Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mdlejkapac

PRZYJAZD KARETKI POGOTOWIA A ODMOWA BADANIA

Polecane posty

Gość mdlejkapac

Witam. Jak to jest z tym pogotowiem? Ostatnio w sklepie zasłabłam i ktoś od razu zadzwonił po karetkę mimo moich protestów, bo często to mi się zdarza i wiem że zaraz mi przejdzie. Zawsze kiedy przyjeżdżała karetka to zabierała mnie do szpitala i zgadzałam się na to żeby nie robić kłopotów. Ale teraz postanowiłam że jak zrobi mi się słabo i ktoś zaraz zadzwoni po karetkę to po przyjeżdzie niech sam się tłumaczy ratownikom, bo ja nie mam juz zamiaru. Nie podam swoich danych, powiem że dodou osobistego albo innego dokumentu nie mam przy sobie, a jak się nazewam to nie pamietam albo nie chcę powiedzieć.Na zbadanie albo zabranie do szpitala się nie zgodzę. Co mi grozi za to? Co zrobią w takiej sytuacji ratownicy z karetki? No i co grozi osobie która wezwała karetkę?

nie sądzisz, że coś jest nie tak, skoro mdlejesz od czasu do czasu?

Gość mdlejkapac
nie, jest wszystko w porządku, przeszłam szereg badań a omdlenia są z powodu niskiego ciśnienia najprawdopodobniej (moje standardowe ciś. to 90/60), wystarczy że jak np. po coś kucne, albo się schyle i potem zaszybko wstanę to poprostu robie się bladzitka i padam na chwilkę ale szybko dochodzę do siebie.

Gość chopina z mazór
można odmówić i tyle.