Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem zupełnie

ile dać na komunię dziecku pieniędzy

Polecane posty

Gość nie wiem zupełnie

mój mąż jest chrzestnym tej dziewczynki , nie wiem ile włożyć do koperty bo raczej prezentu nie chcemy kupować. Poradźcie ile dać , bo nie wiem

Gość nie wiem zupełnie
ja słyszałam że chrzestny 600 to taki standard

Gość głupie czasy
chrzestnym??no to w tych durnowatych czasach daje się MINIMUM 1000 zł lub laptopa lub quada:-(

Gość nie wiem zupełnie
ok, dzięki

Gość pokoloko
300 to się na urodziny daje chrześniakom. Daj tysiaka najmarniej.

Gość e d erfrffrt4
a utrzymujecie kontakty z rodzina dziecka? No ja mysle, ze 1000 plus jakas ksiazeczka religinja, cos w stylu "Biblia dla dzieci" itp

Gość nie wiem zupełnie
nie utrzymujemy kontaktów to nie nasza rodzina ale mąż jest chrzestnym -tak wyszło

a ja powiem tak ze komunia to nie slub..i na komunie daje sie pamiatki pierwszejj komunii sw..(nie ejstem jakas dewota ,nawet do kosciola nie chodze).oprcz tego kwiaty i mozna dokupic drobiazg w stylu lancuszka z medalikiem swietych. ejj sory...ale komunia to komunia...trzeba byc walnietym zeby kupowac dzieciom bilety do spa..laptopy itd. .

Gość pokoloko
oCzywiście , że 300 zł na urodziny. Teraz byle jaka zabawka kosztuje ok 300 zł. A jak nie stać to się chrzestnym nie zostaje, bo potem dziecko będzie miało skrzywioną psychikę przez takiego co grosza żałuje. Odmówić se jedzenia od ust, ale chrześniakowi trza dać! I już!

Gość fdgfdggfgfdgdf
- chrzciny ok 500 zł i złoty krzyżyk - na każde urodziny 250-400 zł - pierwsza komunia 1000 - osiemnastka 1500 zł - ślub - minimum 2000, lub dołożenie się do mieszkania Wstydziłabym się pójść z mniejszą kwotą

powalilo kogos i to konkretnie...chyba niektorzy nie wiedza co oznacza slowo rodzic chrzestny....wielce mi chrzestna ktora raz na rok an urodziny wywali 500 zł..;/ ciocia z prawdziwego zdarzenia zabiera chrzesniaków na plac zawa,wie co lubia jesc,w co sie bawic itd. aktywnie uczestniczy w zyciu dzieciaka...i jesli sie takich mozliwosci nie ma to sie nie zostaje chrzestnym..a nie jak sie nie ma kasy.

Gość spoko loko
Ja mam komunię chrzesniaka w tym roku, widuję go raz n arok albo i jeszcze rzadziej, nawet nie jest z rodziny, tylko jego rodzice są znajomymi mojej mamy. Zamierzam dać 500 zł, chyba Biblię i jakąś kartkę. Wystarczy.

Gość derelka
moj brat mial komunie w tym roku i mimo ze chrzestną widzial pierwszy raz w zyciu dostal od niej 1000zl od chrzestnego rower i 300zl

Gość nie wiem zupełnie
Ci do których idziemy nie mają pieniędzy, mają 5 dzieci i obawiam się, że te pieniądz też zostaną wydane na tzw życie ale to jest daleko więc nie będziemy wozić rowerów itp.

Gość derelka
znajoma mojej mamy miala ten sam problem ze rodzina biedna i pewnie kase wydadza a dziecko jej nawet nie zobaczy;/ dlatego dali dziewczynce kupon na 1000zl do wykorzystania w sklepie meblowym w jej miejscowosci, wiec jej rodzice tego nie mogli spozytkowac a dziewczynka wybrala sobie to cop chciala

Jeśli nie mają kasy to warto im kupić potrzebne przedmioty/odzież i dołożyć do tego troche kasy. To ile dasz zależy od Twojej sytuacji materialnej, a kwoty tutaj opisane są indywidualne dla każdego bo mozesz dac 300 lub 1000 jak Cie na to stać.

Gość Rower lepszy
yyy myślę, że to byłaby lekka przesada dać dziecku takie pieniądze. Ja swojemu chrześniakowi kupiłam ładny rower, który był tak naprawdę o wiele bardziej wart niż te 300zl. Bo dla mnie 300 w gotowce dla dziecka to za dużo, ale kupno droższego, ale przydatnego prezentu jest lepsze. http://colex-rowery.pl/do/item/TREKMtTRACK220Boys/Rower-Mt-TRACK-220-B I do tego, żeby nie było to mu dałam 100zl. Poprostu jak dostał taki rower to się poczuł bardzo dorosły.

Gość jestem chrzestną i pytam
chyba sobie zartujecie??:-( nie mam zamiaru dawac co roku 300 zł na urodziny chrzesniakowi!! Kurcze to ja mojej mamie robie prezent do 100 zł a chrzesniakowi mam wykładac 300 zł??A co to ja sponsor jestem?:-D

Gość dobrze prawisz
uważam że między 300 a 500 zł w pełni wystarczy

Gość nie wiem zupełnie
no ale ja z rowerem przez pół Polski nie pojadę, może jakiś inny prezent kupić i dorzucić kasę??

ja swojej chrzesnicy kupuje xbox'a z kinectem. wszystko zalezy od twoich mozliwosci. moim zdaniem lepiej dac prezent np. rower itp. kasa szybko sie rozchodzi , albo zabieraja ja rodzice :O

Mój chrzesniak bedzie mial teraz w maju Komunie i daje mu 500 zł.Chyba bym musiała na głowe upaśc zeby dac wiecej:OZreszta kazdy daje tyle na ile go stac.No chyba ze wyznaje zasade -zastaw sie apostaw sie :OJa bynajmniej nie mam zamiaru zadłuzać mojej rodziny tylko dlatego,zeby mnie nie obgadano.W dupie to mam i tyle w temacie 🖐️

Gość BeyonceKnowlesssssssssssssssss
chyba was posralo zeby dawac 300 zł na urodziny i 1000 na komunie, ja nie wydam na komunie wiecej jak 500 zł, a na urodziny max 100

Gość dobrze prawisz
oczywiście na komunie. ja na urodziny przesyłam 50 zł i gówno mnie obchodzi reszta, nie jestem od sponsorowania cudzych dzieci. i uważam ze dla szczyla tyle wystarczy-za 5 dych może pójść do kina, na basen, na pizze- takie przeżycia są fajne. mogą mu rodzice kupić książkę lub jakis ciuch. moim zdaniem na urodziny tyle wystarczy i nie obchodzi mnie zdanie jakichś wariatek które uważają ze chrzestny= sponsor

Gość derelka
mozesz pomyslec nad jakims notebookiem sa teraz naprawde fajnie w granichach 500-1000zl albo np aparat cyfrowy na pewno się przyda

dyche w gotówce i paczkę krówek za 3,80 zł niech dziecko ma coś od życia a za bardzo rozpieszczać nie wolno!

Gość nie wiem zupełnie
Tylko ja tej dziewczynki prawie nie znam, więc nie wiem co ją interesuje i co by chciała, mogę dać większą sumę bo jestem przygotowana ale wiem ,że rodzice jej pewnie to zabiorą bo mają trudną sytuację (wiem taką plotkę,że biorą kredyt żeby jej tą komunię zrobić)

Gość jestem chrzestną i pytam
dobrze prawisz, masz racje, zgadzam sie w 1000 procentach!! sama wolalabym dawac 50 zł no ale dziecko male wiec kupuje prezenty za ok 70 zł i nigdy nie kupuje zabawek z reklam!!!bo takie zabawki to koszt popnad 100 zł... tak dziecku bede kupowac lalke za 200 zł a mojej mamie prezent za 50-70 zł:-(