Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebedeuszka

czy zdarza się ulewać waszym dzieciom przy odbijaniu?

Polecane posty

Gość zebedeuszka

córka ma 5 mies. jak ją dzwigam pionowo do odbicia to wraz z ,,odzbiciem" (beknięciem) ulewa jej się pokarm. czy to normalne/.?

Gość ;ljadCHKJ>BSVJ
to normalne ale jak dużo i często ulewa to pytaj o rade pediatry. Być może bedzie Ci kazał zagęszczać mleko

Gość zebedeuszka
no wlasnie córka ma atopowe zapalenie skóry i co jej próbuje zagęscic to ma wysypke

u mojego syna to że miał skaze białkową było przyczyna ulewania do czasu gdy zaczął siedzieć po każdym jedzeniu jego tak mocno ulewał że ubranko było do wymiany, czasem ulewał więcej niż zjadł takie miałam wrażenie ale na wadze przybierał i pediatra kazał ćwiczyć cieropliwość

Gość zebedeuszka
no zagęszczalam kaszką kukurydzianą pote SInlac ale co zje to jest na 2 dzien czerwona.

Gość zebedeuszka
córka przybiera na wadze . nic pozatym ulewaniem niepokojącego nie widze. biegunek tez nie ma. tez kiedys slyszlaam ze jak dziekco zacznie siedzie ulewanie mija.

Gość zebedeuszka
tez miala z nestle:/

Gość Paseczki czekoladowe z turkuse
moj ma 9 misiecy i dalej ulewa. pediatra tez kazala czekac az samo przejdzie...

Gość do zagęszczenia
Witaj Mój synek też ulewał od samego początku (od samego początku prawie na mieszance), aż pewnego razu mąż znalazł na internecie taki zagęszczacz do mleka - BEBILON NUTRITON się nazywa. Po tym zagęszczaczu było lepiej, Teraz synek ma ponad 5 miesięcy i ulewa już bardzo rzadko. A ogólnie ulewanie przy odbiciu jest BARDZO naturalne. Polega to na tym, że podczas jedzenia dziecko połyka czasem też pęcherzyki powietrza (które potem właśnie odbija), no i jeżeli nad tymi pęcherzykami powietrza znajdzie się mleko, to razem z odbiciem wypłynie to mleko. Spróbuj ten Bebilon Nutriton, w aptece za ok 18-20 zł.

Gość Paseczki czekoladowe z turkuse
mój synek po Nutritonie miał ciągle czkawkę :(