Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie podrozuje

odebranie zasilku w Irlandii

Polecane posty

Gość AgniMagniii
Autorka tematu najwidoczniej urozmaica swoje ciekawe zycie przebywajac na kafeterii i pytajac sie ludzi o benefity. Szkoda, ze nie przyznaja benefitow za glupote. Bylabys bogata :D Dobrze, ze ja nie mam takich znajomych. Wszyscy, ktorych znam, pracuja. Nikt nie siedzi i sie nie obija, bo po to sie jedzie za granice, zeby pracowac/studiowac, odkladac sobie... A ty? A ni pracy, ani studiow... W dodatku zyjaca z jakimis konkubentami. Masakra.

Gość juz nie podrozuje
angi tak mam chlopaka i to on jest ojcem dzieci, jestesmy razem 7 lat. on caly czas pracuje, legalnie i na czarno. i nie napisalam, ze dzieci chodza glodne tylko, ze w socjalu wystarczy powiedziec, ze dzieci chodza glodne i daja benefity

Gość i baaaaaaaardzo dobrze
Jej jak ja wspolczuje tym dzieciom.Najgorsze dzielnice do mieszkania,bezrobotna matka-krolowa benefitow,tatus dorabiajacy na czarno. W ktorejs klasie szkoly sa pogadanki na temat czym zajmuja sie rodzice-ciekawe jak glupio bedzie wtedy twoim dzieciom-mama zajmuje sie wyludzaniem przy uzyciu klamstwa... dlatego nie lubi sie emigrantow bo to po czesci ludzie nieambitni i debilni jak ty i prosze nie pisz po raz 1000 ze na kafe tak opluwaja cie wyobraz sobie, ze nie wszyscy otaczaja sie takimi znajomymi-ja nie znam pracownikow ani wyludzaczy,znajomych zagranica dobieram nic nie roie przypadkowo.... MAM NADZIEJE ZE JESTES DOBRA PROWOKACJA-CHYBA NIE MOZNA BYC TAKIM DEBILEM

Gość mysle ze to nie prowo
sama znam podobnych delikwentow przez ktorych mi tylko wstyd jest, siedza na zasilku, albo pracuja na czarno albo siedza w PL, wyludzaja pomoc socjalna ( doplata do mieszkania, przedszkola, swietlicy) a same qrva chodza w nowych ciuchach i wiecznie do kosmetyczki poprawiac tipsy. I wqrwiam sie tylko bo ja z mezem ciezko pracujemy, zeby godnie zyc i placic podatki a takie pasozyty nie dosc ze klamia to jeszcze winy swojej nie widza :O

Gość sisis
w jednym trzeba jednak autorce przyznac racje. ja niestety mam znajomych, ktorzy podobnie jak autorka wyludzaja benefity. moze nie sa tak bezczelni jak autorka, ale spokojnie mogliby pojsc do pracy a nie robia tego, ze panstwo na nich lozy. i musze sie z nia zgodzic, ze nie mam smialosci powiedziec im tego w twarz, ale coraz bardziej kusi mnie by na nich doniesc. wiem jak to brzmi, ale czuje sie wykorzystana, pracuje systemem 24-on 24-off i zarabialm tyle co moi znajomi siedzac na benefitach. w dodatku oni dorabiaja sobie jeszcze na czarno, kolejne 200-300 euro tygodniowo. tacy ludzie smieja sie nam, uczciwym i pracujacym w twarz. a jednak tak jak napisala autorka ci, ktorzy maja takich znajomych, brak odwagi by cos z tym zrobic.

Gość gvgvgg
sory, pisz sobie co tam chcesz, ale mi by było po prostu wstyd komuś powiedzieć, że moje dzieci chodzą głodne i nie zapewnilam im warunków godnego życia. No ale cóż ja jestem po studiach, mam bardzo dobrą pracę tu w Polsce i nie musze wyjażdżać żeby się połasić w ochłapy z socjalu ;)

Gość juz nie podrozuje
nie musisz sie lasic na ochlapy z socjalu a jestem prawie pewna, ze dostaje wiecej niz ty nie robiac nic:D

Gość gvgvgg
15 tysięcy miesięcznie na rękę?;) chyba wątpię

Gość juz nie podrozuje
tyle pewnie nie, ale policzmy. ja dostaje 2.600 miesiecznie wszystkich zasilkow moj facet dostaje miesiecznie 2.100 euro plus na lewo robi jako kierowca wiec dochodzi kolejne 800 euro miesiecznie. czyli lacznie mamy 5.500. nie placimy za mieszkanie, za lekarzy, za przedszkole. czyli te 5.500 to wlasciwie tylko na nasze potrzeby. jak przeliczylam wlasnie na necie to jest to 23.000 zl. mamy w polsce juz mieszkanie, splacone, wiec to tez sie liczy.

to ty masz 5500 miesiecznie a udalo ci sie odlozyc AZ 6000??? Nie dosc ze lewe rece do roboty to jeszcze brak zaradnosci.... zycze milej emeryturki potem :O

Gość do nie podrozuje...
nie rozumie dlaczego chcesz uciekac z Irlandii, mozesz przeciesz pszezyc z zarobkow swojego faceta jezeli tak dobze zarabia 2100 + 800 to jest super pensja...

Gość NIE ANGLOJEZYCZNA EMIGRACJA:::
NO TZO JA JADE PO BENEFITY DO ANGLII JAK tak rozdaja byle komu ja tez chce....apropos jak poprzednik to co ty z ta kasa robisz jak masz tak duzo za nic nie placisz a nic nie odkladasz bo 6 kola to przeciez nic........

Gość juz nie podrozuje
pisalam przeciez, ze mamy juz w Polsce splacone mieszkanie. dopiero od niedawna znowu oszczedzamy. a co do tegoze moglibysmy i tak przezyc za to co zarobi moj facet- no jasne, ze bysmy mogli ja ja juz mam dosc irladnii dla mnie to juz bagno nic tam nie ma, nic sie nie dzieje, juz mi sie znudzil i kraj i ludzie. w anglii bedzie cos nowego. irlandia kojarzy mi sie juz z krajem dla niedobitkow, kazdy traci prace, siedzi na zasilkach a potem zabieraja zasilki i sam sie o siebie martw.

Gość Cpewnego pieknego dnia
ktos zapuka do twych drzwi :) i zobaczymy kto bedzie sie smial ostatni nawet w pracy anglicy mowia, ze nie ma problemu w podkablowaniem kogos. wyludzacze posuwaja sie po prostu za daleko

Gość Cpewnego pieknego dnia
a ty pusta idiotko myslisz ze w anglii to jest inaczej? hahahahaha

Gość juz nie podrozuje
w anglii mniej sie martwie niz w irlandii bo tu jak dzis uslyszalam w 2011 bylo 16 000 zgloszen o wyludzenie benefitow a w 2009 tylko 1 300 to popatrz jaka roznica? a bedzie jeszcze gorzej. a w anglii nic wyludzac nie zamierzam, ide do pracy a dopiero jak strace prace to wezme te benefity, poptostu chce wiedziec co i jak i ile moge wyciagnac juz teraz. moj facet ma swojego wlasnego busa i na tym w irlandii dobrze zarabial, na swieta zarabial nawet 2 000 euro tygodniow, wiec w anglii tez na pewno da rade.

Gość Najbrzydsze sa golfy
Pomijajac ze siedzisz na dupie nie robiac nic zastanawiam sie czy nie masz zadnych ambicji poza funkcja rozplodowa, co z poczuciem wlasnej wartosci.Pracuje,ucze sie,awansuje,mam satysfakcje.A ty? Szczerze zal mi ciebie,naprawde. Moj ojciec 70l tydz temu przeszedl na emeryture mimo ze mogl kilka lat temu.I nawet teraz szuka sobie jakiegos zajecia.Chce sie czuc potrzebny komus,pozyteczny bo dzieci ma juz dorosle a on ma jeszcze wiele energii.Wsydzilby sie jakby mial taka corke jak ty tak jak twoje dzieci beda sie wstydzic ciebie. Chyba ze przekazesz im swoj godny pozalowania system wartosci i plan na zycie.

Gość a jak myslisz dlaczego
teraz napisałas ze w anglii nie chcesz wyłudzac i wziac sie za prace a na poprzednich stronach pisałas ze nie dostaniesz od razu zasiłku poniewaz prawo nakazuje przeprocowac rok inaczej gówno dostaniesz taka jestes wspaniała ze chcesz isc do pracy czy nie ma innego wyjscia zakłamana szmato ?

Gość qwertyw
to w irlandii macie bardzo dobrze ja tu jestem z 3 dzieci dostaje benefity ale nie mam co Ty a jeszcze do tego pracuje bo cienko by wyszlo to ja chce do irlandii :)

Gość qwertyw
tak z ciekawosci pytam ile masz rodzinnego ,ile zasilek dla bezrobotnych itp tu na pierwsze dziecko masz 20 na tydzien na nastepne 13 z groszami na tydzien zasilek dla bezrobotnych 60 cos f na tydzien na samotnych dla par 100f na tydzien https://www.turn2us.entitledto.co.uk/entitlementcalculator.aspx tu masz kalkulator do benefitow policz sobie do irlandii wyjdzie nedza

Gość hohohoho....
juz nie podrozuje "ja dostaje 2.600 miesiecznie wszystkich zasilkow moj facet dostaje miesiecznie 2.100 euro plus na lewo robi jako kierowca wiec dochodzi kolejne 800 euro miesiecznie. czyli lacznie mamy 5.500." Dziewczyno, ty zapomnij o Anglii. Tu nie zarobicie tyle, nie mowiac o zasilkach. Siedz w Irlandii bo to raj na ziemi.

Gość juz nie podrozuje
juz podjelismy decyzje, kupilismy bilety i lecimy do anglii. nasz dwojka znajomych co tez starcoila benefity tez leci prawie w tym samym terminie wiec zawsze to dodatkowi znajomi. to tak brzmi fajnie, ze tyle benefitow, tyle, ze nam juz napisali, ze zabieraja, za kilka tygodni. poza tym w irlandii robi sie juz zle, chca wzaiasc druga rozyczek od unii a to oznacza, ze benefity znowu zostana przyciete i zabrane innym ludzieom to samo bylo poprzednim razem.

Gość blebleccccc
I bardzo dobrze, madrzy Irlandczycy. Wypierdalaj darmozjadzie

Gość jak to jest..
do autorki: jak WY to robicie ze mieliscie az tyle kasy z benefitow? Ty az 2600 euro a Twoj partner 2100.?? Ty pewnie dostajesz na dzieci?a Twoj facet za co??

Gość smutna mary
z tego co wyczytalam w temacie to jej partner nie dostaje benefitow tylko tyle zarabia, ale nie jestem pewna i nie chce mi sie czytac wszystich wypowiedzi od nowa

Gość fabaga
W Irlandii na dzieci mozna wyciagnac az 2600 euro??? To w UK jest bida z nedza, ja sie do IRL przenosze natychmiastowo ;-)

Gość jak to jest..
jej facet dostaje 2100 benefitowplus to co zarobi na czarno ....

Gość jak to jest..
jej facet dostaje 2100 benefitowplus to co zarobi na czarno ....

Gość zaczarowany olowek1000
to prowo. Tak sie zaczytuje w angielskim prawie, ale nie wie, ze nie trzeba byc w zwiazku malzenskim zeby dla urzednikow stanowic pare i prowadzic wspolne gospodarstwo:o

Gość rhuituhiw
do juz nie podrozuje ale scieme walisz tym ludziom:) sama jestem w Ie od 6 lat..i nie gadaj glupot...jako samotna matka masz 225 e tyg plus pelne dofinansowanie do mieszkania max 800 plus child benefit 144 euro to ok 2000 a twoj gach max 200 e tyg plus jakies 400 e dofinansowania dla singla..to 1200 e ...nie wiem skad Ci sie wzielo 5500.. moj maz byl 18 miesiecy na zasilku ..szukal pracy codzien...wkoncu poszedl na Back to work ..jakos dajemy rade ...podatek ktory zaplacil w zeszlym roku zrekompensowalo caly roczny zasilek ktory kiedys bral...ale nigdy juz bysmy nie chcieli chodzic do socjala itp.mam swoja godnosc i rece do pracy... ...a Ty chyba masz tylko euro w oczach ...i sklonnosc do przesady:)