Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulturalna rasistka

Jestem rasistka. To naprawde cos tak bardzo zlego?

Polecane posty

Gość kulturalna rasistka
wiekszosc amerykanow inteligencja nie grzeszy. Owszem sa inteligentni wsrod nich, sama takowych poznalam. Ale nie oszukujmy sie amerykanie to narod w wiekszosci bialo czarnych. Ich inteligencja nie powala. Pojedz do USA, poznaj amerykanow (bialych i czarnych) a zrozumiesz o czym mowie.

Gość ooo dywan
[zgłoś do usunięcia] kulturalna rasistka jak sie zapoznasz z pojeciem rasizmu to zrozumiesz. Co innego dyskryminowac niemca ze wzgledu na narodowosc a co innego czarnego ze wzgledu na kolor skory :D sorry ale wymiękam:D nie ma żadnej różnicy czy dyskryminujesz kogoś bo urodził sie Niemcem albo urodził się czarny, albo wyznaje inną religię niż ty

Gość kulturalna rasistka
a po co się pchasz do murzyńskiej dzielnicy? rownie dobrze mozna napisac, a po co on zalozyl murzynska dzielnice, w kraju, ktory na dobra sprawe nigdy nie byl jego?

Gość kulturalna rasistka
dla mnie jest, bo ja nie dyskryminuje kogos jesli chodzi o narodowosc. Pisze tylko o czarnych. Nie mam nic do innych narodowosci, do chinczykow, hindusow itp

Gość ooo dywan
ale to też nie był kraj białych ludzi, biali przybyli, wytłukli miejscowych i się "panoszą":D

Gość kulturalna rasistka
aha i w sumie murzynow nie dyskryminuje:D Nie traktuje ich jako gorszych przy poznaniu, nie pogardzam, ale swoje mam prawo myslec. A bierze sie to wlasnie z obserwacji i przebywania w ich towarzystwie.

Gość ooo dywan
kulturalna rasistka dla mnie jest, bo ja nie dyskryminuje kogos jesli chodzi o narodowosc. Pisze tylko o czarnych. Nie mam nic do innych narodowosci, do chinczykow, hindusow itp rozmowa z tobą jest bardzo ciężka:D

Gość kulturalna rasistka
alez ja nie bronie amerykanow:D Poczytaj co o nich pisalam.

Gość Rasistą nikt Ci być nie zabron
Problem polega na tym, że u podstaw Twojego rasizmu leży ignorancja:O Może dowiedz się najpierw skąd czarnoskórzy wzięli sie w Ameryce i na czym polegała kolonizacja, a potem wyrobisz sobie jakikolwiek pogląd?

Gość Jak nazywaliby się
Flinstonowie gdyby byli czarni?

Gość kulturalna rasistka
alez ja wiem skad czarni sie wzieli w ameryce:D To w sumie chyba kazdy wie

Gość Jak nazywaliby się
czarn_chy :)

Gość kulturalna rasistka
rucha mnie pies, ale tylko rasy germańskiej 🖐️

Gość micia kicia mua mua
Glupia jestes i gowno wiesz o swiecie. Badz sobie rasistka, bo tylko ograniczeni umyslowo ludzie, ktorzy nie sa w stanie zrozumiec zlozonosci swiata, dziela ludzi ze wzgledu na kolor skory.

Gość micia kicia mua mua
ty offerma (nick masz wlasciwy) - a po co sie angole i inni do afryki pchali i dalej swoje biznesy zlodziejskie tam prowadza?

Gość glutekkkkkk
kulturalna rasistka alez ja wiem skad czarni sie wzieli w ameryce To w sumie chyba kazdy wie taaak, i dlatego piszesz że panoszą się w kraju białych ludzi:D po pierwsze sami do tego kraju z własnej woli nie przybyli po drugie od kiedy Indianie są biali, bo to przecież ich kraj:D i czemu nie piszesz że biali się panoszą w USA, przecież nikt ich tam nie zapraszał, przyleźli, wybili ludność, zwierzęta...:O

Gość glutekkkkkk
22:59 [zgłoś do usunięcia] kulturalna rasistka rucha mnie pies, ale tylko rasy germańskiej fajny podszyw:D

za to ty z pewnoscia wiesz duzo o swiecie. Bylam w wielu krajach i nie chwala sie po prostu pisze na czym opieram swoje spostrzezenia, poznalam wielu czarnych. Nigdy nie traktowalam ich zle, ale swoje widzialam i myslalam. Stad moje wnioski. A ty? bylas gdzies? Mialas stycznosc z czarnymi czy tylko na mtv ich widujesz? ktos zaczernil moj nick. Ja jestem zalozycielka tematu

@"kulturalna rasistka" Sam znam piekne rodowite Francuzki o ciemnym kolorze skory... Nie widze w tym nic zlego. O ile "Afroamerykanin" to moim zdaniem sztuczne pojecie, podobnie jak "bialy czlowiek" - doucz sie z biologii by dowiedziec sie, ze z punktu widzenia tej nauki nie ma ras skory, bo geny determinuja tylko o zawartosci barwnika i nie ma 100% "bialych" jak i "czarnych". Czy "czarni sa gorsi"? Nie powiedzialbym. Chcialbym byc tak dobry w koszykowke jak oni, a czasem nawet miec wade genetyczna, ktora ma spora czesc Afrykanow rodowitych czyli anemie sierpowate chroniaca przed malaria. Ja potrafie zrozumiec, ze komus sie nie podoba np. kobieta o rysach takich a nie innych. Ale nie zrozumiem, jak ktos uwaza kogos po odcieniu skory za "gorszego". Jeszcze bardziej smieszne jest to jak ktos tak twierdzi po wizycie w USA. Wiekszosc czarnoskorych w USA to rodowici Amerykanie, ktorzy zbudowali potege tego kraju, podobnie jak ich rodzice etc. Tak naprawde "biali" byli tam w mniejszosci, bo w XIX w. na kazdego imigranta z Europy przypadala spora ilosc niewolnikow z Afryki. Niewolnicy pracowali i budowali dochod, zas przybysze z Europy czasem nawet nie ruszyli reka tylko zyli z napadow i rabunkow.

Gość mairu
Autorko, niestety zyjemy w czasach gdzie wiekszosc mysli tak jak Ty (mowie tutaj o ludziach majacych "przyjemnosc" mieszkac w srod czarnych), ale za Chiny nikt sie do tego nie przyzna:D A ludzie, ktorzy nie mieli stycznosci z czarnymi, nie powinni miec w ogole prawa glosu.

Gość hahaahhah
rasistko, a hindusi i inne brudasy? przeciez hindusi tez sie rozpanoszyli po swiecie jak robastwo i też śmierdza i sa leniwi, czmeu po nich nie jedziesz?? ja brzydze sie wszystkiego co ciemne i z biednych kraii

Gość niektóe są straszne
kulturalna rasistka- prawdziwa no sami nie przybyli. Przybyli tez nie po to by sie panoszyc, mieli swoja okreslona role i jakos im to odpowiadalo. ?????????????????????:O:O:O:O:O:O odpowiadało??????????????????????????????:O:O:O:O:O::O:O

nrepeb- a czy ja twierdze, ze czarne kobiety sa brzydkie? Nie, moga byc piekne, brzydkie podobnie jak biale. Co do biologi nie pouczaj mnie, ja to wszystko wiem, ale wypowiadam sie w temacie o czarnych i o swoich doswiadczeniach. Masz inne jeden z drugim? Podziel sie, bo na razie widze tylko puste slowa majace na celu pokazanie, ze jestem super tolerancyjna osoba. A jak pisalam czarnego to widuje wiekszosc pewnie tylko w tv badz mija na warszawskich ulicach. No coz w takiej sytuacji tez moglabym sie nazywac tolerancyjna:O

ooo dywan oczywiscie ze nikt mi nie kazal mieszkac w murzynskiej ani hinduskiej nie ma czegos takiego jak przymus ....przeciez moglem wrocic do wypizdowa obok twojej malej ojczyzny

Gość ooo dywan
hahaahhah ja brzydze sie wszystkiego co ciemne i z biednych kraii najbardziej to się chyba brzydzisz poprawnej polszczyzny:O wstyd:O

" z punktu widzenia tej nauki nie ma ras skory, bo geny determinuja tylko o zawartosci barwnika i nie ma 100% "bialych" jak i "czarnych". " co to za belkot ?

Gość bfdbfzd
nie wnikam w poglady autorki ALE: skoro niektorzy z Was uwazaja ze czarni sa tak samo inteligentni to dlaczego afryka jest takim zacofanym kontynentem? dlaczego nie maja normalnych domow (nie mowie ze wszedzie) ale taka etiopia itd. dlaczego chodza zaglodzeni, dlaczego nie maja szpitali, lekow, wody? skoro sa intleigentni to nie moga sie ucywilizowac?