Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grem Bola

Kierunki scisle studiuja osoby inteligentne, ambitne, a humanistyczne???????????

Polecane posty

Gość kdjfghkjgrgrsthwr
jesli myslicie, ze na politechnice naucza was projektowac mosty, to sie mylicie:D:D Tego sie trzeba pozniej nauczyc w pracy i absolutnie kazdy w miare inteligentny jest w stanie sie tego nauczyc, wyksztalcenie nie ma tu nic do rzeczy :P Ja mam szacunek tylko do studiow medycznych i prawniczych, gdyz JEDYNIE tam zdobywa sie potrzebna wiedze juz na studiach!

Gość Sorry humaniści
przez całe studia medyczne można nie dotknąć pacjenta, ale to szczegół ;) prawo jest ok, ale nawał prywatnych uczelni sprawił, że stało się mało prestiżowe

Gość kdjfghkjgrgrsthwr
po pierwsze chyba napisalam WIEDZE a nie umiejetnosci, prawda? :O A po 2 nie wiem, jak mozna nie dotknac pacjenta na praktykacj medycznych, ci ludzie sa obecni podczas najrozniejszych operacji, normalnie badaja pacjentow, ucza sie udzielac pierwszej pomocy itd, wiec chyba nie wiesz, co piszesz :O Chodzilo mi o to, ze to czego oni sie ucza, to beda pozniej wykorzystywac w swojej pracy. wiekszosc moich politechnicznych przedmiotow (o ile nie wszystkie) nie bedzie mi nigdy w zyciu potrzebne w pracy.

Gość Sorry humaniści
wiem co piszę, bo studiowałam Oczywiście są praktyki w szpitalach, ale od asystenta zależy czy zobaczysz pacjenta czy nie. Poza tym ja np, chciałam być jak najbliżej wszystkiego to byłam, ale były osoby, którym bez problemu udało się przez całe studia uniknąć jakiegokolwiek kontaktu z chorym człowiekiem. Po co wybrały takie studia te osoby? nie wiem

Gość ide na pielegniarke
w tym zawodzie znajde prace zawsze, jezyki juz teraz dobrze dosyc znam, a po studiach wyjezdzam za granice, za granica pielegniarki dobrze zarabiaja, piielegniarstwo nie sa to latwe studia np.na 1roku masz okolo 1700 godzin zajec

Gość kdjfghkjgrgrsthwr
co studiowalas, medycyne??

Gość Sorry humaniści
stomatologię, tutaj jest trochę inaczej, tutaj masz kontakt z pacjentem na okrągło, ale na lekarskim już tak nie jest

Gość polaczkowy wytwór WASZ!!!!!!!!
W ŻYCIU TRZEBA ROBIĆ CO SIĘ LUBI! UMIECIE DOBRZE W CHUJA WALIĆ I ŁADOWAĆ POD CHUJ?

Gość kdjfghkjgrgrsthwr
hmm ze stomatologia mysle, ze jest troche inaczej, bo zakres wiedzy, ktory wam bedzie w przyszlosci potrzebny jest duzo mniejszy, a uczycie sie w sumie prawie tego samego, co na medycynie. Czyli tez macie niesttey sterte przedmiotow, ktora w przyszlosci w pracy nie bedzie wam potrzebna.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Jeżeli byłoby tak jak mówisz - to leczyłyby nas konowały a nie lekarze.

Gość Sorry humaniści
całe studia myślalam że po cholerę mi patomorfologia czy anatomia, a dzisiaj widzę, że naprawdę się przydaje. Wiadomo, trochę rzeczy zbędnych ale generalnie informacje przydają się z medycyny ogólnej jak najbardziej

Gość a co myślicie o
kierunku ginekolog poloznik?

Może faktycznie jest tak jak mówisz, ale nie wierzę, że lekarz po studiach idzie do pracy i nigdy nie miał kontaktu z pacjentem. Pełno studentów jest w szpitalach, zobacz ile jest tematów chociażby na forum, bo babki jęczą, że przy porodzie czy jakimś zabiegu student był. Ja w swoim szpitalu zawsze miałam studenta - cokolwiek by mi nie robili, że tak powiem. :P

Gość Sorry humaniści
specjalizacja z ginekologii? najlepsza i najbardziej oblegana jaką sobie można wyobrazić

Gość Sorry humaniści
blablbalablbalblbalbalablablab , poczekaj, spokojnie Ja mówię o studiach, a potem jest staż i tego już się w kiblu przesiedzieć nie da. Potem specjalizacja- tutaj zaczyna się prawdziwa medycyna. Mówiłam wcześniej tylko o kresie studiów

Nom, tyle że faceci to zawsze sobie myślą, że ginekolog fajny zawód. Nie. :P To nie jest tak, że przychodzą piękne, wymalowane młode dzierlatki z pięknymi, wydepilowanymi i jędrnymi ciałkami. Ta praca to w większości infekcje, choroby, zapaszki niemiłe i zarośnięte starsze panie. :P

Ahaaa, no już rozumiem. :P :P

Gość Sorry humaniści
nie wiem czy nie skłamię, ale nie ma chyba specjalizacji z chirurgii plastycznej, jest ogólna, a potem doszkalanie A ginekologia to jednak głównie gówniary przychodzące po tabletki ;)

kiedyś trzeba było mieć z ogólnej żeby się dostać na plastyczną. Teraz można iść na "łyso".

Gość no wlasnie ja bym nie
chciala np byc ginekologiem-ciagle zagladanie w krocze, przyjdzie ci ktos z jakas grzybica czy chlamydia-i to widok nie jest fajny-uplawy itp ale i zapach pewnie tez:o

Gość Sorry humaniści
niezbyt ładne widoki można spotkać wszędzie, pomyślałaś jakie rzeczy widuje się na dermatologii? albo na okulistyce? "medycyna to nie perfumeria" jak mawiał pewien wykładowca

No, ja byłam kiedyś na ratunkowym w ciąży z nadciśnieniem i czekałam aż mnie na oddział przyjmą. Tam takie są łóżka i lekarze podchodzą, patrzą co się dzieje i mówią co dalej - też się naoglądałam nie za ciekawe widoki. :O :O :O :O

Gość medycyna to z pewnoscia
trudny kierunek moze dlatego studenci, a w przyszlosci lekarze sa zadufani w sobie i z gory traktuja pacjentow.

Gość tak się wam dziwię
Po co wy macie potrzebę chwalenia się, co studiujecie? NAdziwić się nie mogę. Zeby nie było, że zazdroszczę- jestem na leku 3 roku. Nie uważam się za osobę inteligentną, raczej średnio inteligentną i lubiącą to, czego się uczę. Wszędzie, w zawodówce i na medycynie, są osoby wybitnie inteligentne i głąby totalne. Inna sprawa, że niestety osoby wybitne są zawistne i nie do życia:P Ale to jest prześmieszne- jestem na matmie=jestem inteligentna. Ktoś z psychologii niech spindala. Cenię wszystkich, którzy robią coś, bo to lubią. Ale błagam, nie mówcie, że 200 str na egzamin to dużo;)

Gość Sorry humaniści
nooo 200 stron to na medycynie nauczyć się trzeba z dnia na dzień ;)

Gość efdfef
bo debile nie kazdy jest urodzonym scislowcem a po drugie to akzdy ma swoje upodobania. Humanistyka to tez może byc czyjes hobby ale jak widac scislowcy to totalni kretyni, ze tak prostej i logicznej rzeczyz rozumieć nie potrafia. Dlatego uwazam ze teraz by studiowac cokolwiek nie trzeba byc einstainem tylko zwyklym polmozgiem

Gość a co myślicie
o prawie? ( w sumie też w pewnym stopniu humanistyczny)