Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iusa783278328723

Jak z pracą po technologii chemicznej? (Politechnika Warszawska)

Polecane posty

Gość iusa783278328723

Ktoś się orientuje czy łatwo znaleźć pracę? Na jakie zarobki można liczyć

Gość anikaa1
w Polsce - słabo, max 2500 zł. Za granicą sporo, nawet 2x tyle w euro

Gość bziuuuuul
dokładnie, także ucz się języków!!!

O, mój koleżka jest tam na trzecim roku i pracuję w Centrum Nauki Kopernik haha :D Nie wiem jak jest. Ja studiuję na Inżynierii Chemicznej i Procesowej.

Gość hgg
moja kolezanka studiuje to na 3 roku i ma pracę za 4500 zł w zawodzie.

Gość iusa783278328723
gdzie dokładnie pracuje?

Gość hgg
nie pierdolę. Jest zdolna, sami do niej przyszli i zaproponowali pracę

Gość hgg
żyj sobie w tym swoim świecie i przeświadczeniu że wszyscy młodzi są biedni. Też wiele lat temu miałam pracę za podwójną średnią krajową na 3 roku studiów (ale inny kierunek). 4500 zł to żadne bogactwo nie jest.

Gość 1qqqq
ja też się uśmiałam... mam 33 lata jestem po farmacji i technologii chemicznej i mam 3400... szkoda słow.. jadę za rok do szwajcarii... tam dostane 6000 tys frankow na początek,.

Gość evertenderr
no nie ma lekko niestety... hgg podaj firmę, to uwierze... tak to nie ma szans...

Gość amelka2aw
Polska to jest wogole 10000 lat za murzynami w tych kwestiach... jestem po biotechnologii i nie moge wogole w polsce pracy znalezc na poziomie, zeby sie utrzymac... chyba wyjadedo UK

Gość hgg
i ja zarabiałam kupę kasy a też wtedy mówiono "młodzież biedna" itp. A prawda jest taka że kto ma głowę na karku radzi sobie świetnie. I na studiach latałam z koleżanką ZA NASZE PIENIĘDZE ZAROBIONE do Paryża na zakupy, kiedy moje koleżanki płakały ze nie mają na krem oliwkowy Ziai, bo "państwo nie wspiera młodych"

Gość chemik77
hgg, jesteś żałosny.... przejrzyj na oczy człowieku... życia nie znasz... może jak im starzy dają.... prawda jest taka, że nie ma u nas zakładów chemicznych o godnej renomie, a takie jak rokita zwalniają, a nie przyjmują.. mamy kryzys... liczy się DOSWIADCZENIE! po 3 roku studiow to conajwyzej ma zdaną analizę i algebrę i chemię organiczną i inne podstawy, ale o przemyśle chemicznym nie ma bladego pojęcia. Tego nie da się wyryć... są potrzebne lata doświadczenia. Co do samej technologii, to prawda jest taka, że u nas leży... podaj jakiekolwiek renomowane firmy zajmujące się jakimikolwiek liczącymi się badaniami...

Gość Evvvvvka
4 tys to zaden majątek, w szczegolnosci w warszawie gdzie koszty zycia sa bardzo wysokie.

Gość hgg
no wiadomo że 4tys to nie majatek Ja inżynierem nie jestem, nie pracuję w tej branży. Ale wiem że ta dziewczyna, ze wsi i bez pleców, radzi sobie świetnie. Kryzys kryzysem a jednak miliony ludzi radzi sobie dobrze i stać ich na wiele. Ale łatwiej biadolić, że jest zle i państwo złe

Gość caprieq
mój kumpel jest po technologii, pracuje w jelczu, ma 2800 na rękę, miał stypendium przez całe studia i dostał nagrodę rektora.. i co? gooowno...jego kumple podobnie, 3/4 wyjechala za granice. a ze na 3 roku 4500 to chyba lody na dyskach robi...

Gość na ludzich z wiosek
4000 robi wrażenie :o ale w warszawie to już nie wygląda tak super i nie jest czymś wyjątkowym

Gość cynamonowe lulu
hgg,litosci-skoncz pierdzielic z łaski swojej:O

Gość hgg
no 4000 to żadna rewelacja, ale na 3 roku studiów całkiem ok. Ja za 4000 to dzisiaj już bym żyć nie umiała, ale im więcej masz tym więcej chcesz ;)

Gość adriannaaah
mam wrażenie, że większość was z palca sobie cyferki bierze... może inna branża, ale mój mąż jest w wawie kierownikiem apteki z 6 letnim stażem i ma niecałe 6000 tys. Córka zaraz po studiach farmaceutycznych ma 3000... i gdzie tu sprawiedliwość.. ten kraj jest chory..

Gość alkaliaa
ja pracuję po chemii na pwr w fabryce frytek (badam sklad chemiczny, zanieczyszczenia itp) i mam 2400 zł. hgg... chyba Ci dzis cegła na głowę spadła, idz spać człowieku, jutro czas do szkoły

Gość byla studentka polibudy wwa
Co wy gadacie ja prosto po studiach dostalam 4 netto na reke w Warszawie konczylam studia na wydziale elektroniki PW.

Gość hgg
alkaliaa , szkołę dzieki Bogu już dawno skonczyłam Ale rzeczywiście idę, żyjcie sobie dalej w przekonaniu że w POlsce 2000 zł na rękę to marzenie. W tym samym czasie młodzi, ambitni przebojowi młodzi będą zarabiać bardzo dobrze i rozwijać się.

Gość hgg
Ja po studiach na rękę w prywatnej firmie dostałam 8tys na rękę, to taka moja dygresja, a niech was szlag trafi. Ale to 100% prawdy

Gość byla studentka polibudy wwa
A i dodam ze jestem 5 lat po studiach i mam ponad 10 na reke wiec mozna dobrze zarabiac.

Gość cynamonowe lulu
szkole skonczylas, ale chyba specjalna:O zawsze mnie dziwilo co takie bogaczki-fantastki robia na kafe?

Gość tymixw
weź flufenazynę człowieku i skoncz pieprzyć

Gość tymixw
to było do hgg oczywiscide

Gość hgg
jestem lekarzem, więc rzucenie nazwą leku psychotropowego nie robi na mnie wrażenia ;)

Gość cynamonowe lulu
jestes lekarzem..wow, nie Napoleonem?