Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mistrzyni kalmstwa

Teksty naszych dzieci- smiac sie czy plakac??

Polecane posty

Gość ,bhgft566
fvggbftggbgb boże szkoda ,że nie widziałam miny tego goscia ciekawe co sobie myślał

Moj synus ma 3 latka i kiedys podchodzi do tatusia z chlebkiem wkłada do buzi i wyskakuje z tekstem " JEDŹ ŚWINKO" hihi Ostatnio byliśmy w aptece a jak to przy takiej pogodzie w środku wyglada to kazdy wie jedna wielka ciapa a mały mówi na cały głos " ALE TU BAŁAGAN" :D :D Na zakupach w tesco jedna z kobiet wyciąga serek z lodówki i tamuje przejście przy czym synuś przecisł sie do przodu podchodzi do wózka kobiety ciągnąc za wozek z zakupami woła " PANI POSUŃ SIE MUSI" Przy czym w jego słownictwie MUSIA TO MAMA:)

Chodzę z córką na spotkania z dziećmi. Miała wtdy 2 lata. Jak zaczynała mówic pierwsze słowa to mój młodszy brat nauczył ją dla żartów mówić "srać". Mała na tym spotkaniu chciała siusiu więc poszłam z nią do łazienki a tam stała jakaś kobieta i myła szklankę. Córka weszła do ubikacji i na cały głos powiedziała "fuuuu Pani srała" Myślałam że spalę się ze wstydu.

maz zabral corke 4,5 roku na male zakupy spozywcze podczas gdy ja buszowalam w ciuchach, po jakims czasie wracaja i corka wola do mnie z daleka: mamusiu, a wiesz co pilismy z tatusiem?! ja na to: no co coreczko? ona: alkohol! ja oczy jak 5 zeta, mina meza i ludzi dookola bezcenna:) okazalo sie ze pili sok z winogron z pierwszego tloczenia, taki lekko musujacy, nie wiem dlaczego corka skojarzyla z alkoholem... corka jest dwujezyczna i zdarzaja jej sie smieszne bledy, szczegolnie w deklinacji; ostatnio mowie do niej: prosze cie dziecko, zrob(cos tam) a ona: mamo, ja nie jestem zaden dzieć, jestem juz duza! duzo tych przekrecen jest, musialabym spisac, bo potem zapomne...:)

kolezanka wyladowala na porodówce i lezala tam kilka dni zanim urodzila. u swojej kolezanki zostawila 3,5 letnia córke. jak urodzila zadzwonila do niej i mowi: masz braciszka , jest bardzo malutki. a córka do niej: nie zawracaj mi teraz glowy glupotami bo wlasnie jade na basen:D

mój siostrzeniec ma 2,5 roku ostatnio szedł z babcią do piekarni zaraz po wejściu podniósł koszulkę do góry, wskazał na brzuch i mówi "pępek głodny" i mu pani z piekarni dała słodką bułkę :D oczywiście nikt go nie głodzi po prostu to taki mały żarłoczek

Z opowieści mamy, bo mnie na świecie jeszcze nie było. Moja siostra jak miala 3-4 lata w kościele na Baranku Boży: - ludzie śpiewają; " Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata obdarz nas pokojem..." - nastała cisza, wszyscy kleczą, a moja siostra na cały odbiornik: " A myśmy już baranka zabili !" :D Było to 30 lat temu, moi dziadkowie mieli gospodarstwo - barany, kozy, kury i takie tam... :)

Gość chociazby
moja 4 letnia siostrzenica mowi do mnie tak ciocu ale ten ksiadz to musi byc bogaty pytam dlaczego a ona bo ludzie daja pieniazki na tacee a on nigdy nie wydaje reszty

Gość frezjaaaaa
ha ha ale się uśmiałam,dzieciaczki są przezabawne

Gość vincedd
Brat meza jak mial 2 latka i siadal na nocniku krzyczal na caly glos " idzie puka, idzie puuuka!" co znaczylo "idzie kupa" :D

Gość ada1212
piękny topik!

Gość pies na medal
Moj synek kiedys w kosciele,podczas komunii mowi mamo patrz ksiadz chipsy rozdaje pojdziemy tez. A innym razem podczas wystawienia sakramentu zobaczyl monstrancje i mowi po co ksiedzu ten wiatrak przeciez w kosciele zimno

Gość lt;grajek gt;
:D

Gość <grajek>
xd

Gość chociazby
up

Gość chociazby
z

Gość chociazby
no nikt wiecej

Gość takata takata
up

Gość Sylwia83, sorry ale to
niesmaczne co piszesz. Dziecko 3 letnie będzie to pamiętało do końca życia i nie będzie to miłe wspomnienie. Czytałam kiedyś wyznania dorosłych i młodzieży, którzy jako dzieci przyłapali rodziców i każde z nich podkreślało, że czuło strach, niepokój, a później wstręt do rodziców. I każde ogólnie miało do nich żal i nie chciałoby pamiętać, ani nie chciałoby tego wtedy widzieć, bo kuźwa są na świecie klucze i zamki w drzwiach! Rusz łbem. :o

Gość Zenujące i smieszne, a ty i
twoja rodzina to już skończona patologia. Żal dziecka. Z takich rodzin powinno się dzieci niestety usuwać, bo to ostatnia deska ratunku. Coraz bardziej bezmózgie to społeczeństwo. :o

Gość teszzzz mama
Oj, tekstów i sytuacji cała masa, ale co mi się przypomni:) na świeżo z wczoraj:) msza popielcowa, wzięłam ze sobą córcię 5 lat; wychodzi z zakrystii ksiądz i ministranci, wszyscy mają te fioletowe wdzianka na sobie i niemal nie odróżniają się od siebie, przechodzą przed nami - z dwadzieścia parę ministrantów takich od metra po metr siedemdziesiąt i ksiądz na końcu:) córa patrzy na tych na przodzie najmniejszych i mówi - "mamo, to też ksiądz, tylko taki malutki?":-D moja mama pilnuje mojego młodszego skarba jak córa w przedszkolu, młody ma niespełna 3 lata; sytuacja - mały po załatwieniu potrzeb w łazience ucieka babci i nie daje się ubrać w majtaski; lata po domu ze śmiechem, a babcia goni i woła: chodz tu, bo ci mucha urwie siusiaka (to na niego zawsze działa i się uspokaja :p) , poszedł więc grzecznie do babci i zaczął się ciągać za siusiaka; babcia więc delikatnie go upomina, żeby nie ciagał, bo urwie i co potem; mały popatrzył w dół i mówi: "no właśnie,bo taki fajny":-D

Gość rupiczek
up up up

bylismy w kosciele. w czasie gdy byla spiewana piesn moje dziecko kolysalo sie na boki. piesn sie skonczyla a moja corka (rok i 9 miesiecy wtedy) w spiew: "NANANAAAAA NANANAAAAA" wiec ja od razu "kochanie tutaj nie spiewa sie takich piosenek" na co mala zmienila nagle repertuar na teletubisiowy: "NANA PO NANA PO NANA PO" :)

Gość takooowo
piszcie:)

Gość zdumiewające
Córka 3,5 roku bawiła się lejąc bez opamiętania wodę z kranu, mówię, żeby tego nie robiła, bo biedne dzieci w Afryce nie mają co jeść ani pić a ona wodę marnuje.Wychodząc słyszę komentarz dziecka: ciekawe, a ja ostatnio widziałam u babci w książce, że im krasnoludek cały worek żarcia przyniósł ( jakaś opowieść o skrzatach św. Mikołaja to była) Myślałam, że padnę ze śmiechu

Gość zdumiewające
jeden z wujków, dość postawny facet rozmawia z córką i coś jej tłumaczy, w stylu - jak już będziesz taka duża jak ja... a córka w tym momencie : ale chyba nie taka gruba? mina wujka bezcenna. Dziadek mówi coś do córki a ona nagle: dobrze mówisz, jak na swój wiek :) Babcia ubiera się przy Młodej i ogląda bluzkę a ona: nie, no taka mała bluzka na taką grubą kobietę?

Gość zdumiewające
ta sama 3,5 latka - wsiadamy ostatnio do tramwaju, tłum ludzi i wszystkie miejsca zajęte, a Młoda dramatycznym głosem: ale jestem wykończona Podchodzę do córki, daję jej całusa i mocno przytulam, ot tak. A ona : to było naprawdę wzruszające. Poległam Nie pozwoliłam jej czegoś zrobić a ona: wyprowadzam się do babci. Ja: kiedy? ona: dzisiaj, zaraz i zabieram wszystkie rzeczy a po chwili: ale jak ja tam regał z zabawkami zaniosę?

Gość zdumiewające
mąż nie chciał czegoś wynieść do piwncy, więc mówię: zachowujesz się jak hrabia. Po jakimś czasie córka była u dziadków i w trakcie rozmowy pada słowo hrabia, a ona: o! mama też tak do taty mówi

hahahaha,ale jaja:D,nie mogę się doczekac kiedy moja mała zacznie gadać:D