Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sheissad

Wredne współlokatorki;( HELP

Polecane posty

Gość maaakkk
to nie wiem jak Ci pomóc jeżeli tak się jej boisz. Ja tam bym wolała mieć wypowiedzenie podpisane i zmyć się stamtąd jak najszybciej. A to kaucja nie wystarczy na opłacenie Twojego czynszu za marzec że miałabyś jej coś jeszcze płacić?

Gość srertrytuygyuihuit
sluchaj jak mas zmiekkie serce to musisz miec twarda dupe. rozumiem ok jestes niesmiala. ale albo mowisz jej tak jak tu kazdy ci radzi albo niech robia z toba co chca. zawsze bedziesz taka sierota?? ile ty masz lat?? wez sie w garsc!!! powiedz ze albo podpisuje albo zglaszasz do skarbowki. i jak nie podpisze to kużwa zglos ją i tyle!!!

Gość bez konserwantów
Dziewczyno nie zastanawiaj się że to "nieelegancko", że narobisz właścicielce problemu jak się wyprowadzisz bo to 700 zł mniej tylko wiej stamtąd. Co masz się z idiotkami zadawać, w końcu chcesz się czuć dobrze w domu i mieć komfort psychiczny

Gość sheissad
Niestety:( kaucja 400 zł,a czynsz 700. Ona by się zes rała za złotówkę,więc będzie się odgrażać. Cenne przedmioty zostawiam u kolezanki w mieszkaniu, tak na wszelki wypadek. Zastanawiam sie,czy nie zostawic wlaczonej kamerki internetowej(nie wiem jak) zeby sprawdzic czy mi nic nie robia w pokoju. Wchodza czasem i wiem to.

Gość maaakkk
brak mi słów. Dziewczyno weź się otrząśnij i wyprowadź stamtąd! Spakuj walizki poproś kolegę z autem żeby podjechał pod dom i w 10 minut wynieście torby i tyle. Jak nie masz kolegi to zamów taksówkę, no cokolwiek. Jakbyś była z Opola mogłaby Ci pomóc.

Gość sheissad
Dziękuję za pomoc,ale niestety do Opola mam baardzo daleko. W tym mieszkaniu byla duza rotacja lokatorow w moim pokoju. Ale nie weim dokladnie czemu. Wiem,ze z chlopakiem ktory tu mieszkal, wyklocala sie o czynsz przez telefon. I on ja prosil o obnizenie. Slyszalam rozmowe. Wspomniala cos,ze pojdzie do niego na uczelnie, narobi problemow, nasle kogos. Ona jest naprawde nieobliczalna

Gość tez mieszkalam z różnymi...
Przeprowadź to szybko, popakuj wszystko (masz dużo klamotów?), weź jakieś koleżanki najwyżej, żeby Ci pomogły wszystkie rzeczy wziąć za jednym podejściem, potem idź do tej kobiety, najwyżej podpisz papierek tak jak ktoś u góry radził, postrasz skarbówką... Możesz nastawić na nie "pułapkę", trzeba to już dawno było zrobić;) Wiesz, ja też wyprowadziłam się od starszej pani z dnia na dzień... Raz przyjechałam do tego pokoju, który wynajmowałam u starszej pani, nie uprzedziłam jej, że wrócę z wyjazdu(bo mi dziwnie sprawy się poukładały)... Wchodzę około 22:30, zapalam światło w "swoim" pokoju, a tam - nie uwierzycie - ta starucha w "moim" łóżku, w mojej pościeli!! Szok:/ Obrzydziło mnie to, na szczęście następnego dnia brałam swoje manatki stamtąd, a ta pani jeszcze miała do mnie pretensje i była wielce obrażona, bo ją nakryłam na tym, że śpi w mojej pościeli... Nie daj się!

Gość cvzczfa
Jak Tobie powie, że pójdzie na uczelnie, to powiedz, że Ty wtedy natychmiast pójdziesz do urzędu skarbowego.

Gość lkghfwf
po prostu się wyprowadź, ale zrób to z jakimiś znajomymi - weź mamę najlepiej - albo ptzyjaciół - żeby byli świadkowie i najlepiej na raz - żeby nie zamkneła Ci mieszkania zanim nie weżmiesz wszystkich rzeczy, na począrtek zacznij od nacenniejszych - koputer itp

Gość tez mieszkalam z różnymi...
Ona sobie może chodzić na uczelnię, uczelnię to g**** obchodzi, no chyba, że się mylę? lkghfwf - zgadzam się, miej ludzi ze sobą Autorko, możesz włączyć dyktafon, jeśli przeczuwasz groźby... No i musisz mieć świadków/wsparcie/ tragarzy. Wiem, co czujesz, bo też byłam nieśmiała - załatw to za jednym podejściem.

Gość rewfewfw
A ja uważam, że dobrze robisz. Sama mieszkałam z róznymi osobami wiem, jak relacje w mieszkaniu moga wplynac na złe samopoczucie. Ci co mowia "olej to" nie wiedza nic o wynajmowaniu mieszkania z obcymi ludźmi. Nie warto się meczyć!!! ja zmienilam mieszkanie i problem zniknął! fatalnie jest mieszkac z wlascicielem! nie rob tego po raz drugi Właścicielka na bank! nie zglosila dochodow z wynajmu do urzedu skarbowego zatem myśle, że mozesz wyprowadzic sie bez wypowiedzenia

troche drogo 700 za pokoj, w 3miescie za 500 mozna spokojnie znalezc mieszkanie (pokoj). Tak w ogole masz kopie umowy?

Gość sheissad
mam kopię umowy

Gość Lady Wi
wyprowadzaj sie natychmiast!Ja tez mieszkalam kiedys w domu w ktorym prawie mnie zaszczuto!! Jednego sobie tylko nie moge wybaczyc-ze nie wyprowadzilam sie juz po pierwszej awanturze. Tez szkoda mi bylo depozytu.

Gość mala zemsta na koniec
na odchodne rozbij gdzies surowe jajko w jakims niewidocznym miejscu np otworze wentylacyjnym albo za szafa

Gość sheissad
Lady Wi, a co dokladnie się tam działo?

Gość haha hahaha haha;)
Dobre z tym jajkiem, się uśmiałam po pachy:)

Gość sheissad
;)

Jesli jestes z 3miasta i boisz sie sama zabierac rzeczy, to moge pomoc w przeprowadzce. Pisalas ze sie boisz ujawniac jakie miasto, wiec pisz maila w razie czego bevis_@op.pl

Gość g8idea
kochana, zrob tak jak Ci radzi maaakkk - to bardzo rozsądne powinnas miec wypowiedzenie, jesli w tresci umowy jest napisane, ze wszelkie zmiany musza byc dokonane na pismie nie jestem prawnikiem, ale wydaje mi sie ze ustna forma bedzie ok, jesli nie ma takiego zapisu? wtedy wystarczylby swiadek jakis Twój, ze doszlo do tego wypowiedzenia ustnie? Koniecznie wspomnij jej o skarbówce!!!! Jesli czujesz ze ona w jakis sposob swoją osobą dominuje nad Toba, to pomysl z satysfakcja, ze masz w reku argument taki, ze tym razem ona posra sie ze strachu :) Wygarnij jej krotko z jakich powodow rezygnujesz z wynajmu i koniecznie wspomnij o urzedzie skarbowym. Masz zdecydowana przewagę w tej sytuacji. Ja bym domagala sie zwrotu kaucji natychmiast. Pamietaj tez, ze ona moze szybciutko pobiec do urzedu na drugi dzien i zaqrejestrowac ta umowe oraz zaplacic zalegly podatek z odsetkami i wyrazic tzw. czynny żal - wtedy urzad moze jej nie ukarac.

Gość Lady Wi
nie ma co rozpamietywac. Bylo minelo. Wspollokator byl szurnietym pedantem oraz cholerykiem. Mieszanka wybuchowa, nie dalo sie przezyc. Awantury o kazdy wlos, kazdy okruch na blacie. Zle zaslonieta zaslone. Solniczki nie mozna bylo odlozyc w inne mniejsce bo koles szajby dostawal. Chory czlowiek, w sumie to mi go zal. Swoaj dziewczyne potrafil zwyzywac od idiotek bo mu za grubo maslem posmarowala kanapke i takie tam. Tez sie chcialam wyprowadzic ale mial 500 zl mojego depozytu. w koncu sie wkurzylam i sie wyprowadzilam, stwerdzilam ze mam gdzies juz ten depozyt. A on pozniej jeszcze dzwonl ze mam za jakies tam zalegle rachunki zaplacic, niby depozyt tych rachunkow ne pokryl. HAha i jak sobie policzylam to rzeczywiscie byloby tegow iecej wiec wyszlo na moje.

Gość pan_pies
a ja bym im dał 300 zł z umową wypowiedzenia. wiem, że to bolesne płacić takiemu towarzychu ale wolałbym mieć czyste konto, lekką głowę i żadnych smrodów za sobą. Nie wiem ile kosztuje akademik, ale zakładam że mniej niż mieszkanie. Skoro i tak miałabyś 700 wydać na mieszkanie w marcu to im dasz 300, zostaje 400 i nawyżej coś się dołoży. Tak radzę.

Gość zaufaszyliscie
a ja bym na miejscu autorki wynosiła do koleżanek w plecaku lub w reklamówce po trochu rzeczy, aż wszystko bym wyniosła (tak,żeby właścicielka nie zobaczyła). A poźniej wyniosłabym się bez słowa.

Gość zaufaszyliscie
po co ci te stresy,że zobaczy jak zabierasz swoje torby i zrobi jakąś awanturę? koleżanki jak mają swoje mieszkania to przechowają klamoty a Ty usuniesz się bez słowa.

Gość sheissad
Niestety, nie mieszkam w Trojmieście;/ Dziękuję za chęć pomocy

Z prawnego pkt widzenia tamta lalunia moze rzadac tych 700 zl za nastepny miesiac, ale jak nie byla zarejestrowana w US, to moze Ci naskoczyc. To juz od Ciebie zalezy co zrobisz, czy wyprowadzisz sie z dnia na dzien bez slowa (ewentualnie etapami w siatkach), 2 opcja - dasz jej te 3 setki i bedzie spokoj i bedziesz egzekwowala na niej podpisanie rozwiazania umowy najmu. To takie male podsumowanie powyzszych rad. Tak czy inaczej skoro jestes zaszczuta przez nia, go radzilbym dokonywac wszelkich dzialan w parze z kims wygadanym, co by nie dac se w kasze dmuchac (rodzice/kolega)

Gość hsjdksdjd
I jak autorko?

Gość sheissad
Dziś odkurzałam, rura i tak była zepsuta,ale ja ją naciągnęłam i się coś z nią stało. Mówię, weź z mojej kaucji.(choć to nie byla calkiem moja wina). Facet właścicielki na mnie naskoczyl, ze mam sama kupić,bo on nie będzie latał i wmówił mi,że zepsułam kółko od prysznica. K*** gdy sie ty wprowadzilam od razu zgloszono mi,ze jest zepsute;(;(;*(.Nie wytrzymałam, powiedziałam ,że jak sie nie podoba,to ja tu nie musze mieszkac skoro tak we wszystkim przeszkadza i jestem intruzem. Wlascicielka od razu,ze nie jestem intruzem,ze nikt mi tak nie powiedzial. Odpowiedzialam,ze to idzie odczuc. Gdzie sie kupuje takie rury do odkurzacza? Czy w media markt dostane? Czy azda jest taka sama,czy one sie czyms róznią?. Nie wiem czy wziac caly odkurzacz, czy tylko jakas jego czesc.Jezu...mam dosc;(. Ta mala s uka stala i sie przsluchiwala z satysfakcja naszej klotni.

Gość tyskapyska
Musisz kupić rurę do takiego modelu odkurzacza jaki jest to wystarczy.

Gość tyskapyska
Najlepiej w jakimś sklepie z częściami AGD