Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tasametha21

Bartek i Kasia zamieszkają w 150 metrowym apartamencie

Polecane posty

Gość Sama nie wiem...
radiomaryja - Czy dążysz do tego, żeby okrzyknąć Katarzynę W. świętą? :-)

Gość radiomaryja
My tu do ludzi o petycji ewentualnej a oni dalej swoje...

Dla mnie Ci ludzie są już straceni i nawet głupi Rutkowski nie pomoże :o A temu Bartkowi dziwie się, że chce być nadal z zabójczynią swojego dziecko, manipulatorką i oszustką.

Gość mmLena07
jakby byli Niemcami, to by w Niemczech nie mieli życia, normalne nie? Jak są Polakami to w Polsce, w swoim mieście też by nie mieli życia. To chyba logiczne, nie? Niech wyjadą i ułożą sobie życie na nowo. Przypominam, że to nie ludzie decydują, kto jest czemu winny, tylko system prawny, jest od tego. Tak samo działa to w innych krajach na świecie. Skoro uznali ich niewinnych, to są niewinni. Niech wyjadą jak najdalej od miejsca, w którym mieszkali i na nowo układają sobie życie. Mają do tego prawo. Tak samo byłoby w USA, Hiszpanii, Niemczech itd.

Gość kurzafix
radiomaryja Oni nie rozumieją tego, że tylko prawnie można załatwić swoje niezadowolenie

Gość Sama nie wiem...
radiomaryja - Usprawiedliwiasz ja na wszystkie sposoby :-( Dlaczego? Gdzie w tym jest dziecko, które już nie żyje? :-(

Gość radiomaryja
Nie. Absolutnie do tego nie dążę.

Gość kupowanie butów
A kto wie co tam się naprawde wydarzyło i czy Bartek jest taki całkiem niewinny? Podaje się za wielkiego katolika a żyli bez ślubu i dziecka też nie ochrzcili, więc cos tu chyba nie gra...

Gość Sama nie wiem...
Boję się, że następne dziecko też może jakoś "niefortunnie wypaść" i trafić pod kamienie :-(

Gość kupowanie butów
Następnego dziecka może wcale nie być. Nie wszyscy chca mieć dzieci.

Gość radiomaryja
Mam wrażenie, że Wam po prostu chce się porozmawiać, a jak przychodzi co do czego, to napisać odpowiedniego pisma nie macie zamiaru. (używam liczby mnogiej, bo większość właśnie osądza tutaj, bez zamiaru podjęcia kroków we własnym zakresie)/. Nie uważam za Świętą Pani Katarzyny, mówię o zaprzestania osądów i gadulstwu powszechnemu. Uważam to po prostu za brak dorosłego podejścia do sprawy, abstrahując od wiary.

Gość Sama nie wiem...
A gdzie odpowiedzialność prawna za zbeszczczenie zwłok? Matactwa? Kłamstwa? Wydanie publicznych pieniędzy na całą akcję? Powinna to spłacać do końca życia!

Gość radiomaryja
abstrahując*

Gość kurzafix
ale prosta piłka, jeżeli sami nie potraficie zażalenia do Strasburga to każdy prawnik to za Was zrobi a tu wyżywanie się nie ma sensu

Gość Sama nie wiem...
I jeszcze jedno: Katarzyna nie jest lekarzem, żeby stwierdzać zgon :-( Ona tak stwierdziła :-( Niepotrzebne było pogotowie, sąsiedzi, rodzina. Ona wiedziała od razu, że córka nie żyje... Dziwne...

Gość radiomaryja
dokładnie o tym piszę. zgadzam się z przedmówcą

Gość radiomaryja
o publicznym wyżywaniu piszę. zróbcie coś, zamiast w kółko narzekać.

Gość mmLena07
ty wiesz co to jest "bezczeszczenie" zwłok? Na pewno nie pogrzebanie pod kamieniami. Wierz mi... To tak jakby pogrzebała martwe dziecko na własną rękę, bez klasycznego pogrzebu i księdza. Nie jest to żadne przestępstwo.

Gość Sama nie wiem...
A ja piszę o "publicznym cyrku", który udało jej się zrobić... Niezła aktorka i manipulatorka tylu ludzi....

Gość kurzafix
bardzo ładnie napisane, zatem do roboty kafeterianie ! W związku z postawionym zarzutem przez prokuraturę jakoby Katarzyna W. Dopuściła się tylko nieumyślnego spowodowania śmierci swojej córki Madzi. My Polacy nie zgadzamy się z postawionym tylko jednym zarzutem i domagamy sie postawienia kolejnych zarzutów: - Nieudzielenie pierwszej pomocy - Bezczeszczenie zwłok małej Madzi - Składanie fałszywych zeznań - Celowe wprowadzanie w błąd bo inaczej tego nie idzie nazwać Sprawiedliwość musi dosięgnąć wszystkich bez wyjatków !!!

Gość mmLena07
a co do tego wydawania kasy podatników na całą tą akcję, to ta Katarzywa W. nie prosiła mediów o rozdmuchanie wszystkiego. Zadaniem policji jest zająć się taką sprawą, czy jedzą w tym czasie pączki i piją kawę, czy szukają dziecka, to dostają normalną kasę. Nie widzę problemu, oczywiście, że złożyła fałszywe zeznania, tutaj jest odpowiedzialność. Jednak nie widzę sensu w obciążaniu jej wydatkami, jakie ktokolwiek poniósł. Bez sensu. W tych wyliczeniach są brane pod uwagę, np. pensje policji, którą tak czy inaczej by dostali, tak samo koroner itd.

Gość Sama nie wiem...
"Kto znieważa zwłoki, prochy ludzkie podlega karze pozbawienia wolności do dwóch lat".

Gość radiomaryja
Uciekam chwilowo z dyskusji, jednak radzę działać dorosłym ludziom zamiast opowiadać sobie historyjki czego to twarz matki nie wyraża.

Gość mmLena07
"Kto znieważa zwłoki, prochy ludzkie" - co niby tutaj było znieważeniem? Wszystko sprowadza się do definicji. Nie ma mowy w przypadku Madzi o żadnym bezczeszczeniu zwłok. To co matka zrobiła, odpowiada zwykłemu pogrzebaniu, które się powszechnie stosuje. Może to się komuś wydawać, że skoro nie było mszy i rodziny, to jest to znieważenia, ale to nieprawda. :D To subiektywne odczucia.

kiedy były Rozmowy w Toku z nimi ????? A będzie jakaś powtórka?????? pewno będzie kiedys powtórka poszukaj na stronie rozmów w toku

Gość mmLena07
bez sensu ta petycja, nie ma wartości prawnej. Niby jak może coś zmienić, na podstawie jakiego przepisu? Taką petycję może podpisać połowa ludzi w Polsce i nie ma to żadnego znaczenia. Tutaj nie ma władzy opinia ludzi, liczy się opinia biegłych, dowody z przebiegu sprawy, z sekcji, przepisy prawne, działania prawników, sędziego. Gdzie tutaj niby miejsce na opinię, petycje ludzi? :D Nie ma takiej możliwości.

Gość Sama nie wiem...
leno - Masz dziecko/dzieci? Czy zostawiłabyś je pod gruzami, na mrozie, obok ruin? Czy to dla Ciebie normalne? Czy tak wygląda pogrzeb? No proszę :-) I w jaki sposób położyła na zwłokach ten ciężki kamień, z którym męczyło się dwóch policjantów? Boże uchowaj od takich pogrzebów :-(