Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elizia

CZY KTORejs z was udalo sue schudnac 7 kg w 3-4 tyg/?

Polecane posty

Gość malwera
ja jak zrzuce te kg to [potem bede zwiekaszac o 100 kcal co tydzien az dojde do 1500

Gość Jolqk
6 kg w 4 tyg, żaden problem dla mnie ;)

Gość takakulturalna
Malwera- to bardzo podobnie mamy :) No ja zaczęłam już trochę ponad tydzień temu i mam minus 1,5kg :) A jem w sumie wszystko na co mam chęć, po prostu nie świruję i się nie opycham, i też nie latam do kuchni co minutę jak kiedyś. Dużo pijcie wody, 2l dziennie bardzo pomagają. I ja też piję z Aqua Slim- ale nie codziennie. Jak rozleniwi się jelita np ziołami na przeczyszczenie to potem nie chcą same pracować i jest masakra.

Gość malwera
W sytuacji, gdy zmniejszymy ilość dostarczanych kalorii do około 1000, to nasz organizm zostanie zmuszony do uruchomienia rezerw , którymi są właśnie nadmiarowe ilości tkanki tłuszczowej. Ważne jest, aby dostarczać organizmowi wszelkich niezbędnych składników odżywczych. Posiłki należy przyjmować kilka razy dziennie najlepiej 5, o stałych porach, w celu przyspieszenia tempa przemiany materii. Ten program odchudzania umożliwia utratę około 1 kilograma tygodniowo, lecz przy stosowaniu dłuższym niż miesiąc wymaga konsultacji z lekarzem. Rozkład kaloryczności poszczególnych posiłków powinien wyglądać następująco: Śniadanie : 200 kcal Drugie śniadanie: 150kcal Obiad: 350 kcal Podwieczorek: 100 kcal Kolacja : 200kcal Kolację należy spożywać najpóźniej o godzinie 19.00, a także nie powinno się zapominać o wypijaniu dostatecznej ilości niegazowanej wody mineralnej. Warto obniżać kaloryczność dostarczanych posiłków stopniowo wszelkie drastyczne zmiany mogą być źle tolerowane przez nasz organizm. Warto zacząć od eliminacji słodyczy, słodzonych napojów i alkoholu, czerwonego mięsa, żółtego sera, białego pieczywa, wszelkich słonych przekąsek typu chipsy, paluszki czy prażone orzeszki, a także najlepiej zaprzestać używania soli. Nowe menu powinno obfitować w chude mięso i nabiał, warzywa ( które można w zasadzie spożywać bez ograniczeń), natomiast ograniczamy źródła węglowodanów do niewielkich ilości kasz, czy dzikiego ryżu. Najlepszym sposobem przygotowywania posiłków jest gotowanie na parze, gotowanie lub pieczenie bez dodatku tłuszczu.

Gość malwera
mysle ze tak bedzie okey

Gość malwera
takakulturalna zaczynasz jutro? bo ja tak nie ma co odwlekac, niedlugo wiosna ,swieta więc do dzieła

Gość Elizia
ok przyda sie:) ja zaczynam od poniedzialku i mniej wiecej tak jak opisalysmy

Gość takakulturalna
No właśnie :) To u mnie wygląda to tak (nie wiem czy mieszczę się w kaloriach): Śniadanie : 200 kcal - jem płatki z mlekiem, 1 szklanka Drugie śniadanie: 150kcal - jem dwie kanapki, ciemny chleb, szynka drobiowa lub z indyka, zielona papryka (dwa kawałki) i dwa plasterki sera pleśniowego Brie lub podobnego Obiad: 350 kcal - tutaj jem zależnie na co mam ochotę, po prostu porcję nie dla konia :) Popijam dużą szklanką wody i przed posiłkiem też szklanka wody. Często jem rybę. Podwieczorek: 100 kcal - płatki z mlekiem, czasem coś słodkiego :) Kolacja : 200kcal - znowu kanapka lub dwie, czasem o tej porze jem dopiero obiad Zdarza mi się też między posiłkami coś skubnąć, nie mówię sobie- jesz o 9, potem o 11 itd bo wiem że bym jadła NON STOP. I tak mi wychodzi do 1500kcal.

Gość Marta135
Ja też muszę schudnąć. Macie już jakieś sposoby.

Gość takakulturalna
Dziewczyny ja zaczęłam już z półtora tygodnia temu :) Ja też prowadziłam dziennik odchudzania, liczyłam kalorie, ale takim systemem czułam się niewolnikiem diety. Nie chcę być na diecie, po prostu inaczej się odżywiam.

Gość malwera
czyli twoja dieta to mż

Gość malwera
Marta135 chyba kalorie 1000

Gość Elizia
tez nie chce chorobliwie liczyc kalorii chyba mniej wiecej wiemy czym sa male porcje i co mozemy jesc najleoiej nie jesc po 19 i tyle

Gość malwera
no mniej jesc czesciej a mniejsze porcje 3 posilki i 2 przekąski

Gość takakulturalna
No tak, mniej żreć. Po prostu widzę po sobie że jak sobie powiem- dobra, od teraz dieta! To na samą myśl lecę do kuchni i burczy mi w brzuchu. A tak- mam na coś ochotę, zjem, ale troszkę i potem spalę. I tak jestem szczęśliwa i coraz szczuplejsza :) Polecam też jeść z niebieskiego talerza, ten kolor zmniejsza apetyt!

Gość takakulturalna
p.s. I tak, albo nie jeść wieczorami albo jeść mało. To znaczy tak- jak idziecie spać ok 24 jak ja, to nie trzeba jeść ostatniej przekąski o 18 czy 19. Wystarczy 2-3h przed snem, żeby zdążyć spalić. Najlepszy seks wieczorkiem ;) I też nie jeść powiedzmy o 22 jak idziecie spać o 24 kolacji na pięć wiader, tylko coś drobnego.

Gość malwera
ja kiedys pilam ocet jabłkowy moze tez z miesiac tearz popije wtedy chudalm w pasie pamietam

Gość malwera
to ja jutro start:) wszystkie jestesmy na pomaranczowo zaczerniacie sie?

Gość malwera
reszta zniknęła? pisac co zamierzacie . dziewczyny!!!

Gość takakulturalna
Jestem, jestem, w przerwach sprzątam :)

mnie sie udało na sb 4 lata temu w 2 .5 miesiaca schudłam 15.5 kg i w pierwszym miesiącu bylo 8 kg , chyba zaczne od poniedziałku znowu

Gość Elizia
no a od pomniedzialku tak jak zmaierzalysmy mam pierogi z serem i musze je zjesc bo u mnie nikt ich nie lubi a specjalnie kupilam:)

Gość Elizia
tzn jak zamierzalysmy odnosnie sposobu odchudzania:) bede w poniedzialaek do zobaczenia mam nadzieje

Gość Marta135
po ile macie lat:)??

Gość malwera
dobra to ja tez od poniedzialku bo samej mi sie nie chce:) zjem jutro pizze chyba jeszcze na ostatek

Gość takakulturalna
Eliza- zjedz, ale podziel sobie na dwie porcje- dzisiejsza kolacja, i jutro np obiad :) I zrób potem serię ćwiczeń, spal je. I nie polewaj tłuszczem! Ja mam 22 lata :)

Gość takakulturalna
A ja kontynuuję, Wy się dołączycie w poniedziałek :) p.s. Nie jedz pizzy na ostatek tylko zjedz normalnie, potem też możesz jeść. Ale np jeden kawałek i bez sosu. Czyli mniej żreć :) Za to ja dzisiaj będę oglądać KSW więc pozwolę sobie na piwko i kilka chipsów :)

Gość Elizia
oki tak zrobie i bez polewania tluszczem ja mam 29