Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyna-//W//-

ostrzegam przed tanimi usługodawcami!

Polecane posty

Gość Katarzyna-//W//-

Właśnie moja przyjaciółka przechodzi gehennę z fotografem. Miała ślub pod koniec października i do tej pory nie ma zdjęć. Fotograf najpierw nie odbierał telefonu i nie odpisywał na maile. W końcu, jak go postraszyła rzecznikiem i sądami- odezwał się. Okazało się, że padł mu dysk. Oczywiście nie miał kopii zapasowej. Zaproponował jako rekompensatę sesję. Przyjaciółka jest załamana. Oczywiście nie słuchała znajomych, którzy ostrzegali, że tani fotograf jest tani dlatego, że nie robi żadnych inwestycji i oszczędza na wszystkim. Przyjaciółka miała spotkania z innymi fotografami, którzy sami zaznaczali, że bardzo dbają o to by mieć kopie zapasowe- w tym jedną poza firmą oraz mająubezpieczenie firmy. Oczywiście pieniądze zdjęć nie wrócą ale zawsze lepsza rekompensata od ubezpieczyciela niż nic. Ale postanowiła przyoszczędzić, bo stwierdziła, że najważniejsze, że zdjęcia jej siępodobają. Narazie nie wymieniam nazwiska tego pana. Zobaczymy jak zachowa się w dalszych rozmowach. Już na weselu zastanowiło mnie, że nawet na jasnej sali wali fleshem po twarzach gości. Mój narzeczony, który zna się na sprzęcie powiedział, że to kiepski aparat o małej czułości i ciemny obiektyw i dlatego musi walić tym fleshem- czyli na sprzęcie też przyoszczędził.

Gość regułą to nie jest
a może trafił się po prostu nieuczciwy?.....nie uogólniaj bo drodzy to często naciągacze a zdjęcia i tak nieciekawe....mój mąż pracuje w ej branży ,nie jest fotografem ale zna się na tym i z tego co widzi ci drodzy profesjonaliści mają swoje kretyńskie wizje i często nie potrafią wykorzystać nadarzających się okazji np super limuzyny w starym stylu do zdjęć tylko limuzynę zostawiają daleko i latają po parku z parą młodą.....żal totalny bo niby nie wiedzieli że będzie aż taka limuzyna,nie potrafią reagować kreatywnie ....są mało twórczy

Gość :-))))))))))))))))
a może nie dla każdego stara limuzyna jest taka strasznie ciekawa? Albo może z limuzyną już zdjęcia zrobił wcześniej? A Twój mąż śledzi tych drogich fotografów? :-DDD A te "kretyńskie wizje" to oczywiście są takie kretyńskie bo nie są sztampowe, zwykłe zdjęcia ślubne, które pstryka każdy fotoziut?

Gość hej :-)))))))))))))))) -Aga
p Agnieszko co panią tak poniosło z tymi wizjami super hiper profesjonalistów? Często fotoziutek robi zdjęcia zgodne z tematem a nie dorabianymi teoriami. Po co na całym zdjęciu przykładowo jest ściana z oknami gdzie w rogu siedzi malutka młoda para. Fotoziutek takiego zdjęcia nie zrobi, u niego będzie widać głównie młodą parę a ściana z oknami będzie tylko tłem scenografii. Autorko tematu coś mi się wydaje że sporo polałaś wody w tym swoim wpisie. Jak najbardziej lampa błyskowa jest potrzebna tylko trzeba jej umieć używać. To jak ma fotograf ustawioną lampę i aparat tego nie wiesz. Ciągniecie czułości w górę zazwyczaj prowadzi do rozbalansowania bili i paskudnych wynaturzonych kolorów. Widziałem wiele takich zdjęć z kościoła robionych bez umiejętnego oświetlania pary młodej. Lampa błyskowa wyłączona czułość minimum 1800 ASO a zamiast oczu oczodoły, kolory jak z horroru a biała suknia panny młodej co zdjęcie to w innych kolorach. Zazwyczaj kolory twarzy jak u umarlaka przed położeniem go do trumny. Fotografowie którzy nigdy nie robili zdjęć na negatywie wypaczyli pojecie o fotografii ślubnej. Te dzisiejsze wytworki profesjonalistów robiących zdjęcia od 3 tys. w górę powodują że fotografia ślubna umiera. Pozdrawiam Grafik Komp.