Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ldona

Jest na kafe DIETETYK? który mógłby mi pomóc

Polecane posty

Gość Ldona

ułożyć dietę aby pozbyć się nadwagi?

mogę dać kilka rad ale układac całej diety mi się nie chce napisz coś o swoich nawykach żywieniowych, waga, wzrost, wiek czy rodziłaś, jaki tryb zycia prowadzisz, jakie napoje pijesz, ile, czy słodzisz, czy masz problemy z hormonami, cerą itd

Gość marcint,m
pij śmietanke męską

Gość Ldona
Gwiezdna Wojna fajnie ze się zaoferowałaś już odpisuje: waga 74 kg wzrost 166 wiek 28 lat nie rodziłam tryb siedzący lubie pić herbate czarną, owocową, kawę zbożową, wszystko bez cukru soki owocowe i cole od czasu do czasu cere mam mieszaną, zaskórniki, kiedyś problem z trądzikiem nie mam tarczycy nawyki: 5 posiłków dziennie ale mniejszych lubie bardzo nabiał (sery), wędliny niebardzo lubie białe mięso, ryby, warzywa i owoce zjadam często gorzką czekoladę

Gość Ldona
kawe zbożową piję codziennie - 1 szklanka herbate - 3-4 herbaty dziennie (generalnie mało piję)

Gość Ldona
podnosze temat

Gość Ldona
podnosze temat,,, to 10 kg nadwagi strasznie mi przeszkadza...

Gość ommmegggaaa452
a coś dla mnie? jakieś rady? mam 168 cm wzrostu i ważę 64 kg. może napiszę czego nie jem: -cukru, wszystkiego co go zawiera -z owoców tylko grejfruty i cytryny, czasem pomarańcze -wszystkiego z mąki - makaronów, klusek, placków itp. -pieczywa , bułki tartej itd -ziemniaków -białego ryżu -nie piję nic poza wodą -grzybów -mleka i jego przetworów poza jogurtem naturalnym i kefirem -ketchupu, majonezu, musztardy - unikam konserwantów - wieprzowiny chyba to będzie tyle.

Gość Ldona
hehe hehe dobre dobre,,, post wyżej

Gość 10 kilo nadwagi??????
Ja przy Twoim wzroście waże 55 i raczej jestem dość potęzna, planuję zrzucić conajmniej 3 kg... Moj rekord życiowy to 66 ale byłam wtedy prawdziwym słoniem

Gość Ldona
zależy jaką kto ma budowę ciała, ja 55 kg to ważyłam w szkole podstawowej najmniej na studiach ważyłam 61 kg wiec zejście do wagi 64 kg bedzie dla mnie sukcesem

Gość ommmegggaaa452
Ldona :-D o co Ci chodzi? co masz do mojego postu?

Gość 10 kilo nadwagi??????
ja mam 37 lat, i dużo cwiczę na siłowni wiec mam tez swoją masę mięsniowa Na pewno nie jestem drobnej budowy, raczej normalnej, urodziłam 3kę dzieci

Gość Ldona
ommmegggaaa452 no bo widzisz robisz wszystko to co powinno się robić chcąc schudnąć... i Twoje pytanie wydało mi sie śmieszne 10 kilo nadwagi?????? no to nie wiem... ja tak jak Ci napisałam 52-55 kg to dla mnie waga niemożliwa... jak miałam 61 kg to było w sam raz dla mnie co nie znaczy ze musi byc dla Ciebie

Gość Ldona
szkoda ze Gwiezdna Wojna sie zmyła z kafe

Gość ommmegggaaa452
no najwidoczniej nie wszystko, skoro nie chudnę. a jem tak z innego względu niż chęć zrzucenia kg.

Gość Ldona
ommmegggaaa452 no bo jak przeczytałam Twój post to dotarło do mnie że aby schudnąć muszę się zastosować do tego co Ty robisz... to wtedy schudnę widać musisz dołożyć ćwiczenia fizyczne 4 -5razy w tyg aby zacząć chudnać

Gość bromatolog
Polecam dietę plaż poludniowych!

Gość Ldona
bromatolog ile schudłaś na niej i w jakim czasie???

Gość Ldona
kiedys schudłam 5 kg w miesiąc stosując się do wskazówek ommmegggaaa452 ale obecnie ciężko mi zupełnie zrezygnować z pieczywa, ziemniaków, niektórych słodyczy od czasu do czasu

Gość Ldona
bromatolog z chęcią poczytam, zdrowe nawyki żywieniowe to podstawa

Gość ktoś napisal ze nie je
wszystkiego co zawiera cukry czyli węglowodany,a węglowodany występują nawet w mleku(laktoza),a takze w wątrobie,owocach wszystkich(fruktoza),piwo(maltoza),w ziemniakach,nasionach(skrobia)

Gość ommmegggaaa452
ja tak sobie myślę, że trzeba wziąśc się za odchudzanie od 3 stron 1. jakość czyli wyeliminować to co kaloryczne, niezdrowe. ok, w moim przypadku tak jest ze względu na chorobę wiec mam to z głowy. ale jeszcze są dwa punkty 2.ilość. ja przyznam jem zdrowo ale dużo. dziś już 4 kromki ryżowe z tuńczykiem,2 steki z indyka i jajecznica z 3 jaj na oliwie z oliwek 3.wysiłek fizyczny.bez ruchu chyba nic nie ruszy :-D

Gość ommmegggaaa452
ktoś napisal ze nie je chyba o mnie chodzi, ale ja nie pisałam o cukrach tylko cukrze :-) szkoda bardzo, żebym węgli w ogóle nie jadła, jem chociażby warzywa, ryż brązowy, kaszę gryczaną i jęczmienną ale z tego co wymieniłeś/aś to w istocie nic nie tykam -mleka, owoców, piwa, ziemniaków, nasion wątróbkę jem, choć rzadko bo nie przepadam

Gość Ldona
ommmegggaaa452 musimy się przyjrzeć tej diecie plaż południowych, i spróbować zastosować, zobaczyć ile się straci na wadze po mies stosowania

Gość ktoś napisal ze nie je
dobrze jest jeść produkty zawierające tiamine,czyli witamine B1,jest niezbędna dla prawidłowej przemiany materii,występuje w drozdzach,orzechach,wątrobie,nerkach,grubych kaszach.

Gość ommmegggaaa452
w sumie nie kłóci sie to z moimi wytycznymi więc może to jest pomysł :-)

Gość ommmegggaaa452
witaminę B łykam w tabletkach, drożdży i orzechów jeść nie mogę