negatywny. Myslicie ze warto powtorzyc test? jest szansa ze jestem w ciązy?

Gość kocham i tancze
tak ale za pare dni, mnie dopiero po tyg.wyszedl

Gość wefgr
stresujesz sie po prostu. okres ci sie spoznia.

Gość Eeerrr...
Mysle, ze dostaniesz okres lada dzien, a bol zoladka i podwyzszona temperatura moga byc pierwszymi oznakami grypy jelitowej, ktora krazy po kraju...

Gość Toyabere
Na pewno to nie jest zapowiedz jelitowki. Tez nie łamie mnie jak na chorobe. Pytam bo po prostu nigdy nie bolaly mnie jajniki. A jest z nimi ok (stwierdzil lekarz na ostatniej wizycie). Także ostatnie miesiace minely na regularnych cyklach.

Gość Toyabere
Matko, nie ma osoby ktora by potrafila jakos logicznie odpowiedziec?

Gość raz dwa trzy baba jaga patrzy
może sobie przeziębiłaś jajniki ostatnimi dniami. Stąd ból, podwyższona temperatura i problemy z żołądkiem

logicznie to dla ciebie znaczy potwierdzić że jesteś w ciąży? No to nie ma tu nikogo takiego pewnie.

Gość tratata2525
Ja miałam temp między 36.7-37.1 po tyg test wyszedł negatywny.Akurat jajniki mnie nie bolały za to biust.

Gość Toyabere
logicznie, to znaczy napisac jakie moga byc przyczyny spozniajacego sie okresu, bo moze ktos juz przez cos takiego przechodzil. i nie mam na mysli stresu, czy utraty wagi ciala...

Gość tratata2525
sorki pozytywny mialo być;-)

Dużo zależy od tedy kiedy był ostatni stosunek i kiedy mogło dojść do zapłodnienia. Test mógł być zrobiony za wcześnie bo jest za wczesna ciąza lub po prostu brak ciąży. Poczekaj jeszcze trochę bo 2dni opóźnienia to tyle co nic. A ból piersi,podbrzusza może to być również znak nadchodzącego okresu jak również....ciązy.

no to ci napisali ludzie jakie są przyczyny: stres, choroba . Co jeszcze?

Gość Eeerrr...
Odpowiedzialam logicznie! Bol podbrzusza, jajnikow i wrazliwe piersi to oznaki nadchodzacego okresu! Co z tego, ze jajniki nigdy Cie nie bolaly, teraz bola i moze beda tez bolec w przyszlym miesiacu. Test wyszedl negatywny i masz symptomy nadchodzacego okresu, wiec proste - nie jestes w ciazy!

Gość no nie dla każdego jest to tak
no jak widać to topik z cyklu : tylko jedna odpowiedź się liczy. Więc ok. Masz to : jesteś w ciąży. gratulujemy.

Gość Toyabere
Dwa dni przed owulacja zaczely mnie bolec i bola do tej pory,. to juz wtedy na okres mi sie zbieralo? dziwne rozumowanie...

Gość no nie dla każdego jest to tak
mnie się ostatnio spóźnił okres tydzień bo byłam przeziębiona, poprzednim razem, bo miałam przeprowadzkę , jeszcze keidyś, bo wyjechałam nad morze i zmieniłam klimat.

Gość gratulacje!!!!!
dziwne rozumowanie jest Twoje. Po co zakładasz temat jak z góry chcesz jednej odpowiedzi?

Gość Toyabere
Nie tylko jedna odpowiedz... Dziekuje tym co napisali o przeziebieniu jajnikow.. Czylatam o zapaleniu przydatkow... moze to poczatek czegos takiego.. heh, coz... dziwi mnie ta "zyczliwosc" niektórych osob

Gość gratulacje!!!!!
zaraz napisze ze ona się nie przeprowadzała, nie była nad morzem ani chora więc to musi być ciąża!!! ;);););)

weź ibuprom jak cię bolą , działa przeciwzapalnie. Ale jak byłaś i lekarza z już bolącymi i on nic nie stwierdził no to nie wiem. Bo jajniki przy zapaleniu się powiększają lekko.

Gość Toyabere
A zebys wiedziala ze sie nie przeprowadzilam.. nie oczekuje odpowiedzi : "taaak, jestes w ciazy". Myslalam po prostu ze ktos wie cos na ten temat.. czy to ma zwiazek z hormonami, czy z jakims zapaleniem czy cholera wie co... dobra, dzieki wszystkim.. oczekiwalam pomocy, jednakowoż zle trafilam

kobieto, dostałaś kilka naprawdę rzeczowych odpowiedzi. Żadna nie spotkała się z Twoim uznaniem. Sądzę że dla tego, że nikt nei napisał, że możesz być w ciąży i jesteś rozczarowana. Oczywiscie możesz być w ciąży, bo test zrobiony tak wcześnie może się mylić. Ale może być też stado innych powodów. Dwa dni to jest nic. Więc nikt przy zdrowych zmysłach Ci nie napisze o problemach hormonalnych itp. Dwa tygodnie to już może coś dać do myślenia. Ale dwa dni to wiesz, nie zauważalna anomalia. Mimo wszytsko pozdrawiam i życzę dwóch kresek na teście.

Gość mlk
powiem z wlasnego doświadczenia. Nigdy nie miałam bólu i nadwrażliwości piersi w cyklu. Staraliśmy się o dziecko i nagle zaczął się ból piersi od połowy cyklu więc myślałam że zaszłam. Bo te piersi tak bolały i bolały a tu nadszedł okres. A gdy w kolejnym cyklu zeszłam w ciążę to nie było żadnych innych oznak niż w każdym normalnym cyklu.

Gość wróżka prawdę ci powie
Jestes w ciąży... ale niestety dziecka nie urodzisz,bo.... to ciąża urojona. Tak bardzo chcesz mieć dziecko,że sobie wmawiasz symptomy. Znam przypadki,że psychika tak zablokowała i zdominowała gospodarkę hormonalną,że dziewczyny po 6 miesięcy nie miały okresu. Druga możliwość do chorobliwy lęk przed ciążą-wtedy też wiele kobiet dopatruje się ciągle objawów ciąży i wielokrotnie psychika rozregulowuje im organizm.