Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykoncepcja

poznalam faceta ktory nie chce zakladac prezerwatywy

Polecane posty

Gość antykoncepcja
kurcze nie mam pojecia gdzie mozna sie zbadac na nosicielstwo w kazdej prezychodni mozna ?

Gość Lekkie tchnienie wiosny...
http://agnieszka.com.pl/pierscien_nuvaring.htm To o tym pierścieniu wszystko. A moimi słowami, to taki mały, przeźroczysty pierścień, który ma mniej hormonów niż tabletki i jest pewniejszy bo nie zapominasz o jego stosowaniu i nie ma wpływ na jego działanie choroba czy alkohol. Wkładasz go sobie sama, jak tampon w pierwszy dzień cyklu i on tam sobie jest przez 3 tygodnie, po 3 tygodniach go wyjmujesz, tydzień przerwy i znów wkładasz nowy. Można go na stosunek wyciągać, ale ja tego nie robię, mój partner twierdzi, że jak mam ten pierścien jest ciaśniej i przyjemniej. Jeśli go wyciągniesz to max do 2 h musisz go umyć pod zimną wodą i znów włożyć - wciąż działa. Jak masz pytania pytaj, koszt u mnie to ok 45 zł.

Gość antykoncepcja
ten pierscien - podoba mi sie z twojego opisu

Gość Lekkie tchnienie wiosny...
Ja go stosuję już chyba od czerwca czy lipca, nie mam żadnych objawów ubocznych, libido nie spadło a i nie musze pilnować brania tabsów. Nie czuję go w ogóle, często sprawdzam czy on tam jest, ale jest :)

Gość przyjmuje pigulki anty.
i nie zauwazylam u siebie spadku libido, wrecz przeciwnie. Fakt, ze czuje sie bezpieczna, bo wiem, ze nie wpadne, wzmaga moje pragnienia. Wiec prosze bzdur nie pisac zwolenniczki NMP... :P a co do faceta broniacego soe przed prezerwatywami - zaproponuj wspolne testy na hiv i choroby weneryczne. A kiedy wyjda prawidlowo - prosze bardzo!

A ja tam lubię w prezerwatywie. Zakładanie może być niezłą zabawą dla dwojga. A w żaden stosunek przerywany nie wierzę.

Gość do przyjmuje pigulki anty.
Bo pewnie bierzesz prawie od samego początku pigułki i nie zdążyłaś zobaczyć tej różnicy. Jak odstawisz pigułki to zobaczysz, że bardziej ci się będzie chciało.

Gość antykoncepcja
wielkie dzieki za pomoc i podeslanie adresow, ale nie ma mnie w polsce jestem w anglii i nie mysle jechac w najblizszym czasie

mam 40 lat, pigulki przyjmuje (z przerwa) od mniej wiecej 10 ... Wiem jak sie czuje kobieta czekajaca na okres, ktory sie spoznia :P i wiem jak to wplywa na zycie intymne

na wyspach tez na pewno mozna sie bezplatnie przebadac na nosicielstwo hiv. Dziewczyno, rusz dupe! ;)

Gość do przyjmuje pigulki anty.
No bo ty piszesz tylko o tym spokoju, który ci dają pigułki. Jest niewielki procent prawdopodobieństwa zajścia w ciążę i to cię uspokaja, ale fizycznie lepiej jest bez tabletek.

Gość antykoncepcja
hehehe a to gdzie to szukac w kazdym szpitalu robia takie testy ? albo pojde oddac krew, to mnie beda musieli przebadac :P

przed pierwszą ciążą 3 lata, przed drugą 2 lata , ale to nie były wpadki tylko planowane ciąże. Nie mniej uważaj na choroby weneryczne , bo to jest chyba większy problem. Ja sypiałam w ten sposób już z męzem...wcześniej przebadanym :) a-hiv, a-hcv czy kiłę zbadają z krwi. Ale chlamydie np po wymazie z cewki moczowej męzczyzny.

pigulki sa bezpieczne pod warunkiem, ze przyjmuje je odppwiedzialna kobieta swiadoma zasad ich dzialania, jak i mozliwych skutkow ubocznych. A wystarczy spojrzec na liste tematow tutaj by znalezc co najmniej kilka chetnych do kupna pigul przez net. Z niewiadomego zrodla. Przy jednoczesnym braku jakichkolwiek badan ginekologicznych delikwentki. Bo po co? Przeciez sie wstydzi :P a chce "tylko" recepte .... Nie kazda moze stosowac ten rodzaj antykoncepcji. Nie kazda stac na pigulki nowej generacji (ok.40zl miesiecznie). Nie kazda....mysli :P

Gość frdgdrfgfrd
Jakbym ja miała 40 lat to już bym się wcale nie zabezpieczała. Po 40-stce to ostatnie lata na urodzenie dziecka.

w szpitalu nie zrobią Ci takich badań od ręki, musisz miec skierowanie od lekarza do laboratorium albo isc bez skierowania do laboratorium i zapłacic za badania.

Gość frdgdrfgfrd
Stosunek przerywany stosowałam 5 lat przed ślubem i nic. Po ślubie zaczęliśmy starać się o dziecko i udało mi się zajść już w drugim miesiącu.

przy oddaniu krwi zostanie zrobiony zestaw badan, ktore mozesz bezplatnie odebrac. Ale bedzie to morfologia, testy na hiv ale juz na taki hpv nie, bo nie jest przenoszony przez krew. Najlepiej udac sie do ginekologa. Tak, czy siak raz do roku powinnysmy sie kontrolowac. Jesli mamy stalego partnera, jestesmy zdrowi, sobie wzajemnie wierni, to faktycznie nie ma koniecznosci uzywania gumek...

a skad wiesz, ze ja juz nie mam dzieci? Albo nie chce miec? Z reszta to nie o tym jest ten temat, a o seksie bez gumki. Na ile jest bezpieczny..?

Gość usia siusia
Wybacz, ale jesteś idiotką...