Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem zupełnie

ile dać na komunię dziecku pieniędzy

Polecane posty

Gość gość
Róbta jak chceta

Gość szczera M
moim zdaniem najważniejsze jest uczestniczenie w życiu dziecka a nie kwota w kopercie. po co dziecku tacy chrzestni, którzy są tylko ,, od święta" i na pokaz- ile to mogę dąć i na co mnie stać. dziecku trzeba poświecić czas, dać miłość a nie kasę. chore ale to my nakręcamy takie tematy- ile za ślub księdzu ile za pogrzeb i ile wsadzić do koperty na komunie. Smutne czasy....

Gość iwkens
na komunie 1000 to na wesele z 15000 tysięcy trzeba szykować ? Co z czasy ?

Gość gość
My nie chcieliśmy pieniędzy dla dziecka na komunię. Umówiliśmy się z chrzestnymi, że podzielimy koszty przyjęcia w Rozdrożu - obiad i deser po mszy. A prezenty to już skromnie - medalik, Biblia itp.

Gość baśka555
to zalezy jakie ktos ma mozliwosci, ja np pozyczylam czesc kwoty na www.vivus.pl dzieki temu moglam kupic lepszy prezent

Gość gość
Baśka jestes debest

Gość gość
Dla mnie to glupota, co sie teraz wyprawia z tymi Komuniami. Za moich czasow standardem bylo, ze Chrzestny kupuje rower i dorzyca jakas kwote, 200, 300 zl i tyle. a Chrzestna kupowala zazwyczaj albo jakis lancuszek z medalikiem, albo zegarek, Biblie dla dzieci itd. ja od chrzestnego dostalam rower i 200 zl, od chrzestnej zegarek, 100 zl oraz upiekla mi tort, od rodzicow lancuszek, od dziadkow po 200 zl i bylam bardzo szczesliwa;) chociaz do dzis tych pieniazkow nie dostalam do reki hehe, rodzice "przechwali" ;D czyli wydali nie wiem na co. Teraz to jakies szalenstwo. Sama bylam swiadkiem jak po urodzinach swojego syna moja znajoma na drugi dzien najezdzala na wujka chlopca, bo dal mu na urodziny 50 zl....ze wstydzilby sie itd az plakala, ze tak pozalowal, mscila go itd. Niestety tak teraz jest, dasz za malo , to tylko obgadaja pozniej. To jest Komunia Swieta,mysle, ze dawanie dzieciom po tysiaku z tej okazji to paranoja jakas, a pozniej dzieci sie ucza i wymagaja jeszcze wiecej.wstyd.

Gość gość
Niedawno widzialam pewna Komunie. Wielki lokal, zespol muzyczny, dziewczynka w makijazu ;O suknia niczym Panna Mloda...normalnie wesele.

Gość Komunista

Mój chrzestny na komunię dał mi 1000 zł, złote kolczyki i Huawei p20 pro