Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżeka

Ojciec bije dzieci

Polecane posty

Gość Dżeka
OB, wiesz wszystko najlepiej. Jak masz taką mądrą i dzielną mamusię, to mogła wszystkie te flaszki z rąk twojego ojca wyjmować, i nie dopuścić do tego, żeby się napił. Nie wiesz, o czym mówisz, i nie porównuj siebie ze mną.

Gość orzeł biały..
Ok. Dżeka uniosłam się, ale wspomnienia wróciły o moim ojcu. Sorry, dbaj o siebie i swoich bliskich, zwłaszcza o brata on ma dopiero 12 lat i nie obroni się sam. Bądź mądra, walcz i obroń jego, proszę zrób to.......

Gość orzeł biały..
Dżeka przesadziłaś w swoim ostatnim poście!!!!!!!!! Widzę, że nie nadarmo ojciec spuszcza wam lanie. Prosiłam o rady, więc jej udzieliłam. Widzę jednak, że umiesz siebie obronić, oczywiśc8ie oprócz brata!!!!!!

Gość lady mary
Zacznij od telefonu do wychowawczyni brata i naświetl jej problem. Szkoła musi zareagować, no zapewnić bratu nadzór pedagoga i psychologa.O przemocy musi powiadomić policję.

Dżeko, Twoja Matka jest uzależniona psychicznie: a ono jest nieporównywalnie bardziej silniejsze, niż materialne, ale też: łatwiej pracować, gdy są materialne podstawy do samodzielnego utrzymania. Twoja Matka boi się zmiany dotychczasowej sytuacji: w mężu ma-paradoxalnie- oparcie-jest jej osobą znaną, wie, że jest, ale poprzez swoja-jak pisałam-dominację-uzależnił ją od siebie. Twoja Matka musi wiedzieć, być pewną, że POTRAFI, ŻE JEST SILNĄ I WARTOŚCIOWĄ KOBIETĄ, KTÓRA NIE MUSI BYĆ ZALEŻNA OD MĘŻA. Dlatego tak bardzo potrzebna jest i jej terapia, ja bym polecała Wam terapię rodzinną- a Tobie ponadto terapię grupową. To naprawdę jest do zrobienia i cieszy mnie, że zmieniasz zdanie i masz w sobie siłę do zmian!

Gość ewfwefeffewfewfef
Oj fakt, dużo pracy i nerwów mnie to kosztowało. Ale opłaciło się ;) Dziękuję i oczywiście wzajemnie :) Orzeł, ja też bojowa ale nie wiem po kim, bo moja mama to zaraz się kuli jak ktoś krzyknie. Może po babci? To była strażniczka moralności na osiedlu a riposty miała lepsze, niż niejeden 16-latek :D Dżeka, życzę Ci dużo siły, bo będzie Ci teraz potrzebna. I wierzę, że dasz radę. To, że tu napisałaś, aby szukać pomocy, to jest już krok do przodu. A teraz nie zatrzymuj się i do przodu ;)

Gość Dżeka
OB Twój ton właśnie mi się kojarzy z przemocą, więc Tobie chyba też przydałaby się terapia.

Gość orzeł biały..
Dżeka może rzeczywiście, ale nie znasz mnie i chyba daje sobie radę w życiu, a to wszystko co było złe w moim życiu było temu 30 lat, więc już chyba dam sobie spokój z terapią :D

Gość Dżeka
zawsze będę broniła mojego ojca bo on nas kocha i dlatego podnosi ręke wychowuje w ten sposób swoje dzieci , to zle ?

Gość Dżeka
zawsze będę broniła mojego ojca bo on nas kocha i dlatego podnosi ręke wychowuje w ten sposób swoje dzieci , to zle ? to podszyw

Gość to nie jest podszyw
to zdanie doskonale określające ciebie !!!

Gość brat autorki
zadzwoniłaś na policje ? pomożesz mi siostrzyczko ? czy czekasz na pozwolenie rodziców ? a moze czekasz az ten frajer nasz ojciec zakatuje mnie na smierc ?

Gość ale jaja))
to jaki masz problem bo nie rozumiem??? po co tn temat? Ojciec was lal i leje BO WAS KOCHA.... buahahabuahaha, dawno juz nie czytalam takiej IDIOTKI.Mogl cie wiecej lac moze by ci nalal rozumu do tej postej glowki!

Gość Dżeka
Wszyscy tacy mądrzy a statystycznie w co 4 rodzinie istnieje przemoc :)