Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bielikowa9709

Coś naprawdę skutecznego na trądzik?

Polecane posty

Wiem że takich tematów jest sporo. Ale chcialabym wiedzieć co naprawdę pomaga.. Mam 15 lat, ale ten trądzik naprawdę mi przeszkadza. Wiem że to taki młodzieńczy i czesto jest przy dojrzewaniu, no ale mam go juz od daaaaaaawna. W dodatku mam mocno rozszerzone pory w okolicy nosa, i strasznie przetłuszcza mi się cera. Na tłustą cere czytalam, że dziala jakaś tam oliwka z rossmanu .. No ale co z tym trądzikiem?

Gość babka babkowa
brevoxyl, dermatolog

Gość smutnakobietka
tez mam taki problem, jestem starsza troche od ciebie mam 23 lata i niby okres dojrzewania mam juz za soba ale "tradzik" zostal :( najgorsze jest to ze jak juz wyskoczy mi cos na twarzy to jest to taki podskorny, bolacy pryszcz :( ja jestem zalamana teraz jak jeszcze jest zimno to mozna zalozyc kaptur na glowe i jakos sie ukrywac przed spojrzeniami ale jak zacznie sie robic cieplej wychodzic slonko to juz nie bede mogla ukrywac sie pod kapturem, staram sie nie robic ciezkiego, zapychajacego makijazu bo to na moja cere dziala jeszcze gorzej :( ryczec mi sie chce po prostu juz nie mam sily.. dermatolog mi nie pomaga zapisuje jakies tam mazidla ale co mi po tym :( zapisalam sie do kosmetyczki na mikrodermabrazje za 2 tygodnie.. do tego momentu musze wyleczyc 2 duze krostki ktore mi ostatnio wyskoczyly bo ze stanem zapalnym na buzce nie mozna przeprowadzic zabiego mikrodermabrazji... nie wiem moze to okaze sie moja deska ratunku ale nie obiecuje sobie zbyt wiele juz tyle razy sie zawiodlam :( sorki za taka dluga wypowiedz i nie na temat ale musialam gdzies sie wyzalic

Gość babka babkowa
jsli masz wykwinty ropne to nie jest dla ciebie dobra mikrodermabrazja ona zwlaszcza raczej postać grutkową, podskórną a jesli tobie pojawiaja sie takie ropne to nadal bede sie pojawialy mimi tego zabiegu. idz do innego, dobrego dermatologa. nie do kosmetyczki. stracisz tylko kase. mojej kolezance pomogly izoteki a miala taki problem jak ty smutnakobieto

Gość smutnakobietka
nie chce rozpoczynac kuracji izotekiem bo nawet by mi go lekarz nie przepisal, nie mam duzo pryszczy a te takie podskorne pojawiaja sie z raz na miesiac mi dwa wyskocza, raczej jestem zalamana moja cera pod wzgledem takim ze mam liczne przebarwienia po syfkach, rozszerzone pory, miejscami sucha skore.. czy sadzisz ze mikrodermabrazja moze mi zaszkodzic ? wiem ze wlasny w tym tradziku ropnym jej nie mozna stosowac ale nie myslałam ze ja wlasnie taki posiadam :O

Gość babka babkowa
przy zaskornikach, rozszerzonych porach, podskórnych pryszczach można stosować ten zabieg

Gość salmonellaaaa
mi na tradzik pomogla diana35, mialam silny tradzik dzis mam gladka cere i juz kilka lat spokoju.

Gość lady spod lady
kup sobie AU-100 to jest drogie ale napewno pomaga,w granicach 350 zł ja kupowalam za flaszeczke

Gość smutnakobietka
ok dzieki bardzo, wczesniej bylam na peelingu kawitacyjnym u tej samej babeczki (jakos na poczatku grudnia) i efekt mi sie podobal, ten martwy naskorek zostal porzadnie usunięty i cera byla naprawde lepsza ale trzeba go powtarzac co miesiac zeby rezultaty byly zadowalajace.. ja wczesniej nie mialam kasy ale teraz troche odlozylam i pojde do tej samej kosmetyczki... jak mi powie ze nie moge mikrodermabrazji miec to powiem jej zeby mi znowu zrobila ta kawitacje

Gość cóż doradzić
mikrodermobrazja_regularnie

Gość lady spod lady
ludzie ci nie powiedzą o tym AU-100, i ty pewno nie słyszałaś,bo jest skuteczne a mafje lekowe by zbankrutowały,ten lek ma jeszcze inne działanie też pomocne na nowotwory stawy

Gość lady spod lady
wpisz w google AU-100 ,i poczytaj co to za rewelacyjny lek opinie ludzi ,spytaj w kilku aptekach o cene za ile ci mogą sprowadzić, bo z alegro to mam wątpliwości z kupnem ,raz mnie przekrecili na innej rzeczy i boje sie kupować w ciemno.

Gość smutnakobietka
chetnie bym to wyprobowala ale cena olbrzymia, na poczatek bym wolała jakas tansza probke przykladowo do 30-40zł

Gość marianna pe*
jest taki płyn z antybiotykiem Zineryt, ponad 40 pl kosztyje, dośc skuteczny na punktowe zmiany albo ja uzywałam maść Vitella ictamo

Gość marianna pe*
z tanich rzeczy polecam maseczke zielona glinka ziaja

Gość Byla pryszczata dziewczyna
Mialam tradzik, wyprobowalam tysiace rzeczy, doslownie wszytko u kosmetyczni a rowniez u dermatologa. W kocu przepisali mi accutane (nie wiem jak sie to w Polsce nazywa). Trzeba na tym barc tabletki antykoncepcyjne (nie wolno zajsc w ciaze bo dziecko by sie niedorozwiniete urodzilo) i robic test krwi u dermatologa co miesiac. Bierzesz to przez 6 meisiecy i masz spokoj na cale zycie. Bardzo polecam. Zrobilam to 15 lat temu i od tej pory swiety spokoj z pryszczami a nawet pory mi sie zmniejszyly.