Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boliwkia

NIE MAM PIĘNIĘDZYN, NIE STAĆ MNIE ABY DBAĆ O SIEBIE I BYĆ ATRAKCYJNĄ

Polecane posty

Gość Boliwkia

fryzjer solarium kosmetyczka ładne ciuchy modne dodatki dobre perfumy markowe kosmetyki . ahhh, chciałabym ale mnie nie stać...mam 2 pary jeansów, jedne czarne spodnie, kilka sweterków, dwa płaszcze i 3 pary butów...dwie torebki... raz na jakiś czas kupuje antybakteryjny fluid z rossmana, tusz do rzęs z miss sporty, szampon do włpsów i dezodorant zaraz się zacznie, że można dbać o siebie za grosze itd...ale to nie prwada! ostatnio miałam kłopot ze skórą, nadal mam, strasznie się łuszczy schodzi płatami...poszłam do dermatologa...przepisała mi mleczko do mycia za 70 zł, i balsam natłuszcający za 90... nie kupiłam...kupiłam jakieś badziewsiate tanie odpowiedniki, ktore nic nie pomagaja nie wyglądam dobrze...jak czasem widze to kobiety na ulicach- makijaże, piękne ubrania, torebki, ułożone włosy, paznokcie :( ehhh jest mi przykro

Gość ptasiek nastroszony
do pracy na dwie zmiany do burger kinga . rozwoj zawodowy i mozliwosc awansu to i luksusy beda

No, jeśli chodzi o wizyty u dermatologa to wierzę, ale co do jeansów, to powiem Ci, że nawet za 2zł można sobie kupić w lumpeksie fajne jeansy wyglądające na nowe:) Wystarczy się rozejrzeć i być cierpliwym w poszukiwaniach, a będziesz miała i 10 par jeansów.

Gość zupełnie zupe lubie
ciuchów masz dokładnie tyle co i ja, czyli i pewnie podobne fundusze mamy. idz do apteki, powiedz ze nie masz duzo pieniędzy, i zeby dała ci jakis preparat na twoje problemy, a najlepiej kup sobie zwykły olejek arganowy, za jakies 15/20 zł, i smaruj nim buzię na noc. poza tym jest duzo b.tanich a swietnych kosmetyków

Gość Boliwkia
bazinko niestety mieszkam w miejscowości gdzie jest jeden lumpeks, i uwierz- przestaraszyłabyś się , gdybyś tam weszła :) do najbliższego fajnego mam jakieś 80 km, ale jak jestem staram się coś upolować...kiedyś upolowałam ładny płaszcz z esprita, niemal nowy, za 17 zł :) mam go do dziś... ale sama wiesz jak to jest- raz się coś znajdzie, raz nie...z rozmiarem też ciężko a co do pracy, to oczywiście pracuje, i jeszcze mam dodatkową drugą dorywcza pracę, ale że mam nie za ciekwą sytuację w domu rodzinnym, to nawet jak mam nadwyżke gotówki to wolę mamie i babci dać..bo mamy akutat bardzo ciężką sytuację, ale to nie ważne... tak się chciałam pożalić

ładne ciuchy można kupić na allegro za grosze, albo w lumpeksie sama sobie możesz regulować brwi, robić peelingi żeby być zadbanym nie trzeba wcale mieć dużo kasy

Gość Boliwkia
dziękuję, jesteście kochane;) wiem, że ludzie mają poważniejsze problemy, jak zdrowie , czy rodzina a ja tu się żalę, że nie mam modnej bluzeczki...ale czasem można, prawda? tak mnie wzięło, bo wczoraj poszłam na ostatki do koleżanki- takiej jeszcze z liceum, do domku na ciastko i jakąś nalewkę...ja ubrana w jeansy, sweterek, a dziewczyny odstrzelone! co jedna to ładniejsze ciuchy, ładne paznokcie, biżuteria...a jak zaczeły gadać o kosmetykach, sklepach...to już w ogóle :(

Gość Boliwkia
wiecie, ja wcale nie zarabiam tak mało, i mam dwie prace więc powinnam się cieszyć...z dorywczej to czasem i 600 zł mam miesięcznie, a i normalnie na 3/4 etatu pracuję... ale pomagam bardzo mamie i babci ...obie schorowane, oprócz mnie nikogo nie mają mam koleżankę która zarabia zalediwe 700 zł... ale wszytko wydaje na siebie- i co miesiąc jakiś nowy ciuszek, buty, kosmetyki...

Gość Nawet nie wiesz
Jak Cię rozumiem. Mam tak samo :( brak kasy na wszystko. A w lumpeksie zadko coś takiego trafić chyba że chodzi się jak jest nowy towar a wtedy ceny też nie są takie małe jak coś lepszego. A co do kosmetyków ktoś powiedział że można kupić coś taniego i fajnego. Tak zgadzam się. Brak kasy jednak ogranicza. Czasem czuje się fatalnie. Przez to że nie mam jak się ubrać fajnie czuje się gorsza. Mniej pewną siebie bo wszyscy znajomi ubierają się normalnie super nie to co ją. Nie żebym postradała rozum jakbym miała kasę ale napewno bym zadbała o siebie i podniosło moja pewność siebie.

Gość Boliwkia
czarna anielico , naprawdę nie byłby to dla Ciebie problem? dziękuję bardzo ! otóż oprócz tabletek dostałam przepisane kometyki, taki płyn do mycia do kąpieli, i balsam

tabletki to pewnie albo diana albo antybiotyk tetralysal? jeśli masz skórę schodzącą płatami to może najpierw delikatny peeling, a potem na noc krem z witA?

Gość locitan
Chciałam tylko wtrącić, że lekarze często "polecają" kosmetyki jednej konkretnej firmy...z oczywistych powodów:O A co do braku pieniędzy, to rozumiem Cię autorko. Ja też szukam najtańszych kosmetyków kolorowych, kupuję na wyprzedażach, np teraz jest wyprzedaż essence. Zastanawiam się dziesięc razy zanim coś dla siebie kupię...

Gość Boliwkia
ten olejek do kąpieli jest z frmy BALNEUM OPTIDERM a do smarowana mam zapisane dwa preparaty Der-Med natłuszczający tak na całe ciało, i miejscowo SVR XERIAL (ale nie nie pisze co dokładnie na recepcie, ylko miejscowo, że na najbardziej suche miejsca)

Gość Kobieta z k(l)asą!!:)
Autorko to ze Cie nie stac na takie rzeczy to nic....wazne ze stac Cie na pomoc bliskim, to o wiele bardzoej sie liczy.... i podejrzewam ze bez tych wszystkich kosmetykow, solarium i reszty wygladasz o niebo lepiej niz pudernice ktore wydaja na siebie grube tysiace miesiecznie....wiec głowa do gory......jestes wartosciowa i to sie liczy

Gość Boliwkia
pewno będzie to dla was obrzydliwie, ale mogę mieć skórę z łuszczycą :( podobno wszytkie specjalistyczne kosmetyki są takie drogie, lekarka jest fajna i nparawdę starała się wybrać dla mnie niedrogie, bo jak w aptece pani farmaceutka poleciła mi inny preparat- 160 zł !!! :(

ale Ty masz problem na całym ciele czy tylko na twarzy? Napisz coś więcej. Lekarz zdiagnozował co Ci dolega, czy tylko leki przepisał?

Gość Boliwkia
własnie na twarzy nie mam... mam suchą, bardzo alergiczną skóę...która ostatnio schodzi płatami... lekarka powiedziała, że...to mogą być poczatki łuszczycy :((( zapisała mi te natłuszczacze, jakieś lelarstwo na alergię i za 6 tyg mam się zgłosić...jeśli nie będzie poproway żadnej to znaczy że to nie przez suche powietrze , itd- tylko chyba łuszczyca :(

Gość pracownik luxusowego hotelu
a mi powiedz jaki nosisz rozmiar, moze cos poradze...

Gość Boliwkia
oj jesteście kochane...nie spodziewałam się aż takiej pomocy :) myślałam, że tylko się wyżalę, itd...a wy okazałyście się naprawdę super;) noszę rozmiar 36/38... ale nie chciałabym o nic prosić...może dlatego, że mam ubrania...może nie są super modne, ani markowe, ale wiem, że są ludzie, którzy nie mają niczego... ja płacę sobie za internet, za telefon, od marca ide na prawo jazdy...już zapłaciłam za kurs;)...po prostu - aby np. nazbierać na prawo jazdy musiałam odmawiać sobie kosmetyków, ciuchów...itd...albo wiecie same, jakie niedawno były mrozy? miałam kupić sobie nowe buty na wiosę, ale wolałam dołożyć mamie i babci do węgla, bow iadomo, że trzeba było mocno grzać..

Gość Boliwkia
wiem, że warunki są okropne... że są miliony ludzi , którzy mają gorzej...bo przecież ja mam ciepły dom, 3 posiłki dziennie, fajną rodzinkę, nie mamy długów...a że żyje się troche skromniej, bo nie ma ciuchów firmowych, to trudno ale wiecie jak to jest być babą;) czasem po prostu przykro się robi , kiedy widzi się piekne ubrania, dobre ksometyki, itd

Autorko nie tłumacz swojego narzekania, masz do tego prawo tak samo jak każdy inny. :D Też narzekam, chociaż wiem, że najgorzej nie mam. Czasem trzeba, od razu człowiekowi lepiej

poczytaj o tej serii z farminy ja to kg opakowanie wczoraj sprowadzałam do apteki, facet jest tym produktem zachwycony. Na pierwszy raz kup opakowanie 100g i zobaczysz a do lumpeksów chodź i szukaj, szukaj i szukaj czasem cos kupisz a czasem nie, trudno ja wczoraj kupiłam sweterek za 10zl, ale normalnie to nic nigdy nie ma:)

Gość pracownik luxusowego hotelu
bo wiesz ja mam sporo rzeczy ktorych nieuzywam, nie nosze, niektore sa nowe, chetnie sie pozbede bo zajmuja tylko miejsce. Nosze wiekszy rozmiar, ale niektore rzeczy mam kupione w ciemno na aukcjach internetowych, i okazaly sie za male.. Mogla bys zachowac czesc reczy lub sprzedac a kase zainwestowac w siebie

Gość Boliwkia
pracownik luxusowego hotelu ale jesteś kochana i masz takie dobre serduszko :* mało jest ludzi, którzy chca pomagać, tak bezinteresownie...ale tak jak Ci pisałam, chyba byłoby czymś okropnym wziąść od kogoś ubrania, czy nwet je posprzedawać i kupić sobie np. inne fatałaszki..są ludzie, ktorzy potrzebują tych rzeczy 10000000000 razy bardziej...

Gość Boliwkia
czarna anielica dziekuje też, bardzo,bardzo;) pracujesz w aptece, jesteś farmaceutką? chyba z nieba mi spadłas...już sobie odpisałam te nazwy i jutro od razu zapytam się w aptece;) też mam taką fajną Panią, ktora czasem coś sprowadza a hurtownii;) a może poleciłabyś mi jeszcze coś na wypadanie włosów? nie wiesz co jest najlepsze? ja brałam skrzypovite, 2 miesiące,a efektów zero :( oczywiście jeśli masz czas coś doradzić;)

jak możesz to podaj swojego maila albo najlepiej załóż nowego bo pewnie distaniesz dużo maili jeśli ktoś chce pomóc to dlaczego nie sama bym to zrobiła ale własnie oddałam kilka worów ubrań do domu samotnej matki i aktualnie mam pustki w szafie:)