Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie podrozuje

odebranie zasilku w Irlandii

Polecane posty

Gość juz nie podrozuje
proponuje zebys najpierw obejrzala osiedla socjalne w anglii nim powiesz cokolwiek o okolicy w ktorej takie mieszkania sa:) to nie polska ze sie mieszka w poobdzieranych mieszkaniach na zasyfionej kanapie:D sprawdz sobie social housing w anglii to sie zdziwisz.

Gość no niestety............
zapach curry owszem mnie podnieca..........

Gość juz nie podrozuje
wiesz ludzi podniecaja rozne rzeczy, mnie np ostatnio podnieca zapach olejku do kapieli L'occitane Varbena:) ale wiadomo, kazdy jest inny:)

Gość no niestety............
wow stac cie...

Gość szabadabaraba
Ooo tak, w Angli socjale to sa wille z basenami, zasilki pozwalaja na zycie na wysokim poziomie, mieszkania socjalne mieszcza sie oczywiscie w najlepszych dzielnicach miasta. Jako gratis dostaje sie pelne umeblowanie, samochod i kosiarke do ogrodu :D

Gość juz nie podrozuje
zdziwilabys sie na ile rzeczy mnie stac:)

Gość kolmui
skoro ,,juz nie podrozuje" taka cwana jesteś i nie umiesz przyjmować krytyki to idz wyszczekaj sie do urzędu skoro tak ładnie innym radzisz. Sama potrafisz tylko pasożytować na innych. Zero honoru, brak ambicji, totalne dno!

Gość juz nie podrozuje
az takich wygod to sie nie spodziewam ale gdy czytalam jakie warunki musi spelniac takie mieszkanie to ogolnie nie mozna narzekac. zwlaszcza, ze socjal tez oplaca ogrzewanie. dom nie moze byc zagrzybiony musi posiadac modern facilities cokolwiek to jest, w przypadku rodziny wiekszej niz 3 osobowej musza byc conajmniej 2 lazienki. jesli sa dzieci ponizej 7 roku zycia musi byc przestrzen przydomowa wiec albo ogrod albo duzy taras. oddzielne sypialnie dla domownikow bo musi byc poszanowana ich prywatnosc, jak dla mnie wiecej mi nie trzeba. na basen dzieci sama zapisze

Gość juz nie podrozuje
nie umiem przjmowac krytyki? przeciez wszyscy mnie tu krytykuja i jakos to przyjmuje:) uwazacie, ze jestem pasozytem i w porzadku nie przeszkadza mi to. to wy na necie szczekacie. tylko na necie potraficie, w zyciu codziennym brak wam jaj, zeby cokolwiek w sprawie pasozytow jak ja zrobic:)

Gość kolmui
ręce opadają

Gość mańka.dzik
no chyba komuś ich nie brakło skoro słodkie życie w irlandii już się dla ciebie skończyło ciekawe na co teraz będzie cię stać oby ci starczyło na majtki z primarka ;)

Gość juz nie podrozuje
manka spokojnie o mnie sie nie martw, nawet gdybym chciala zostac w irlandii wydarlabym im jeszcze calkiem sporo kaski za dzieci. ale tak jak pisalam, anglia jest pod wzgledem socjalnym duzo lepsza. ale nawt gdy ja wyjade zostana tysiace polakow takich jak ja:) wiekszosc polakow na zasilkach drze taka kase, ze glowa mala.

Gość niedlugo socjal sie skonczy
nawet w UK, bo zadluzenie UK jest porownywalne do zadluzenia Grecji i tylko moga to ukryc bo maja funty i dodrukowuja pieniadze, ale za najblizsze 5 lat beda musieli drastycznie przycinac wydatki, bo zaden dodruk pieniedzy juz nie pomoze, a grabienie takich krajow jak Polska juz nic nie da. Autorko moze zobacz sobie wiadomosci jak szykuja sie do reformy NHS to poczatek, budzet to nie worek bez dna ze bez konca mozna z niego tylko brac. wykorzystujesz swoje dzieci do wygodnego zycia, a co ci moge powiedziec, jak zaczynalam prace w UK to na swojej drodze spotykalam wiele takich brytyjskich beneficiar, tzn ex beneficiar, ktorym dzieci podrosly, skonczyl sie dochod z dzieciakow, one juz bez zdolnosci do rozrodu, a dzieci niechetne do utrzymywania matki, bo mataka sama miala je w dupie, musialy isc do pracy, bo to nie jest tak jak piszesz ze obejmuja cie jakas ochrona. Nic cie nie obejmuje. Takie podstarzale leniwe babska potem skamlaly ze cudzoziemki zabieraja im prace, bo one myslaly ze sobie do pracy przyjda pogadac, a tu robic trzeba, efekt dla nich one w tych dziadostwach dalej siedza, ja sie rozwijam, awansowalam, mam lekka prace dobrze platna. Im jestes starsza tym wolniej sie uczysz, twoje cialo tez juz jest nie te, brak doswiadczenia i co zostaje? Szorowanie kibli w hotelach albo smazenie fryt w fast foodach. Ale to wasze zycie. Opieka panstwa zawsze sie moze skonczyc, a dzieci zostaja. Polityka sie zmienia, wiec w kazdej chwili mozga powiedziec panstwo nie jest w stanie zapewnic opieki socjalnej i co nam zrobicie? Juz powoli beda wycofywac w UK housing benefit, za co juz zaczynaja leniwe studenciny co to tylko studjuja i udaja ze szukaja pracy, placza, ja nie jestem w stanie sie utrzymac itd. Jak jeszcze zjedzie sie do UK pare milionow darmozjadow co to chce tylko brac zasilki to sami sobie petle na szyje zakladacie, bo ci co sa normalni to wyjada, a wam baneficiarzom zabiora zasilki, a dzieci wam zostana i co zrobicie? Upieczecie je na grilu w ogrodku? Za pewnoscia tak, bo wygodna patologia jestescie ktora powinna sie wystreylizowac na sile. W ogole na kazdego czlowieka powinno przypadac max 2 dzieci potem do sterylizacji. Nie zdziwilabym sie jakby za niedlugo takie regulacje byly w UE albo USA. W Indiach juz sterlizuje sie kobiety, bo dla dobra ziemi jest to konieczne, bo ludzie rozmnazaja sie jak wirusy i przez to niedlugo zaczna sie nawet nawzajem zjadac. Sami sobie szykujemy pieklo.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
Niestety ale w Uk nie jest jzu tak dobrze,w iem bo tu mieszkam... Szkoda gadać, nic nie dostaniecie na dzieci, za duze juz sa, jakby przyjechala jak mialy 1 rok to ok, teraz inaczej licza.

Gość yolio
i takie leniwe flądry jak ty uczą swoje dzieci, że życie złodzieja jest łatwiejsze. Wyrosną z nich kaleki życiowe i niezaradne ciamajdy. Nigdy nie będą szanowane przez innych ludzi, bo do pasożytów nikt nie czuje respektu. Współczuje takiej matki. Może jednak pójdą inną drogą i tego im życzę! Ale niestety niedaleko pada jabłko od jabłoni...

Gość juz nie podrozuje
z tego co mi wiadomo, to w anglii sytuacja socjalna sie poprawia, mozesz mi podac linki do stron gdzie pisza o zmianach w benefitach? bo z tego co ja wyczytalam na stronach shelter i wealfare to sytuacja socjalna sie poprawia, sa dobudowywane domu dla osob czekajacych na dom socjalny latami. w dodatku od przyszlego roku bedzie mozna sie starac o nowy rodzaj zasilku zdrowotnego.

Gość mańka.dzik
a tak poza tym to jeśli studiujesz prawo angielskie to znasz angielski lepiej niż ja i wiesz że tam oni ci piszą że nadal możesz się starać o ten zasiłek tylko musisz przepracować pare tygodni i to nie jest tak że oni cię stąd wyrzucą bo jesteśmy w ue i nie mają takiego prawa jeśli nie będziesz miala zasiłku możesz iść do helfcenter( czy jak to się tam pisze) i muszą ci pomóc

Gość juz nie podrozuje
agna dostaniemy dostaniemy bo juz sparwdzalam i spelniamy warunki. dzieci spelniaja warunki w 100 % dopoki nie pojda do szkoly. a nawet wtedy dostaja specjalna wyprawke szkolna i dodatkowe bezplatne zajecia z angielskiego, zeby podszkolic jezyk. wszystko zalezy od tego ile przepracuje ja i moj facet.

Gość juz nie podrozuje
manka, przez studiowanie mialam na mysli, ze sobie czytam, tlumacze sobie w goodle i bango albo prosze znajomych i mi tlumacza. nie moga mnie z irlandii wyrzucic ale moga mi tak ograniczyc benefity, ze nie bedzie mi sie oplacalo tu zostawac. zreszta irlandia to bagno juz i tak mam jej dosc

Gość mańka.dzik
co będzie nie lada wyzwaniem :)

Gość mańka.dzik
sory to miało być do tego -wszystko zalezy od tego ile przepracuje ja i moj facet. co będzie nie lada wyzwaniem :)

Gość niedlugo socjal sie skonczy
nie czytaj tylko angielskiego prawa sojcalnego, czytaj gazety i wiadomosci jakie projekty wchodza, teraz moze jest ok, ale za 2 lata moze byc inaczej. A ty z dziecmi zostaniesz. Poza tym jak pisalam ja tu spotkalam wiele takich bylych mamusiek, na stare lata musialay szukac pracy, zero doswiadczenia, to tylko pracaw ciezkiej harowce i za minimum, o awansie czy rozwoju nie ma mowy bo juz stare, do tego bez odpowieniego nastawienia do pracy, bez dyscypliny, bo siedzienie w domu rozleniwia. Takiej to nie przegadasz,niczego nie nauczysz, dupa ciezka, tylko by kawke czy herbatke pily, wiec czesto sa albo niezatrudniane albo szybko zmieniane, no chyba ze sie przestawia, no ale zycie wtedy dla tekiej nie lekkie. Ale tak to juz jest, nie wykorzystalo sie mlodosci mozliwosci swojego organizmu, to na starosc trzeba 2 razy wiecej sie wysilkowac, bo mozg i cialo juz nie te. A pracowac trzeba do 67 lat.

Gość juz nie podrozuje
manka manka nie martw sie, prace juz mamy zalatwiona, ja moge pracowac, moj facet rez, nie zawsze bylismy na bezrobociu. zreszta wystarczy, ze przepracujemy dwa lata, zeby kwalifikowac sie na wszystkie zasilki. akurat jak dzieciaki beda szly do szkoly

Gość juz nie podrozuje
jakos to bedzie, nie martwie sie, zobaczymy za kilka/kilkanascie lat jak sie dla nas sprawdzi system angielski. najwazniejsze to dobrze sie przygotowac, zobaczyc co i jak mozna od nich wyciagnac

Gość mańka.dzik
dla mnie to i tak jest 0 mózgu 0 ambicji tylko czychanie na łatwą kasę.znam takich ludzi maja po 30 lat i może 2 lata normalnej pracy ja mam 30 i już 11 lat pracy 3 zawody i doświadczenie w różnych dziedzinach nie wyobrażam sobie żyć bez pracy

Gość juz nie podrozuje
a w dalszym ciagu ciazgniesz zasilki i pracujesz na czarno, wow tylko to i ja moge bez doswiadczenia zawodowego i zawodu:D

Gość poranny kac
juz nie podrozuje. Niedługo będziesz miała dwie opcje. Albo pracować w anglii za najniższą stawkę bo nie masz kwalifikacji, albo wrócić do Polski gdzie nie dostaniesz nic. Za brak pracy w Anglii mogą Ci co najwyżej dzieci zabrać bo uznają że nie masz warunków do wychowania. Teraz Anglia to nie to samo co 5 lat temu.

Gość juz nie podrozuje
w takim razie anglia i tak brzmi lepiej niz polska. kupilismy juz bilety na 19 kwietnia:)

Gość AgniMagniii
Autorko tematu, sorry, ale ty jestes po prostu pusta jak dzban. Obydwoje z twoim chlopakiem macie dwie lewe rece do roboty. Jeszcze do Anglii nie przyjechalas, a juz planujesz kolejne benefity. A to na dom, a na ubrania, na mleko, na dziecko, na tamto i sramto. Jak to twoje dzieci chodza glodne? Sama tak napisalas kilka stron wczesniej. Jak chodza glodne, to wez sie do roboty leniwa prukwo, a nie na socjalu. Juz sie nie moge doczekac kiedy wprowadza te nowe przepisy w UK, ze ci, ktorzy zarabiaja mniej niz 26.000 rocznie, wypad do swojego kraju. Anglia teraz nie chce beneficiarzy, tylko wykwalikowanych pracownikow. Po co im darmozjady, np. takie jak autorka tematu? Poza tym, pisalas, ze masz dzieci i ... chlopaka, tak? Tzn. konkubenta? Hmmm... chyba nie musze dalej komentowac. Patologia. A dzieci chociaz jego sa, czy kazde z innym?

Gość beddel
Nieambitna , leniwa, w dodatku bezczelna :( , szok . W czerwcu tego roku minie mi 19 lat jak mieszkam w Anglii i nigdy nie wyciagnelam łapy po benefity , a jestem w takiej sytuacji ze dużo bym mogła " wyciągnąć" jakbym chciała bo mam niepełnosprawne dziecko, ale mam tez ambicje i honor , to czego Tobie brakuje :(