Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak to jest jak

czy mając okulary mogę na własną rękę kupić soczewki?

Polecane posty

Gość tak to jest jak

i poeksperymentować z mocą? mam wadę -0.75 więc kupiłabym -0,5 i -0,75. a z tego co widzę większość ma takie same parametry tylko mocą się różnią.

Ja przyznaje tak zrobiłam ;) Mam -1,5 więc moc soczewek powinna być taka sama a nie mniejsza, tylko trzeba jeszcze wiedzieć jaka jest krzywizna BC w moim przypadku 8,7. 8,7 jest najbardziej powiedzmy "uniwersalne" Moja koleżanka od lat kupuje soczewki na allegro i jest zadowolona, więc wytłumaczyła mi wszystko, pokazała jak się zakłada je zakłada więc źle nie było My zawsze kupujemy te: http://allegro.pl/soczewki-soflens38-optima-fw-8-7-na-sztuki-i2032387374.html Cena naprawdę super, u mojego okulisty zapłaciłabym za soczewki kilka razy więcej. Aha przy zakupie pamiętaj o pojemniczku na soczewki i płynie ;)) miłego eksperymentowania!

Gość chodnikowa83
soczewka jest na oku dlatego CZESTO daje sie slbsza moc niz okulary poza tym autorko postu to jest nieodpowiedzialne nierozsadn nienormalneeeee ;] nie chce mi sie pisac litanii ale okulista dobiera optymalnie uczy zakladac dopasowuje model i rozmar o mocy nie wspomne poza tym nie jeestes kompetentna na tyle ile Ci sie wydaje ....

Gość chodnikowa83
przepraszam za za ta kulawa interpunkcje orto i inne grafie ale ja tak mam