Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ech....................

Co kupić na dzień kobiet??

Polecane posty

wbrew pozorom to nie jest tak dużo prądu. Rak = 8w filtr a nawet mniej Swiatło wystarczy mu żarówka ledowa 2,5W Daje to *8h = 80w * 30 dni =2,4 KW = 3pln miesiecznie Jesli mówimi o zimnolubnych rakach. I na pewno ci wyjdzie mniej niż małże bo one potrzebują już konkretnego światła.

te filtrujace malze, to gadalam z kumplem, ze trzeba ale nie mowil ze wiecej. kurcze, to sie moze zastanowie. chce najbardziej te zabki, a malze zeby filtra nie miec, bo dla raka to by za malo bylo. kumpel mowil, ze tak mozna to rozegrac.

do żab i małży potrzebujesz grzałki a ta bierze dużo prądu. Dodatkowo małże źle znoszą nieprawidłowe światło. A do raka potrzebujesz akwa lampkę za 15pln + leda od razu za 30 (inwestycja... dlatego bierze 2,5W a nie 40 czy 60w) + wodę + raka. + Filtr za 30pln kupisz. A taki zestaw możesz bez problemu używany wyrwać. Sam mam na strychu kilka akwa 60l też. Spokojnie gdzieś kupisz taki zestaw za flaszkę. Taniej wyjdzie cie tylko papuga. Choć zależy jaki gatunek :) sama nimfa to 50 -100pln

te biale raki sa chyba zimnolubne? kurcze, ale rak sie z zabkami nie bedzie lubil :(

akwarium mam,musialabym kupic tylko filtr, lampke i te nakladke co sie na akwarium kladzie, nowiesz, dach akwarium :P

nie no żab nie dasz :) Zalezy czy raki czy kraby :) Kraby są ciepło lubne raki zimno. I przyjednym i drugim żaba kaput Kraby wychodza na skały jak żółwie raki rzadko. Raki są większe i trzeba mieć akwa te 40 l krab 20.

1 lepsza strona z rakami http://www.akwarium.net.pl/forum/nierybiaste/raki-w-akwarium/ TE KOLOROWSZE CIEPŁOLUBNE :) Większość raków zimę śpi. Karmisz je zazwyczaj karmą dla żółwi bo cięzko dostać dla raków w polsce. Duża paka taka 500g stoi chyba 10 pln. A tak to możesz sałatą, sznylem nie pogardzi.

hm,cenne informacje.musze jeszcze przemyslec, akwa mam nie takie znowuz duze. no dobra, musze zmykac. mam nadzieje, ze jak bede potrzebowala jakiejs informacji, to jeszcze uda mi sie Ciebie zlapac :) pozdrawiam

Gość Ból głowy
Ach ... Ja chciałabym dostać święty spokój na jakiś tydzień od kieratu domowego. :( Nawet bez męża, gdzieś w jakimś pensjonacie nad morzem. Czy to tak dużo? Ech...

Gość uważam, że kwiaty
wystarczą, świadczą że chłop pamiętał, niczego więcej się od niego nie wymaga, uniwersalne i ponadczasowe, chodzi o pamięć o nie wymyslanie oryginalnych prezentów

sorry ale się dołącze do ogólnego pytania. Pierścionek czy łańcuszek? Z tym że dla przyjaciółki bo partnerki obecnie nie mam

Gość sttggrggtr
Goździk i będzie dobrze :D

Gość takkkkkkkkkkkkk
z tych zegarkow tylko doxa do przyjecia.

Gość gość
dobrze ja przeoraj i po sprawie prezenty sa dobre dla dzieci

Gość gość
Dobrym i oryginalnym prezentem będzie także gwiazda z nieba można ja kupić w sklepie internetowym kingdom of uniwerse. mam nadzieję, że w tym roku uda mi się zaskoczyć moją dziewczynę, chociaż nie powiem lot szybowcem to tez fajny pomysł